DimitarD написа:Нямам никакъв проблем, напротив много съм доволен. Колегите от грейко могат да си пишат каквото си искат. Лятото пробвах с наклон 60 градуса от един бидон. То пелетите стават на дроб докато минат през дългия шнек с 60 градусов наклон, после очуквайки се през около метровото почти вертикално гофре с помощта на гравитацията.achmonek написа: И ...........причината да имаш проблем е легналият ти шнек. Не ме убеждавай моля те. За това Feeder capacity: 65kg/h шнекът ти е направо легнал. Колегите пишат, че Грейко има най добра работа при наклон от 60 града. Докарай шнека на Feeder capacity: 30кг/ч и тогава ще се наложи да увеличиш и порциите (защото по малко пелети ще се подкачват заради наклона) и ще имаш по точна работа.
Представяш ли си какво става с това 1,1 на първа. Само едно ъъъъъъъъ и миг. Понякога не пуска нищо. При малък наклон грешката е голяма!
То грозна работа това, дал си няколко хиляди лева и накрая слагаш pvc бидон, чудесна гледка заедно със змиярника от кабели и негорящото гофре.

Шнек с наклон 40-45 градуса с високо налягане в основата му /пълен бункер с пелети/ има стабилен дебит, работи много точно и пуска пелети колкото трябва всеки път в сравнение с наклон 60 и полупразен бункер/бидон. При 1.1 на първа при наклон 60 може да пусне 0 пелета, но не и при мен, проверено е за да го напиша. При голям наклон грешката е голяма, 40градуса е 1-2 процента
Ти си машинен инженер, помисли върху заданието проектиране на червячен редуктор

Някои комплекти котли с горелки и бункер са директно свързани, без шнекове и гофрета.[/quot
Щом нямаш проблем тогава няма да се оплакваш от разхода. Колегите искат да ти помогнат - ти не. Тук никой не пише ей така а да обменя опит. Колегите от Грейко казваш да си говорят каквото си искат. Че ти всичко знаеш. Хайде разбери тогава откъде е проблема с неизгорелите пелети. Можеш и сам ама трябва да премахнеш предубеждението че знаеш всичко и да се вслушаш. Най вече да експериментираш. Опитът ще покаже. Всеки може да греши, но ти хем питаш защо е така с пелетите хем не даваш дума да ти се каже. Едно е сигурно - щом имаш падане на неизгорели пелети
имаш и преразход. Вчера пишеш, че съм прав и че ще оправиш шнека на пролет, днес пишеш
- нямам проблеми.
Не си ме разбрал и за друго. Точно при време 1,1 сек вероятността да не падне пелет е голяма. Да, прав си. Моето време на 1 ва е 2,4 сек, точно защото е по изправен шнека и качва по малко. Не съм писал, че времето ми е 1,1.
И при двата наклона има грешка, това все пак не е инжекцион на кола. При теб обаче грешката е към по голям дебит, при мен - към по малък. При мен грешката се компенсира като премине от 1 на 2 ра степен, при теб пък - падат неизгорели. Не знам дали ме разбираш, но моля те опитай се. Това го пиша от телефона вече 30 мин и нямам намерение след малко пак да изпадам в престрелки. Искам само да помогна. Звънни ми и ще ти обясня повече от подробно за грешката в твоят случай с наклона. Впрочем, всеки може да звънне - 0887 186464. Поздрави.
Ангел