Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
3268 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
sstenly1
- специалист
Няколко пъти преди това я намирам с препълнен пепелник и неуспешно запалила,тази сутрин навярно пак го е препълнила но се е позапалил
,продължавам де си мисля че проблема е някъде в позицията на запалката,виждам,че колегите са с същите параметри касаещи процеса на запалване.Друго което ми направи впечатление като се по разрових за видовете запалки,и конкретно тези с индиректно запалване,каквато по принцип трябва да е на камината е,че мойята е извита в предния край наподобявайки нагревателите на бойлер,а тези са чисто прави.

pojarnikara
- специалист
При мен също беше нещо подобно. Намалих подаването на пелети при запалване , а вентилатора малко го увеличих и проблема се реши.
камината е минима 12
1-8
3-70
4-50
5-200
6-20
7-150
8-7
20-220
21-210
22-200
23-210
камината е минима 12
1-8
3-70
4-50
5-200
6-20
7-150
8-7
20-220
21-210
22-200
23-210
Трифон П.Трифонов
- майстор
filmatoplo написа:Пази боже ,каква е причината .Горливи газове във взривна концентрация. Нито много, нито малко. Достатъчен е открит източник или достатъчна температура.
Потребител 1
- напреднал
Здр. Как се справяте с зацапването на стъклото. Какви ли параметри не ползвах само това не се оправя след загасянето и след самото продухване трябва пак да се изчисти. Камината е алба 18 като цяло съм доволен
Трифон П.Трифонов
- майстор
Потребител 1 написа:Здр. Как се справяте с зацапването на стъклото. Какви ли параметри не ползвах само това не се оправя след загасянето и след самото продухване трябва пак да се изчисти. Камината е алба 18 като цяло съм доволенСпасението е в парцала. Другия начин е да я накараш да не гори на богата смес във всичките режими. Демек да не липсва кислород.
startx
- специалист
Трифон П.Трифонов написа:Няма как да не липсва кислород, никой за сега не иска да си пробие дупка за да дърпа отвън ... ;) А и не мисля че много ще се промени проблема със зацапаното стъкло ... Тази камина си пука пуканки ... бърнит 23 който е е зглабян в завода на екоспар едно време и той пука пуканки и прави пламаци, че чак ти иде да викнеш пожарната ...Потребител 1 написа:Здр. Как се справяте с зацапването на стъклото. Какви ли параметри не ползвах само това не се оправя след загасянето и след самото продухване трябва пак да се изчисти. Камината е алба 18 като цяло съм доволенСпасението е в парцала. Другия начин е да я накараш да не гори на богата смес във всичките режими. Демек да не липсва кислород.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Не става въпрос за къртене. Малко вентилатор.....
marin_ks
- специалист
startx написа:Моята опушваше при паленето (Аурига 25В, с малкото прозорче), а при гасенето и продухването само прашинки се налепваха. Намалих количеството пелети при палене и 15 единици от силата на вентилатора при продухването. Нещата доста се подобриха. Чистя го но веднъж седмично.Трифон П.Трифонов написа:Няма как да не липсва кислород, никой за сега не иска да си пробие дупка за да дърпа отвън ... ;) А и не мисля че много ще се промени проблема със зацапаното стъкло ... Тази камина си пука пуканки ... бърнит 23 който е е зглабян в завода на екоспар едно време и той пука пуканки и прави пламаци, че чак ти иде да викнеш пожарната ...Потребител 1 написа:Здр. Как се справяте с зацапването на стъклото. Какви ли параметри не ползвах само това не се оправя след загасянето и след самото продухване трябва пак да се изчисти. Камината е алба 18 като цяло съм доволенСпасението е в парцала. Другия начин е да я накараш да не гори на богата смес във всичките режими. Демек да не липсва кислород.
ivoborisov78
- помощник
pojarnikara написа:При мен също беше нещо подобно. Намалих подаването на пелети при запалване , а вентилатора малко го увеличих и проблема се реши.Колега дай пълните настройки на минима 12.
камината е минима 12
1-8
3-70
4-50
5-200
6-20
7-150
8-7
20-220
21-210
22-200
23-210
Как мога да вляза в менюто и да променя настройките? От няколко дни съм с камината и имам същия проблем но нещо не схващам влизането в менюто и не знам дали не промених някой парамвтър случайно.
Благодаря предварително.
Последна промяна от ivoborisov78 на ср ное 08, 2017 10:55 am, променено общо 1 път.
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература