Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra написа:
Тази таблица е друга :-D

Ч.И.Д.!
Да си жив и здрав Трифоне.
Наздраве!
Благодаря, Брадъра, на теб и на Анди!
Би ли пояснил,за таблицата. Нещо не съм в час.
Имам първата, дето смята подаване........ и другата със съспенда, дето ми я направи.
Каква е тази?
bai_bradyra - специалист
Имаш двете мои. Тази е друга и ми се струва че смята за 100% кпд. Стойностите, които е дал Анди по моята са 4.4 за 3та, 2,2 за 2ра и 1.1 за 1ва при цикъл 45 ... и от тук нататък почва тънката индивидуална настройка :-D защото знаем, че няма две напълно еднакви системи работещи при напълно еднакви условия. Затова по напред казах , че табличките са за общо ориентиране да не се разбъркат тотално настройките. Задават се получените стойности по някоя от таблиците и след това започва леко нагласяне нагоре или надолу, като се гледа да не падат неизгорели пелети, да държи исканата температура и да няма много голям разход. Записват се промените за да има възможност за връщане на предходна стъпка
Последна промяна от bai_bradyra на чет фев 01, 2018 10:00 pm, променено общо 1 път.
gunpowder - специалист
bai_bradyra написа:
Имаш двете мои. Тази е друга и ми се струва че смята за 100% кпд. Стойностите, които е дал Анди по моята са 4.4 за 3та, 2,2 за 2ра и 1.1 за 1ва при цикъл 45 ... и от тук нататък почва тънката индивидуална настройка :-D защото знаем, че няма две напълно еднакви системи работещи при напълно еднакви условия.
Тази аз съм я правил , смята 85% КПД
gunpowder - специалист
Ч.И.Д на всички Трифоновци със здраве да си носят името ! И наздраве !
gunpowder написа:
Ч.И.Д на всички Трифоновци със здраве да си носят името ! И наздраве !
Дай Боже, на всеки добър човек!
И наздраве!
gnt69 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Дай Боже, на всеки добър човек!
И наздраве!
Като си рекъл наздраве. Да ти е живо и здраво името. :partyman:
bai_bradyra - специалист
gunpowder написа:
bai_bradyra написа:
Имаш двете мои. Тази е друга и ми се струва че смята за 100% кпд. Стойностите, които е дал Анди по моята са 4.4 за 3та, 2,2 за 2ра и 1.1 за 1ва при цикъл 45 ... и от тук нататък почва тънката индивидуална настройка :-D защото знаем, че няма две напълно еднакви системи работещи при напълно еднакви условия.
Тази аз съм я правил , смята 85% КПД
Половин сек нагоре надолу няма голямо значение.
П.п. Едитнах си леко предният пост за питащия как да ползва таблиците
gunpowder - специалист
П.п. Едитнах си леко предният пост за питащия как да ползва таблиците[/quote]

Ок . Дано сме му били полезни
gnt69 - майстор
gunpowder написа:
Ок . Дано сме му били полезни
Малко можеш да намалиш цифрите след десетичната запетая че много мисли ми идват накъде да закръгля. Два знака според мен са достатъчни. :partyman:
bai_bradyra - специалист
gunpowder написа:
Ок . Дано сме му били полезни[/quote]

В моята таблица съм дал и да се задава КПД-то.. защото някои от колегите не са с чисто пелетни котли и при тях КПД може да падне до 65-70%.
Моля да не се приема като реклама :lol: , нали тук сме за полза роду... :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: