То по празниците доста неща скочиха, не само разхода на пелети.....абе празници са, пийте повечко и няма да ви пука..... 

джеки написа:И кой е този пелетен котел, който не може да работи със стаен термостат??? Най-лесното решение, ако е наистина е толкова дървен - управление на Натурела за 200 лева и термостат за 100 лева, и си в джазаkalin72 написа:С пелетен котел съм, и маистора каза че неможе да работи със стаен термостатджеки написа:говоря за моя котел нещо не си ме разбралТермостата управлява горелката, не котела.
джеки написа:Пелетерм. Стаиния термостат го ползвам само за пускане и спиране.Хм, в инструкциите пише друго...
Автоматизирана експлоатация на котела и регулиране на температурата съсЯ знаещите да кажат кое как е
стаен термостат (седмичен програматор), който гарантира максимален
топлинен комфорт и икономия на гориво;
stojan83 написа:Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономичноЧНГ на всички!!! Здраве и късмет, а останалото ще си го купим от магазина:)
deyanyovkov написа:Моя е salus 091FLRF доволен съм за сега ххистерезиса във по топлото време го бех направил 1 градус но сега като застудя го намалих на 0.5 градуса. Какъвто и да вземеш според мен ефекта ще е един и същ но нека маисторите във форума да те посъветват може и да има някакви тънкости.stojan83 написа:Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономичноЧНГ на всички!!! Здраве и късмет, а останалото ще си го купим от магазина:)
Колега, моля те напиши какъв стаен термостат ползваш / модел, хистересиз ...и т.н./ - замислил съм се аз да сложа ...
rosso666 написа:Колеги вчера като отворих котела за почистване забелязах че пепелта е бяла като брашно.според вас на слънчогледовите пелети ли се дължи или на това че отделих повечко време да си поиграя с клапата на вентилатора на горелката.Дължи се на доброто изгаряне
Помагайте със съвети
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: