LazarGanev написа:Може би не се изразих правилно за неизгорелите пелети, имах превид горящи/ то няма разлика/DimitarD написа:Понеже си ме цитирал, ще отговоря аз. Разбира се, че всеки ват си е важен! За това не трябва да се правят свободни съчинения с настройките! При правилни настройки, това което си описал няма как да се случи, явно си променил драстично заводските настройки и то в неправилна посока. Ако искаш публикувай си настройките да поумуваме откъде идва проблема. Ератовското шведско управление работи само на 2 степени и пак няма проблеми с работата. Разликата е, че сервизното меню е заключено, а на Грейко е отключено уж за доброLazarGanev написа: Публикувано: пет дек 26, 2014 5:19 pm.............Това, че една горелка има 40 степени на мощност не е предимство, ама никакво. Ако някой има друго мнение, съгласен съм да чуя доводи, даже очаквам с нетърпениеЕто и моя довод.
Според мен има смисъл от поне 5 степени, за плавно преминаване на мощностите. В случая имам предвид горелката на грейко, защото съм с такава. При спазване формулата /свързана с FLoad/ за настройките на мощностите, се получава голяма разлика в порцията подаване на пелети между трите мощности. Например горелката работи на Р2, зарежда на Р2 и веднага преминава на Р1. В горивната камера има повече пелети от колкото могат да се изгорят на Р1, като естествено шнека избутва неизгорелите пелети в пепелника. Разбира се че е за около 15 минути докато влезе в режим Р1. Не че съм дребнав за 50 - 100 пелета на ден, но се дразня като гледам как се изхвърля енергия.
Пробвал съм почти всичко което се сетих да си получа тази енергия, но не успявам. Ако някой е намерил решение, моля да сподели как точно го е постигнал.
Ако имаше поне 5 степени щеше да е по различно, все пак всеки усвоен ват си е важен.
Това са ми настройките:
Р1:3.6/45/52;Р2:2.2/45/50;Р1:1.5/45/48. dT 8/4/0, duty 110, Set temp 60. CH Pump 50. First load 30sec
Feeder capacity: 65kg/h, дебит 18-19грама на секунда
След първоначалното зареждане нямам проблеми с падането им в пепелника. Получава след преминаване от Р2 към Р1 за 15 минути.
Приемам всякакви идеи
За да съм по темата:
Разход от 19.00 до 13.00 - 45 кг.
За декември:
Температура на връщащата се вода с 10 градуса по ниска от изходящата.
Гориво пелети смес фъстъчени+слънчогледови+чам.
Регулация по ст. термостат и термоглави.
Отопляема площ къща 2 етажа х 80 кв.м - 160кв.м
Външна изолация няма /на мазилка/
Таван: 10 см вата
Под: 5см фибран
Дограма: алуминиева
Котел: Солитех чугун
Горелка: Грейко PB30
Контрол на котел: Ламбда
Бойлер: 100 литров
Радиатори: алуминиеви
Термовентили: навсякъде
Стаен термостат: да