• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pluxcho - помощник
Прехапах някакъв нерв на кръста и филма мега голям движенията ограничени от всякъде.....
камината както писах по рано и направих обстойно почистване и след като го направих погледнах с телефона през горивната камера към бункера беше чист ,нямаше боклуци.
Камината от както съм е взел ,освен настройки за Т-въздух и Т-вода , други настойки не съм пипал, не съм влизал в това меню 4 или 6 даже не зная как да вляза за данаправя вентилатора при пуск да бъде както каза колегата на 2100 ... знам само че кода за бил А9
bmahob - майстор
Виж назад в темата има обяснено всичко почети....
Здравей те,
От 2017 притежавам камина Алфа Плам 15 изгорила е около 3,5т почти без проблеми, но сега се появи 2 сериозни проблема. Първият настройчикът на камината не мога да го хвана да дойде да реши проблема и Вторият и основен проблем е, ми излиза Аларма 5 No Lighting-не може да се запали. Камината съм я чистил основно, сваляне на капаци търкане стържене и тн, вентилатора също го почистих. Пипах малко настройките на венилатора при запалване от 2250 на 2300, 2350, 2100 не става не помага (след това си ги върнах на оригиналните) свалях подаването на пелети от 1,2 на 1,1 и на 1,0пак не помага. Като почне да се пали камината и излезе Аларма 5 отварям вратата и пипам запалката изгаря ми пръста.
Какъв може да е проблема? Изчетох темата няколко пъти само на едно място се споменава за тази аларма ама колегите казват, че при повторно запалване на камината няма проблеми.

Благодаря предварително.

п.п. помагайте че жената ще ме изхвърли от апартамента.
bmahob - майстор
Да не си пипал времето за палене :? Или пък толко кофти пелети да палят бавно я качи настроиката за максимално врме за запалване ...
съб яну 19, 2019 5:30 pmbmahob написа:
Да не си пипал времето за палене :? Или пък толко кофти пелети да палят бавно я качи настроиката за максимално врме за запалване ...
18'
0-8-6-01
minutes
time-out

Не мога да кача нещо снимката. Не съм пипал нищо друго само в меню 0-8-6-16 и 0-8-6-4
Как да разбера дали ми работи запалката? Камината работеше с тези пелети колкото и да са лоши изгорил съм около 1.5т от тях и в един момент Аларма-5
bmahob - майстор
Отвори капак и виж дали запалката не се е изместила назад, и изключи от тока за малко и пробвай да не е забила?????
съб яну 19, 2019 6:53 pmbmahob написа:
Отвори капак и виж дали запалката не се е изместила назад, и изключи от тока за малко и пробвай да не е забила?????
Благодаря, точно това направих, преместих запалката напред към "казанчето" където падат пелетите и камината се запали. Това знак ли е, че запалката си отива, защото сега я "залепих" за казанчето.
bmahob - майстор
Не просто планката не най добре измислена и понякога се вади малко... Прилепи я към корпуса може и да я закрепиш имаше тема как да стане в един форум сръбски.... Ето тук http://www.elitemadzone.org/t469621-171 ... -za-etazno
Полезна е за всички прочетете!!!
burner - специалист
Никой не е пророк в родното си място. Този сърбин с Алфа плам все е едно е българин с Б....т.

Mora čovek sve sam ebiga! :-D
Преведено на български : Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
Илф и Петров. :-D
https://static.elitesecurity.org/upload ... 161558.jpg
Ето как е законтрил запалката. Много неща е показал този човек. Браво!
Здравейте, регистрирах се, тъй като имам нужда от вашите съвети.
Вкъщи аз се занимавам с камината (21кW) , Живеем в къща на два етажа около 110кв РЗП, имаме 6 радиатора стоманени , една лира и бойлер . Вече втора зима сме с комо-то . Миналата зима изкарахме с 2т румънско-австрийските пелети ,като я палехме през деня , а вечер не работеше .Тази зима обаче сме с бебе и работи 24часа.
Та главния проблем (ако е реално такъв ) , че съм задала темп на водата 60гр , а в стаята където е камината хол,кухня трапезария в едно 25-6кв.м. е адска жега . Верно ,че тук във Варна не е много студено тази зима , но от три радиатора работи само един най-отдалепения от камината и то на 3та степен (термоглава ). Отворени са вратите към коридорите , но пак е много топло. Като направя водата на 57гр е същата работа . А на 55 на втория етаж е хладно . Дали има решение или да чакам да се застуди още незнам... :?
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: