• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elmarr - специалист
Как да намаля времето за обдухване при изгасване на камината.Много дълго обдухва и бързо пада температурата на водата.Разликата е 9 градуса преди да спре.
ivo_steel - специалист
elmarr написа:
Как да намаля времето за обдухване при изгасване на камината.Много дълго обдухва и бързо пада температурата на водата.Разликата е 9 градуса преди да спре.
От ТР05 - Т16 (време за финално почистване )
burner - специалист
Ако може ivo_steel, или martolk да проверят каква е стойността на Тh 09 при тях. Какво всъщност означава "термостат байпас при палене"? Свързано е с датчика за изгорели газове, а един колега по-горе беше написал:
=========================================================================

Та каквито и стойности да сложите за Th04, 05 и т.н., има едни условия при които прави нещо (в случая да изключва запалката), само ако темп. на изгорелите газове са над Th09. Затова аз при мен съм го сложил на 120 градуса и досега съм нямал проблем.
========================================================================
Което го разбирам така - Th09 трябва да е 50, за да гасне на 52, да речем.
Само дето не е упоменал с каква камина е. За какво служи този параметър и безопасно ли е да се променя ? При мен е заводски - 250.
elmarr - специалист
Не ме разбрах те.След като я изключа 10 минути постоянно обдухва с 2350 оборота.Това време искам да го намаля,да не е толкова.
Barbutko82 - специалист
elmarr написа:
Не ме разбрах те.След като я изключа 10 минути постоянно обдухва с 2350 оборота.Това време искам да го намаля,да не е толкова.
И аз се опитвам да се справя с този проблем.При гасене пада едно чаканеее..... :o
Raij - специалист
Th01-68 T13-120 T14-120 гасене.
elmarr - специалист
Ще го пробвам.Мерси за бързия отговор.
Krasi_S - специалист
burner написа:
Ако може ivo_steel, или martolk да проверят каква е стойността на Тh 09 при тях. Какво всъщност означава "термостат байпас при палене"? Свързано е с датчика за изгорели газове, а един колега по-горе беше написал:
=========================================================================

Та каквито и стойности да сложите за Th04, 05 и т.н., има едни условия при които прави нещо (в случая да изключва запалката), само ако темп. на изгорелите газове са над Th09. Затова аз при мен съм го сложил на 120 градуса и досега съм нямал проблем.
========================================================================
Което го разбирам така - Th09 трябва да е 50, за да гасне на 52, да речем.
Само дето не е упоменал с каква камина е. За какво служи този параметър и безопасно ли е да се променя ? При мен е заводски - 250.
Това "термостат байпас при палене", на база на точка "6.8. Функционални режими" от ръководството и след няколко опита, го разбирам така: ако температурата в комина не е достигнала зададената в Th09, то тогава контролера се води по зададените в T02, T03, Т04 и Th04 стойности за време и температура. Но ако темп. на изгорелите газове достигне зададената в Th09 стойност много по-рано, то тогава настъпва байпас (или прескачане) на тези времена и режима преминава в "НОРМАЛЕН", където запалката е изключена, т.е. спира работа. Лично при мен темп. в комина се вдига много по-бързо от зададените времена за запалване (чистена е преди 2 седмици :) ), и затова съм и задал Th09 на 120 градуса. Защо не по-ниска ли? Ами пак заради онази таблица с режимите. Този параметър се следи и при другите режими, т.е. управлява и стабилизиращата фаза. Опитно съм установил, че е добре да си я има. Така се разгаря добър огън и самата система след като позагрее малко, работи по-добре (теглене на комин и т.н.). Играл съм си и съм го свалял до 60 градуса. Ефекта е, че преминава в нормален режим много рано и след това много по-дълго време и трябва да влезе в равновесие. Не случайно са го сложили италианците този режим.

П.П. Относно моята камина - с 13+ от края на 2016 съм.
burner - специалист
Идеално обяснение. Ти даде отговор на въпрос, измъчващ ни от доста време. И то добре обяснен. Май само аз обърнах внимание на предишния ти пост. А там е бил ключът на загадката. Значи все пак има начин температурата да има приоритет пред времето.
Благодарности!!!
Сега остава и онези, при които гасне на 52 градуса, да дадат колко е при тях Тh09. Има вероятност камините им да са настройвани от знаещи някои неща инсталатори. Но ти даваш добро обяснение защо параметърът трябва да е 120 гр. например, а не по нисък, с което трябва да се съобразяваме.

РS Но какво се случи. Намалих Тh09 на 120 и запалих камината. За 7 минути тя стигна само до 105 гр. и нагревателят изключи по време.
toto1221 - специалист
Незнам дали трябва да пиша тук но искам да кажа че продавам бурнит комфорт 13 плюс в перфектно състояние с остатъчна гаранция 9 месеца за 1500 лева продавам е защото ще ми трябва по големия модел тъй като разширих апартамента си и тази ми идва малка. Който иска да пише
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: