• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
achmonek - специалист
DimitarD написа:
achmonek написа:
И ...........причината да имаш проблем е легналият ти шнек. Не ме убеждавай моля те. За това Feeder capacity: 65kg/h шнекът ти е направо легнал. Колегите пишат, че Грейко има най добра работа при наклон от 60 града. Докарай шнека на Feeder capacity: 30кг/ч и тогава ще се наложи да увеличиш и порциите (защото по малко пелети ще се подкачват заради наклона) и ще имаш по точна работа.
Представяш ли си какво става с това 1,1 на първа. Само едно ъъъъъъъъ и миг. Понякога не пуска нищо. При малък наклон грешката е голяма!
Нямам никакъв проблем, напротив много съм доволен. Колегите от грейко могат да си пишат каквото си искат. Лятото пробвах с наклон 60 градуса от един бидон. То пелетите стават на дроб докато минат през дългия шнек с 60 градусов наклон, после очуквайки се през около метровото почти вертикално гофре с помощта на гравитацията.
То грозна работа това, дал си няколко хиляди лева и накрая слагаш pvc бидон, чудесна гледка заедно със змиярника от кабели и негорящото гофре. :butthead:
Шнек с наклон 40-45 градуса с високо налягане в основата му /пълен бункер с пелети/ има стабилен дебит, работи много точно и пуска пелети колкото трябва всеки път в сравнение с наклон 60 и полупразен бункер/бидон. При 1.1 на първа при наклон 60 може да пусне 0 пелета, но не и при мен, проверено е за да го напиша. При голям наклон грешката е голяма, 40градуса е 1-2 процента

Ти си машинен инженер, помисли върху заданието проектиране на червячен редуктор :rock:

Някои комплекти котли с горелки и бункер са директно свързани, без шнекове и гофрета.[/quot

Щом нямаш проблем тогава няма да се оплакваш от разхода. Колегите искат да ти помогнат - ти не. Тук никой не пише ей така а да обменя опит. Колегите от Грейко казваш да си говорят каквото си искат. Че ти всичко знаеш. Хайде разбери тогава откъде е проблема с неизгорелите пелети. Можеш и сам ама трябва да премахнеш предубеждението че знаеш всичко и да се вслушаш. Най вече да експериментираш. Опитът ще покаже. Всеки може да греши, но ти хем питаш защо е така с пелетите хем не даваш дума да ти се каже. Едно е сигурно - щом имаш падане на неизгорели пелети
имаш и преразход. Вчера пишеш, че съм прав и че ще оправиш шнека на пролет, днес пишеш
- нямам проблеми.
Не си ме разбрал и за друго. Точно при време 1,1 сек вероятността да не падне пелет е голяма. Да, прав си. Моето време на 1 ва е 2,4 сек, точно защото е по изправен шнека и качва по малко. Не съм писал, че времето ми е 1,1.
И при двата наклона има грешка, това все пак не е инжекцион на кола. При теб обаче грешката е към по голям дебит, при мен - към по малък. При мен грешката се компенсира като премине от 1 на 2 ра степен, при теб пък - падат неизгорели. Не знам дали ме разбираш, но моля те опитай се. Това го пиша от телефона вече 30 мин и нямам намерение след малко пак да изпадам в престрелки. Искам само да помогна. Звънни ми и ще ти обясня повече от подробно за грешката в твоят случай с наклона. Впрочем, всеки може да звънне - 0887 186464. Поздрави.
Ангел
achmonek - специалист
LazarGanev написа:
Аз моето мнение за стайния термостат съм го заявявал многократно, както и факта, че не пускам газов или пелетен котел без стаен термостат. Ако някой клиент е по-голям инат от мен и стане на неговото, после сам ме търси да му монтирам :) . Термоглави може да няма, зависи от системата, но стаен термостат трябва да има. Пък такива понятия "най-студена стая" и "най-топла стая" не говорят добре за инсталатора и проектанта (ако са различни хора). Нали затова се оразмеряват радиаторите, нали затова се правят настройки, нали затова има отопление - за да няма студени стаи? Съгласен съм, че в някои стаи може да се желае по-ниска температура, но това може да се постигне и без термоглави. Е, ако в различно време на деня се иска различна температура - тогава термоглавата е задължителна. Но като затворят повечето термоглави трябва да има кой да изключи и котела, няма смисъл да работи за 1-2 радиатора и точно оттам идват икономиите. И пак правя уговорката, че всяка система е различна и някъде приносът на термостата е по-малък, другаде е по-голям. Същото важи и за термоглавите

Прав си Лазаре. При мен обаче приносът на главите към термостата е 9 към 1. Като ми оправят нета ще се аргументирам. Поздрави.
rosso666 - специалист
Колеги я кажете на какво се дължи синкавия отенък в основата на пламъка близо до горивната скара
DimitarD - специалист
Драги achmonek,

До този отоплителен сезон съм се отоплявал с въглища, разхода ми при температури сходни с последните 3 дни е стигал 60кг и нагоре. Не се оплаквам от разхода, само споделих мнението си че горелката ще е по-гъвкава ако имаше 5 мощности.
Оценявам помощта която съм получавал от колегите във форума и не съм твърдял че знам всичко, най-вече за отоплението.
Експериментирал съм достатъчно, над 37 комбинации с настройки за два вида пелети.
Разбрах откъде е проблема с горящите пелети и ще го споделя.
Както казваш горелката не е инжекцион, най-точно подаване има на кръгла секунда /настройката с части от секунда е неточно и смешно :lol: , при 60° наклон на шнек за 1.1 не пуска нищо, да не говорим за части от секундата/
Цикъла за подаване на пелети при преминаване от по-висока към по ниска мощност трябва да е низходящо в случая 34->40->50 (Р3: 3/34/52; Р2:2/40/50; Р1:2/50/46), така се прекратява веднага падането на въглени, а не се чака 15 минути.

Щом горелката няма 5 мощности следва да има 3 вида настройки
1. за диапазон външна температура 6 до 15°
2. за диапазон външна температура 0 до 6°
3. за диапазон външна температура 0 до -15° или по ниска
Никой не може да ме убеди че с едни и същи настройки ще има икономия при външни температури например от 18 до - 18 градуса. :^o
По въпроса с колегите от грейко, те са си свърши работата, дали са ориентировъчни настройки. Всяка инсталация е различна, всичко е индивидуално и отклонението от фабричните настройки е допустимо ако има търсеният ефект и естествено желаният резултат. Тук е форум и всеки на собствена отговорност има право да експериментира, да твори, да променя и то драстично настройките, наклоните и т.н.

filmatoplo е абсолютно прав :prayer: , при температури под -5 и по ниски, разход 60кг на 24ч е нормално. Визирам моята инсталация, отопляемата квадратура, желана вътрешна температура, разположение и т.н

Надявам се догодина с подобренията който съм решил да направя разхода да е около 45кг/24ч.

И още нещо, разбирам те напълно и комуникацията с теб е удоволствие.
джеки - специалист
честита нова година на всички. да споделя и аз моя разход. отоплявам 150-160кв. къща 5см изолация,вата 10см на тавана,пвц дограма. разход от 7.00 до 22.00 часа около 32-35кг. температура 23 градуса. за жалост моя котел не става за стаен термостат.
Стоян Петришки - специалист
Защо да не става примен стайния термостат управлява горелката не котела
джеки - специалист
говоря за моя котел нещо не си ме разбрал
achmonek - специалист
DimitarD написа:
Драги achmonek,

До този отоплителен сезон съм се отоплявал с въглища, разхода ми при температури сходни с последните 3 дни е стигал 60кг и нагоре. Не се оплаквам от разхода, само споделих мнението си че горелката ще е по-гъвкава ако имаше 5 мощности.
Оценявам помощта която съм получавал от колегите във форума и не съм твърдял че знам всичко, най-вече за отоплението.
Експериментирал съм достатъчно, над 37 комбинации с настройки за два вида пелети.
Разбрах откъде е проблема с горящите пелети и ще го споделя.
Както казваш горелката не е инжекцион, най-точно подаване има на кръгла секунда /настройката с части от секунда е неточно и смешно :lol: , при 60° наклон на шнек за 1.1 не пуска нищо, да не говорим за части от секундата/
Цикъла за подаване на пелети при преминаване от по-висока към по ниска мощност трябва да е низходящо в случая 34->40->50 (Р3: 3/34/52; Р2:2/40/50; Р1:2/50/46), така се прекратява веднага падането на въглени, а не се чака 15 минути.

Щом горелката няма 5 мощности следва да има 3 вида настройки
1. за диапазон външна температура 6 до 15°
2. за диапазон външна температура 0 до 6°
3. за диапазон външна температура 0 до -15° или по ниска
Никой не може да ме убеди че с едни и същи настройки ще има икономия при външни температури например от 18 до - 18 градуса. :^o
По въпроса с колегите от грейко, те са си свърши работата, дали са ориентировъчни настройки. Всяка инсталация е различна, всичко е индивидуално и отклонението от фабричните настройки е допустимо ако има търсеният ефект и естествено желаният резултат. Тук е форум и всеки на собствена отговорност има право да експериментира, да твори, да променя и то драстично настройките, наклоните и т.н.

filmatoplo е абсолютно прав :prayer: , при температури под -5 и по ниски, разход 60кг на 24ч е нормално. Визирам моята инсталация, отопляемата квадратура, желана вътрешна температура, разположение и т.н

Надявам се догодина с подобренията който съм решил да направя разхода да е около 45кг/24ч.

И още нещо, разбирам те напълно и комуникацията с теб е удоволствие.

Щом си се справил с неизгорелите пелети....
.добре. Продължавам обаче да твърдя че е на лице и по добър начин. Този, при който времената са ти по 45 сек. Защо по добър ли? Защото се наблюдава по ясно разграничение на мощностите.
И сега, забележи какво питам.
НАИСТИНА ЛИ НЕ РАЗБРА ОТ ТРИ ПЪТИ , ЧЕ НЯМА КОЛЕГА С НАКЛОН ОТ 60 ГР. НА КОЙТО ВРЕМЕТО МУ НА 1 ДА Е 1,1. НЕМОЖЕ И ДА ИМА. И МОЕТО Е 2,4. КАКВО ЗАХАПА ТОВА 1,1. НА 1,1 НАИСТИНА НЯМА ДА ПУСНЕ НИЩО. ЗАТОВА СЕ ИЗПРАВЯ ШНЕКА, ЗА ДА СЕ УВЕЛИЧИ ВРЕМЕТО. КАТО СЕ УВЕЛИЧИ ВРЕМЕТО СЕ НАМАЛЯ ГРЕШКАТА. КОЛКОТО ВРЕМЕНАТА СА ПО МАЛКИ - ТОЛКОВА ГРЕШКАТА Е ПО ГОЛЯМА!
Аз бях с наклон 45 и знам какво се получава.
Затова и си преправих бункера.
Сигурен съм и, че ако сега имаше начин да си го преправиш щеше да си го преправиш. Всъщност не ми отговори защо първо каза на пролет ще го преправя а после каза така ми е добре.
Айде остави тука един телефон да звънна аз. Не издържам да пиша от телефона.☹
Svezar - специалист
Как е колеги,скочи ли драстично разхода сега когато е -6 в сравнение с + 6,аз не се срамувам да си призная ,че при мен лееекинко отива на Х2 /4 торби/,тая пристройка 40 квадрата на кота 0 със почти същата изолация /0/ направо ми изсмуква пелетите ама няма как да оставя тъщата на студено :-D Да не говорим че покрай празниците котела отива на към 2 седмици без чистене,закрепил съм го на минимална степен да държи водата на 66 градуса и горелката не спира изобщо :idea:
kalin72 - майстор
джеки написа:
говоря за моя котел нещо не си ме разбрал
Термостата управлява горелката, не котела.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: