Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Като почнете не е имало зима... Има горене, грее се вОда и пелетите си заминават. Дали е 9 или 1 градус все толкова гори. Средната за зимата е около нулата.
В дните когато нулата беше далечен блян и нощем температурите падаха до - 20, разходът беше 45 кг. Като гори 24 часа при положителни дневни и отрицателни нощни температури гори 32-33. Сега бръмчи 10-ина часа на два пъти и взима по 22-23 кг.
Е колко пък да е разликата между имане на зима и нямане на зима?! Нали при Зима ни стяга 15 дни наведнъж или на два пъти и през останалите дни е същото. И хората изгорили по 6-8 тона да не мислите че при Зима щяха да прекарат 12-13 т? Аз ще ви кажа - най-много единичка отгоре в сравнение със сега.
markoscbr - специалист
VLADO66 » ТОЧНО ТОВА ПОМОЛИХ и ето ти си първия подвеждащ някой колега новопостъпил в форума с2,5тона топлих 100кв , ми колега недей така кажи колко време на деня работи щом си изгорял 2,5т значи сутрин 2 часа и вечер 2 часа и като грейне малко слънце ги пропускаш тези 4 часа да наистина зимата беше топла но няма да ти пляскам за твоите измишльотини .Скоро четух по нагоре един колега започва 9ти.тон при него да не би да не е имало зима айде стига , като пишете пишете колко часа е горял котела ако е по часово или 24 часа ,не си мисли че тук в форума сме пораснали с първия дъжд [-X
VLADO66 - майстор
Работи по 8 часа на ден през цялата зима, с изключение на най-студените дни, когато пусках през деня третия режим от програмата за три часа.Иначе пали в 4.30 до 7.30 сутрин и вечер от 17.00 до 22.00.Няма какво да баламосвам в разхода.
andy_forresite - майстор
Владо не лъже. Следя форума доста отдавна и знам горе-долу кой какъв е. С времето и Марко ще разбере, просто още няма стаж във форума :)
Грантс, ти стигна ли 100 чувалчета? Я драсни разхода у вас и да видим дали някой ще посмее да пише след теб.

Кажете повече за новата версия горелка, управление и цена. Кога ще се пуска в продажба?
jolobg - специалист
andy_forresite написа:
Кажете повече за новата версия горелка, управление и цена. Кога ще се пуска в продажба?
GREYKO RB 20 STAR - още чакам доп. информация от дистрибутора (който пък я чака от GREYKO :mrgreen: )
Не съм я поръчал, но я имам в оферта - значи би трябвало да я доставят.
Цена по листа: 2039 лв. с ДДС. Има дистрибутори, които предлагат отстъпки (напр. за комплект с котел) :wink: .
Wi-Fi модул към GREYKO RB ХХ STAR- 120 лв. с ДДС.
markoscbr - специалист
Работи по 8 часа на ден през цялата зима, с изключение на най-студените дни, когато пусках през деня третия режим от програмата за три часа.Иначе пали в 4.30 до 7.30 сутрин и вечер от 17.00 до 22.00.Няма какво да баламосвам в разхода.

Владо това е нещо друго написаното от теб , човек като го прочете и придобива ясна представа
Анди не казвам че човека лъже просто не беше се обосновал , моите уважения към теб
Здравейте !Много рано взехте да ги зазимявате тея инсталации бре :-D ,.При нас по Силистренско ща не ща ще поприпалвам още поне месец време ...Та разхода ДО СЕГА при мен е 6 тона слънчоглед и около 20-тина чувалчета Трон .Начало на отоплението 01.11.17г.,края е там някъде :cry: Къщата е около 165 - 170 квадрата,двуетажна, неизолирана и с около 27-28 квадрата пвц дограма с трислойни енерджи стъклопакети .Горелката е рб 30 ,котела dakon dor 24(предполагаемо не много правилна комбинация) .
В по-голямата част от сезона гореше от 12:00 - 14:00 до 3:30 и сутрин от 7:00 до 9:30 .През по-студените дни целодневно горене.Без стаен термостат ,за първа година с такова отопление и много експерименти с настройките ,де нужни де ненужни .
( andy_forresite е мноого прав за връзката между оборотитие,горенето и напрежението да ме извинят несъгласните с тази теза.)
НЕСРАВНИМО по-чисто отопление въпреки ежеседмичното почитване на котела.Неудобството е може би транспорта от по-голямо разстояние, разтоварване и складиране на доста по-обемното гориво,което при по-сериозна зима предполагам щеше да натисне 8 тона ...
Айде и със здраве че днес при нас освен Румънско земетресение ни натисна и лееека гръмотевична буря пу пу пу :-D :supz:
speka_rs - майстор
Да се включа и аз по темата със разхода, от 15.11 до момента 1900 кг, етаж от къща със 120 м2 със добра изолация. Котел и горелка 20 кв 500 л буфер.
markoscbr - специалист
bugs_bunny не ми се вярва някой от нас да ги е зазимил , та зимата не е свършила както съм писал в началото всеки от нас е настроил горелката за вечер и рано сутрин е не е като за 24ч но все пак купона продължава съфорумци :yawinkle:
markoscbr - специалист
Николайчо на теб ти вярвам :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: