• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
deyanyovkov - специалист
Само за информация по темата за термостата: поръчах си Програмируем стаен термостат Salus T105 за 71 лв. Очаквам го днес и като си поиграя с него ще пиша.
mitashki911 - специалист
rosso666 написа:
Колеги вчера като отворих котела за почистване забелязах че пепелта е бяла като брашно.според вас на слънчогледовите пелети ли се дължи или на това че отделих повечко време да си поиграя с клапата на вентилатора на горелката.
Помагайте със съвети
И при мен слънчогледа прави бял пепел , нормално е , бях гледал и на друг колега снимки че е побелял от този вид пелети .
Ludoto_momche - специалист
Здравейте и за много години на всички ! Благодаря Айс за съвета с шнека.Изправих го и от t07 - 11 го вдигнах на t07 - 18 макар,че не виждам разлика в разхода или то щото беше - 7 тия дни незнам,но да питам и друго ? Стайния термостат го държа на 20 гр.обаче термоглавите на радиаторите всичките ми са на 5 тоест не ги намалям и дори някои от тях са поставени на горе разбрах,че било грешно,но вече са сложени.Та дали ще има няква разлика примерно да ги сложа на 3 нали отговаряли на някви градуси незнам точно на какви ?
borkata99 - специалист
Ludoto_momche написа:
Та дали ще има няква разлика примерно да ги сложа на 3 нали отговаряли на някви градуси незнам точно на какви ?
Ами зависи какви са ти термоглавите. Погледни в книжката им какви градуси са показани. Аз ползвам danfoss и за тях е така:
5 - постоянно отворен
4 - 24 гр.
3 - 20 гр.
2 - 16
1 - 12
* - против замръзване
И вече си зависи от теб как искаш да си поддържаш температурата в помещенията.
valqk - специалист
achmonek написа:
rosso666 написа:
Колеги вчера като отворих котела за почистване забелязах че пепелта е бяла като брашно.според вас на слънчогледовите пелети ли се дължи или на това че отделих повечко време да си поиграя с клапата на вентилатора на горелката.
Помагайте със съвети
Дължи се на доброто изгаряне :yawinkle: .
+1
Аз докарвам побеляване и с иглолистни и с дъбови. Въпрос на настройка на котела.
Още преди да почна да паля котела за първи път ме посъветваха точно това - да си играя докато стените на котела побелеят.
chungata - специалист
valqk написа:
achmonek написа:
rosso666 написа:
Помагайте със съвети
Дължи се на доброто изгаряне :yawinkle: .
+1
Аз докарвам побеляване и с иглолистни и с дъбови. Въпрос на настройка на котела.
Още преди да почна да паля котела за първи път ме посъветваха точно това - да си играя докато стените на котела побелеят.
Аз съм с камина на пелети и колкото и да съм си играл, вече втора зима, пепелта в си е сива, понякога към черно. Камината е Бърнит от "старите" 15kw. Горя пелети смес-дъб бук и бор. Та въпроса ми е като е сива пепелта въздуха ли е малко или е много? В момента няма никаква шлака след изгорени 6-8 чувала(натолкова я чистя). Това знам, че е признака за добро изгаряне. Ако увелича въздуха няма ли да отиде топлото през комина и да толя ефира? А ако намаля започва да се образува шлака.
И още нещо. Вчера видях в Практикер някакви пелети на фирмата Плам за почистване на камини,котли и т.н., и комини. 1кг 8 лв. Пише,че имали някакви химически примеси. Някой ползвал ли ги е и ако да има ли ефект?
fbr - майстор
Може да се очакват и пелети против хемороиди. Абе не играе ли четката, няма да се изчисти.
шоп - майстор
:-D :-D :-D :-D :-D
единият вариант е четка и стържене..., но аз съм мързелив и предпочитам да издуя системата до 95-100 градуса за час-два и всички налепи да обгорят и да опадат. Всичкият нагар опада и котела остава на чугун :-)
Svezar - специалист
Е то с пелети /свестни/ нагар не се образува,какво има да обгаря ??
valqk - специалист
Под 'бяло' разбирай нещо като стените на тази снимка: http://www.mytractorforum.com/attachmen ... 1260749100
т.е. не е чисто бяло, ами сивкава пепел... поне при мен.
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: