• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Пази боже ,каква е причината .
sstenly1 - специалист
Няколко пъти преди това я намирам с препълнен пепелник и неуспешно запалила,тази сутрин навярно пак го е препълнила но се е позапалил :-D ,продължавам де си мисля че проблема е някъде в позицията на запалката,виждам,че колегите са с същите параметри касаещи процеса на запалване.Друго което ми направи впечатление като се по разрових за видовете запалки,и конкретно тези с индиректно запалване,каквато по принцип трябва да е на камината е,че мойята е извита в предния край наподобявайки нагревателите на бойлер,а тези са чисто прави.
pojarnikara - специалист
При мен също беше нещо подобно. Намалих подаването на пелети при запалване , а вентилатора малко го увеличих и проблема се реши.

камината е минима 12
1-8
3-70
4-50
5-200
6-20
7-150
8-7

20-220
21-210
22-200
23-210
filmatoplo написа:
Пази боже ,каква е причината .
Горливи газове във взривна концентрация. Нито много, нито малко. Достатъчен е открит източник или достатъчна температура.
Потребител 1 - напреднал
Здр. Как се справяте с зацапването на стъклото. Какви ли параметри не ползвах само това не се оправя след загасянето и след самото продухване трябва пак да се изчисти. Камината е алба 18 като цяло съм доволен
Потребител 1 написа:
Здр. Как се справяте с зацапването на стъклото. Какви ли параметри не ползвах само това не се оправя след загасянето и след самото продухване трябва пак да се изчисти. Камината е алба 18 като цяло съм доволен
Спасението е в парцала. Другия начин е да я накараш да не гори на богата смес във всичките режими. Демек да не липсва кислород.
startx - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Потребител 1 написа:
Спасението е в парцала. Другия начин е да я накараш да не гори на богата смес във всичките режими. Демек да не липсва кислород.
Няма как да не липсва кислород, никой за сега не иска да си пробие дупка за да дърпа отвън ... ;) А и не мисля че много ще се промени проблема със зацапаното стъкло ... Тази камина си пука пуканки ... бърнит 23 който е е зглабян в завода на екоспар едно време и той пука пуканки и прави пламаци, че чак ти иде да викнеш пожарната ...
Не става въпрос за къртене. Малко вентилатор.....
marin_ks - специалист
startx написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Потребител 1 написа:
Няма как да не липсва кислород, никой за сега не иска да си пробие дупка за да дърпа отвън ... ;) А и не мисля че много ще се промени проблема със зацапаното стъкло ... Тази камина си пука пуканки ... бърнит 23 който е е зглабян в завода на екоспар едно време и той пука пуканки и прави пламаци, че чак ти иде да викнеш пожарната ...
Моята опушваше при паленето (Аурига 25В, с малкото прозорче), а при гасенето и продухването само прашинки се налепваха. Намалих количеството пелети при палене и 15 единици от силата на вентилатора при продухването. Нещата доста се подобриха. Чистя го но веднъж седмично.
ivoborisov78 - помощник
pojarnikara написа:
При мен също беше нещо подобно. Намалих подаването на пелети при запалване , а вентилатора малко го увеличих и проблема се реши.

камината е минима 12
1-8
3-70
4-50
5-200
6-20
7-150
8-7

20-220
21-210
22-200
23-210
Колега дай пълните настройки на минима 12.
Как мога да вляза в менюто и да променя настройките? От няколко дни съм с камината и имам същия проблем но нещо не схващам влизането в менюто и не знам дали не промених някой парамвтър случайно.
Благодаря предварително.
Последна промяна от ivoborisov78 на ср ное 08, 2017 10:55 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: