• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dorzo - специалист
Просто ми е странно че си е фиксирала няква разлика от зададената температура и гледа все да си я достигне не зависимо колко е зададената.По тая логика по-добре да я набухам на 75-80 градуса и да се надявам термоглавите на радиаторите да изключват по-често за да мине някога на първа степен.Защото и при 80гр. пак ще си работи на втора степен.Защо ми е тогава да задавам по-ниска температура като разхода ми на пелети ще е все един и същ.
Въпреки това ще продължа да си игрся с настройките:-)
milenskior - специалист
Не знам какво ти се губи колега, но логиката на управлението е точно такава.
Според мен щом ти работи само на втора степен и искаш да постигнеш икономия, то трябва или да мислиш за изолация(ако имаш то още) и дограма или да контролираш температурата в стаите ако не го правиш в момента. В смисъл или да сложиш термоглави или стаен термостат, но не ти познавам системата и не мога да ти кажа какво да направиш, а и не съм такъв тесен специалист.
dorzo - специалист
milenskior написа:
Не знам какво ти се губи колега, но логиката на управлението е точно такава.
Според мен щом ти работи само на втора степен и искаш да постигнеш икономия, то трябва или да мислиш за изолация(ако имаш то още) и дограма или да контролираш температурата в стаите ако не го правиш в момента. В смисъл или да сложиш термоглави или стаен термостат, но не ти познавам системата и не мога да ти кажа какво да направиш, а и не съм такъв тесен специалист.
Говориш без да четеш какво съм написал.Ако ще коментираш дай малко по-сериозно.
filmatoplo - майстор
9 градуса преди задената сваля от степен 3 на степен 2 , след това колко е предварението,
dorzo - специалист
Филме,сваля на втора на 10гр. разлика а на първа сега съм го сложил на 6гр. за проба.Според мен настройките на самите степени трябва да се бъзикат.Какво ли не съм пробвал но комина ми винаги пари много.Явно не правя нещо като хората.
dorzo - специалист
Сега си мисля:
Ако настроя градусите между степените на примерно 6.3.0 дали така ще влиза на първа от време на време.Или дори 6.4.0?
geniya - специалист
Може вентилатора да е с високи проценти над 50%, щом ти пари комина.Оттам всичко да ти излита много бързо през комина.
dorzo - специалист
Тука улучи.Вентилатора ми на 60.Така ми се струва че горят по добре.На външен вид де:-)
Ruseff - специалист
Дай си настройките и какви пелети гориш.Да не би да са ти занижени стойностите на лоада? 60% на втора си духа доста,може и пелети да падат в пепелника.
П.С. Не прочетох,слънчогледа иска малко повече вентилатор,по-слабо гориво е,но можеш да го намалиш,все пак си иска добро "око".
geniya - специалист
Сaмо не рaзбрaх тaзи рaзликa от 9грaдусa е: покaзвa нa дисплея нa горелкaтa нaпример 60гр, a нa котелa е 51гр., или 60гр.котел , горелкa 51гр?
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: