• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
А ти имаш ли в помещението с камината?
pluxcho - помощник
ср яну 16, 2019 3:13 pmbmahob написа:
А ти имаш ли в помещението с камината?
В помещението не, камината ми е в хола а абсорбатора в кухнята , той е изведен направо навън не е в комин.
Иначе когато го пускаме отваряме прозореца в кухнята,че иначе в хола почва да се пълни с пушек.
Иначе алармата когато се е включвала не е бил пуснат абсорбатора..
bmahob - майстор
:? Не знам остава само да се изчисти комина.......... а дай една снимка как си я разположил отзад има ли място да дърпа въздух, с кюнци ли си или с мека връзка? Комина преди да сложиш камината чистен ли е? Огледай и уплътненията на вратата......
pluxcho - помощник
ср яну 16, 2019 3:49 pmbmahob написа:
:? Не знам остава само да се изчисти комина.......... а дай една снимка как си я разположил отзад има ли място да дърпа въздух, с кюнци ли си или с мека връзка? Комина преди да сложиш камината чистен ли е? Огледай и уплътненията на вратата......
На комина му е 2-ра година на работа , преди това не е бил ползван и след предният сезон не го почистих,щото си мислех че не може да се задръсти чак толкова много... с мека връзка съм, мисля че има достатъчно място за свеж въздох да взема...
а за комина чакам тези дни като е по слънчево да стопи снега от покрива
гледах и оплътненията на вратата , изглеждат изрядни
сега пуснах камината и проверих вентилатора с каква стойност е при стартирането на камината е на 1800 и след 2,3 мин след като запалката е загряла пелетите до червено да се разпалят вдига на 2250 оборота
https://ibb.co/Gs2S4tn
bmahob - майстор
Ми виж комина.... А кога праи грешката при палене или както си гори?
pluxcho - помощник
ср яну 16, 2019 6:08 pmbmahob написа:
При запалване
bmahob - майстор
ср яну 16, 2019 6:46 pmpluxcho написа:
ср яну 16, 2019 6:08 pmbmahob написа:
При запалване
Ахххааа я пробвай да направиш вентилатора при фаза палене от 1800 на 2100 и виж как ще е
Ивелин Петров - специалист
Колега,

При палене гледай дисплея, изпише ли LOAD PELLETS и не чуеш ли звука на въртящия се шнек - там ти е проблема. В такъв случай, бръкни с една отвертка от горивната камера в шнека и се опитай да махнеш колкото се може повече боклуци.
burner - специалист
Вземи и свали кюнците и ги провери. Скоро тук някой се оплакваше и като свали изходящите тръби, те бяха задръстени. Запали един вестник и виж коминът дали има тяга. Какво толкова я обикаляш тази камина!? Виж както казва колегата дали ти зарежда с пелети при първоначално запалване. Дали не слагаш накриво горивната кошница. И тогава има проблем с паленето. И да не си я разбърникал в настройките, че да си я докарал доникъде и затова да не пали?
bmahob - майстор
чет яну 17, 2019 8:26 amИвелин Петров написа:
Колега,

При палене гледай дисплея, изпише ли LOAD PELLETS и не чуеш ли звука на въртящия се шнек - там ти е проблема. В такъв случай, бръкни с една отвертка от горивната камера в шнека и се опитай да махнеш колкото се може повече боклуци.
При това което пишеш ще направи грешка NO LIGHT или NO PELLETS :cool:
Казах на колегата да вдигне оборотите при фаза палене и мисля ще пооправи нещатата ама изведнъж спря да пише
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: