• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
timon_tg написа:
filmatoplo написа:
Да
filmatoplo, предполагам схемата за която говориш е като тази 37страница на gnt69 ?
Изображение

още не съм установил тестово дали 3пътния вентил работни коректно, но със сигурност термо датчиците на горелката допряни/вързани за тръбата показват по малко от реалната температатура в тръбата. Разликата е около 3-4 гр.
Тази схема е 100% грешна

Както написа филма помпата трябва да е долу на връщащата вода.

Знам, че доста от производителите и дистрибуторите на Торч, четът темата, затова:
ХОРА ОПРАВЕТЕ СИ СХЕМИТЕ, има грешки от които страдат клиентите Ви. От там произлизат и негативни коментари и мнения. Всичко е толкова просто в края на краищата.
andy_forresite - майстор
Защо е от значение дали помпата е на изхода или входа? На алфа 2(L) й дават да се монтира на изхода, макар че може да се сложи и на входа.
Според мен проблемът не е само в схемата, но все пак предложете някаква работеща схема да я пробвам. Защо казвам че не е в схемата ... защото съм виждал инсталации без 3-пътен вентил, при които разликата изход-вход е 10 градуса. Когато отиват 60 към радиаторите/конвектори/бойлерите се връща 48-52 градуса вода. Опитвал съм да го постигна с отворен вентил все едно го няма и тц, не става.
шоп - майстор
ето по тази схема винаги монтирам трипътен

ако искам да има и естествена циркулация трипътният термостатичен антикондензен вентил го монтирам на байпас

Прикачен файл

SAM_9051.JPG
filmatoplo - майстор
Без значение дали схемата е дадена от Торч , мястото на помпата на малкия кръг и термовентила е на входа на котела .А помпите които са за радиатори ,подово и бойлер трябва да са на топлата вода пращайки към всяка зона
Staio1 - специалист
Е, ами ние като сме само с по една помпа?
шоп - майстор
Staio1 написа:
Е, ами ние като сме само с по една помпа?

Какъв е проблема?
andy_forresite - майстор
Именно, какво пречи на помпата да си седи на изхода :? Аз поне рядко стигам 60° и не вярвам да й пречат дори 75-80. Или другаде е заровено кучето?
kalin72 - майстор
andy_forresite написа:
Именно, какво пречи на помпата да си седи на изхода :? Аз поне рядко стигам 60° и не вярвам да й пречат дори 75-80. Или другаде е заровено кучето?
Я помисли какво се случва, когато помпата смуче, и когато помпата бута горещата вода, при схемата на Торч?
шоп - майстор
Не, че съм противник на трипътните вентили на Херц с изнесен сензор, но според мен обикновенните вентили на термовар, есбе, херц са в пъти по-точни и надежни.

На колко от ползвателите на Торч, изнесеният сензор е в потопена гилза? Сигурно на половината е контактно монтиран. Това води до грешки, неточностти и инертност.

На схемата на колегата timon_tg от началото на тази страница, какво пречи в котела от хидроизравнителят да влиза и по-студена вода?
andy_forresite - майстор
Не мога да го измисля, братле :sad: Нали уж по трактата на новата школа поНпите се монтират на изхода за да смучат от котела. Офф, трябваше да си я сложа на входа и да не гледам никакви схеми.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: