• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Може би чист топлообменник.
nokoniko - специалист
Със турболатори. :partyman: С чист топлообменник без турболатори бяха 110 градуса на 5 та степен.
filmatoplo - майстор
Да пием Ракия рано рано в 8 часа ,амиии :?

Можеее. :partyman:
Шегувам се. :) Макетата ко чакат да турят пружини.
pojarnikara - специалист
Как може да са толкова ниски градусите? Аз съм с турболатори, нова камина (минима 12), изчистен комин, кюнците не са заталачени и под 160 градуса на 5та степен трудно падат..
nokoniko - специалист
pojarnikara написа:
Как може да са толкова ниски градусите? Аз съм с турболатори, нова камина (минима 12), изчистен комин, кюнците не са заталачени и под 160 градуса на 5та степен трудно падат..
Намалил съм и пар. 18 на 40, защото беше много голям огъня и си я държа на 5та степен/auto/. При мен водната риза е по-голяма/тръбите са по-дълги/ и може и затова да пада температурата на газовете/ :partyman:
Потребител 1 - напреднал
Упушвате ли си стаята след почистване с прахосмукачката
marin_ks - специалист
Потребител 1 написа:
Упушвате ли си стаята след почистване с прахосмукачката
Колега, каква камина имаш? Колко киловата е? Какви пелети? Колко е хоризонталната част на кюнците? Какъв комин ползваш (ф110 или ф150)? Каква прахосмукачка ползваш? При мен газовете са толкова колкото и задам да ги държи. Всичко е въпрос на настройка - и най важното ТЯ Е ИНДИВИДУАЛНА. Запомни го това. Твоята работа е като да пита някой тук " имам едно магаре и нещо неще да яде"
Потребител 1 - напреднал
Камината е Алба 18 живея в панелно жилище камината е свързана към комина в хола които е разпробит и разполага с 2 коминни тела . Пелетите са от бук . Въпросът беше друг при самото почистване на самата камина прахосмукачката която също е за пелети на фирма елит от съмия отдушник изпуска дребни частици и така се опушва самото помещение. Попитах при вас как е и въобще как я чистите тая камина без да има зацапване на самата стая и разхвърчали се сажди . Благодаря
marin_ks - специалист
Потребител 1 написа:
Камината е Алба 18 живея в панелно жилище камината е свързана към комина в хола които е разпробит и разполага с 2 коминни тела . Пелетите са от бук . Въпросът беше друг при самото почистване на самата камина прахосмукачката която също е за пелети на фирма елит от съмия отдушник изпуска дребни частици и така се опушва самото помещение. Попитах при вас как е и въобще как я чистите тая камина без да има зацапване на самата стая и разхвърчали се сажди . Благодаря
Според мен имаш проблем с прахосмукачката или по-точно с хартиения филтър. Или си си го изгорил като си почистил горящи частици или просто се е скъсал. Ползвам такава и преди пелетите и попадне ли частица жар на филтъра гори бързо. Почистваш само след като си сигурен, че е загаснала напълно и поне малко се е охладила. Смени филтъра и провери да не би да е пукнат корпуса на прахосмукачката. Смени и кичето отгоре което също е филтър (на "отдушника"). Един път съм попадал на проблеми с общ комин, и знам че го има в играта. Съседите ти може да си сложат розетки с перки които се задвижват на собствена тяга, затварят всичко и си пускат аспираторите и готово - комина работи на обратно Така че, провери.
Потребител 1 - напреднал
Благодаря ти ще прегледам всичко .
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: