• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
timon_tg - специалист
със сигурност студения датчикна горелката, допрян до тръбата, а не в сонда, дава 3-4-5 гр. по ниска стойност...поне по мен е така..датчика е залепен (под 2см микропореста изолация) точно до термометър в сонда и се вижда отклонението.
Тъй като и 3пътния е със сонда точно до горните 2 датчика ...при настроена 50гр, датчика на горелката показва 45-46 на връщащата вода.
andy_forresite - майстор
Да, има отклонение като сме сложили датчици опрени вън на тръбите. С изолация, без изолация на тръбата, все тая. Отклонение си има. Надявам се изхода и входа да имат близки отклонения. Съгласен съм че има поне 4 градуса разлика в посока надолу (на дисплея показва по-малко от реалната t° на водата вътре в тръбите).
Вече втори ден съм подал яко газ и радиаторите отдолу остават хладки. Завъртях вентила на 45 градуса, т.е. би работил към 42 реално и гледам връщащата вода се закова на 50. Радиаторите се нагряха и в долната част. Можело значи. Сега без да играе вентила превърта 60/50 изход/вход. Значи реално 64/54 ... някъде там.
stoy@n - специалист
Според мен не е чак толкова критично за управлението това, че датчиците са залепени на тръбите, а не потопени в гилза. При мен на контролера показва 60/55, а на радиаторите с безконтактен термометър показва 66/60. Все едно съм с датичици потпени в гилза и съм го настроил котела да поддържа 65 градуса.

Весели и топли празници на всички!

:partyman:
Анди, не си разваляй рахатлъка с дърва и въглища.
Изолация се спомена няколко пъти. Ако ще и триста пъти да отваряш вратата, стените като са затоплени, къщата няма да изстива, а разхода ще падне драстично.
Филме, доколкото си спомням, графиката скачаше от 3 до 12 киловата в рамките на час. Това са средно 7-8 киловата или 2 кила пелети.
Имаш поглед над доста горелки, които си кретат на втора предавка и със стабилизиран горивен процес. Няма го това постоянно подскачане нагоре-надолу. Графиката, на такава горелка, ще повтаря формите на Мона Лиза в рамките на денонощието, а Анди изхвърля черна пепел. Термосиликат, ако ги е еня, да вземат да пипнат нещата. Нали там нещо през интернет ли беше що ли?
fox_vt - майстор
Покажи ми една такава горелка дето работи на втора предавка със стабилизиран горивен процес, която захранва n брой радиатори със термоглави без буфер. И температурата да стои закотвена на едно положение. И котела да не е един тон тежък разбира се.
Но разбира се то затова масово ползват стаен термостат.
Как да се намесят от Термосиликат след като не се знае какви са пелетите на този котел но ако не четеш пак през ред туньо, щеше да видиш че вади черна пепел след като собственика е сложил огнеупорни тухли пред горелката което е абсолютно недопустимо,и влошава работата на горелката.

Колко пъти трябва да го кажа - горелката на Торч има турбулентен пламък затова не трябва да се слагат никакви турболатори, камъни и всякакви глупости от този род. Това не е ламинарния пламък на грейко, който за да върши работа трябва да се накъсва.
gnt69 - майстор
fox_vt написа:
Покажи ми една такава горелка дето работи на втора предавка със стабилизиран горивен процес, която захранва n брой радиатори със термоглави без буфер. И температурата да стои закотвена на едно положение. И котела да не е един тон тежък разбира се.
Но разбира се то затова масово ползват стаен термостат.
Как да се намесят от Термосиликат след като не се знае какви са пелетите на този котел но ако не четеш пак през ред туньо, щеше да видиш че вади черна пепел след като собственика е сложил огнеупорни тухли пред горелката което е абсолютно недопустимо,и влошава работата на горелката.

Колко пъти трябва да го кажа - горелката на Торч има турбулентен пламък затова не трябва да се слагат никакви турболатори, камъни и всякакви глупости от този род. Това не е ламинарния пламък на грейко, който за да върши работа трябва да се накъсва.
Моя е така ама с термовентил ESBE TV 60 седи си на 65 и не мърда надолу само нагоре като навакса. Ама монтиран на правилното място като втората схема на Торч в сайта. Ама и водата на торча малко малко ми се види. Трифон мисля че е на 65 даже.

Прикачен файл

ESBE-ventil-montaj.png
ESBE-ventil-montaj.png (43.3 KиБ) Видяна 1596 пъти
Не съм против системата Торч, но графиката не ми харесва.
Мисля, че управлението трябва да се промени.
Качеството на пелетите,т.е калоричността, се въвежда в настройките-вчера го четох.
Имам наблюдение само над една система без буфер,сходна с на Красен,мисля. Работеше на втора степен.
Собственика е писал в началото на темата и е посочил този факт.
Мнението е писано почти година преди да се запозная с него.
Горелката какъвто и пламък да вади, това не означава,че газовете се движат по същия начин до изхода, а това си е лекичко копие на Бош, Дакон, Юнкерс,Будерус. Всичките тези, са продавали котлите си с турболатори. Началото е някъде преди ок. 50г.
Не съм убеден в това, което пишеш, но може и да греша.
Празничен поздрав на всички!
п.п На 60 ми е вентила, крета 59-61 но искам да сменя патрончето на 65.
Системата ми е с буфер обаче.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 24, 2016 7:12 pm, променено общо 2 пъти.
LazarGanev - "Велик майстор"
fox_vt написа:
.
:-D Всички нормални котли са многоходови и с високо КПД имат нужда от турболатори и по-скъпите го имат, за по-евтините е като опция. Торч няма нужда от турболатори, понеже турболентния му пламък отива директно в комина :-D
6osi6 - майстор
fox_vt написа:
Колко пъти трябва да го кажа - горелката на Торч има турбулентен пламък
fox, дай компютърна симулация на турбулентните потоци след отворите за въздух, да се види как се завихрят при различните степени на горене от 3 до 20 kW - съответно при различно налягане, скорост на въздуха в условие на еднакви и еднопосочно разположени отвори?
6osi6 - майстор
fox_vt написа:
Това не е ламинарния пламък на грейко, който за да върши работа трябва да се накъсва.
fox, контролираното изгаряне на твърдо гориво е бавен процес. За да бъде ефективен е нужен бавен ламинарен поток. След началото на горенето и основата на пламъка, потокът се завихря по специфичен начин с подаване на вторичен въздух. Тъпата горелка Торч от къде го подава този вторичен въздух и каква е спецификата на отворите за вторичното подаване, че не се сещам :?
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: