Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Имам горелката от 2 години.Направих си настройките в началото и от тогава не съм я пипал.На трета степен работи около час след запалването и след това на втора.На първа степен не съм я виждал да работи.Ни ми трябва ламбда, ни нищо.Ръката си я държа на кюнеца на втора степен и това е.Като стане по топло, си нагласете да ви работи в програмирано от вас време през денонощието.За 100м2 изолирана къща не са ми отивали повече от 25кг широколистни пелети на денонощие в най-студеното време.
andy_forresite - майстор
Зависи кой как е направил подаването на гориво. Твоята втора зарежда по-малко от моята първа :yawinkle: Втора идва при къпане и когато се разбазика въздуха. За пояснение на "разбазика въздуха" давам пример от сутринта: 40% вентилатор бяха в диапазона 1092-1310 об/мин. за интервал от 20 мин., за което време си изпих кафето.
-penata- - специалист
Здравейте,от какво може да пуши комина сиво много въздух или малко
-penata- - специалист
-penata- написа:
Бях с чамови пелети сега минах на слънчогледови пушека е един и същ с двата вида настройките са:
4,3/45/49
3/45/46
1,5/45/43
Повече пуши на трета степен,втора по малко,на първа не пуши
Температура на котела 60гр.
cekop - специалист
VLADO66 написа:
Имам горелката от 2 години.Направих си настройките в началото и от тогава не съм я пипал.На трета степен работи около час след запалването и след това на втора.На първа степен не съм я виждал да работи.Ни ми трябва ламбда, ни нищо.Ръката си я държа на кюнеца на втора степен и това е.Като стане по топло, си нагласете да ви работи в програмирано от вас време през денонощието.За 100м2 изолирана къща не са ми отивали повече от 25кг широколистни пелети на денонощие в най-студеното време.
Значи може и по- малко да гори. Аз също си държа ръката на кюнеца. На стените имам 13 см. изолация на тавана 20 см. това е ключа за палатката. :drinkers:
cekop - специалист
-penata- написа:
-penata- написа:
Бях с чамови пелети сега минах на слънчогледови пушека е един и същ с двата вида настройките са:
4,3/45/49
3/45/46
1,5/45/43
Повече пуши на трета степен,втора по малко,на първа не пуши
Температура на котела 60гр.
Аз не съм от разбирачите, но знам, че всичко е индивидуално. Увеличи въздуха на 2 и 3 степен с5 единици и виж как ще е. Сам трябва да намериш истината. Пиши си какво променяш.
-penata- - специалист
Надявам се някой по компетентен да се изкаже :roll:
-penata- написа:
Пена, това откак сложи регулатора на тяга ли е?
Ако е така, увеличи Ра от врътката, така, че да не стои постоянно отворена при тихо време! Увеличавай по малко!
Тъмен дим говори за богата смес- повече гориво, по малко кислород.
Наблюдавай и цветът на котела! Светло сив е добре. Нито бял, ни тъмно сиво, да не говорим за чернеещо.
-penata- - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
-penata- написа:
Пена, това откак сложи регулатора на тяга ли е?
Ако е така, увеличи Ра от врътката, така, че да не стои постоянно отворена при тихо време! Увеличавай по малко!
Тъмен дим говори за богата смес- повече гориво, по малко кислород.
Наблюдавай и цветът на котела! Светло сив е добре. Нито бял, ни тъмно сиво, да не говорим за чернеещо.
И преди да я сложа беше същото.С дървесните пелети беше черен котела сега с слънчогледа е бял като сняг с еднакви настройки
markoscbr - специалист
Времето е топло не е много за настройки

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: