lov ще имаш проблеми. Най-малкото, че като гледам на доста места няма да може да се обезвъздуши, ако остане така.

Системата до снощи изкара 48 часова проба под мое лично наблюдение дори преди малко ми се обаждаха да ме информират че вече е изравнило температурата на пода и котела е почнал да вдига температурата и се е наложило на долния етаж да включат и радиаторите. Ще изчакам още няколко дена и я пълня с антифриз.
Те тръборляците трябваше да бъдат по малко и трипътниците да бъдат захванати директно с холендрите от двете страни към колекторите. За това си остъргах и нагласих по размер тези нипелчета за да имам базата за захващане. Но след много безуспешни опити да херметизираме връзките се принудих да оставя гъвкава връзка към едната страна. Установих че отворите на колекторите не са на точен размер а и резбите дават отклонение в перпендикулярност към тях. Дори и с меки силиконови уплътнители не можах да постигна нищо.
Ето така беше първия замисъл. То като добавя и второто котле и вържа и третия етаж ще стана още по голямо мазало ама съм тъп и упорит.

шоп написа:Браво lov, аз при мен си мислех, че е хаос, но като гледам и теб те бива. Аз на това му казвам творчески хаос.Още не знам как ще се получи само с едното котле долу дали ще му смогнат силиците без да се издевателства над него. Идеята е да не падат температурите под 10 градуса на втория етаж и да не замръзва. Отоплението там е ще е инцидентно. Изолацията е добра и все още тая надежда че ще се справи поне да потдържа после само загубите та ми се върти една еретична мисъл в место котел на дръвца да взема да стъкна едно на отработено масло с водна риза. По руските форуми има доста успешно работещи и тъкмо с едно зареждане ще успявам бързо да сгрея. Да дойдат големите студове и тогава ще го мислим
Имам също две чугунени котлета. Едно с чугунена горлелка на въглища и едно до него готово и заредено без никаква електроника и автоматика по него. Ако спре ток или стане авария с горелката на второто само му се подава кибрита и всичко е на 6:-)
Поздрави!