• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
deyanyovkov - специалист
bili&steki

:) Изпратил съм старите версии на котела. Ще се постарая да намеря начин да ти пусна новата спесификация.

Та след нови експерименти:
1. Оказа се че котела може да управлява помпа и го направих;
2. Изолирах тръбите и колекторите;
3. Минах на 2-ра скорост на помпата и температурата в стаите се покачи средно с 3 градуса, при еднаи съща мощност и температура на водата в котела.
4. След голяма игра с настройките успях да го накарам да подържа температура на водата между 60 и 65 градуса.
5. Бойлера ми никога не е пускал толкова гореща вода:)
6. Разхода ми за 48 часа непрекъсната работа, при температури между -3 и 8 градуса е три чувалчета или 45 кг. при положение че топля 102 кв.м. и бойлер 120 литра, който жена ми въобще не щади. Температурата в стаите е следната:
- Хол и кухня 48 кв. с много прозорци / единият френски към терасата, на която непрекъснато се излиза, за да пушим/ - около 23 градуса.
- Спалня 16 кв. - около 26 градуса.
- Детска 16 кв. - около 27 градуса / южна/
- Бани и тоалетни 2 бр - 10 кв. - около 18 гр. / лири, а освен това и се отварят прозорците непрекъснато/
- Коридор - 12 кв. - около 18 гр. но там има само колекторна кутия.

Та за 2 дни се топлих за 18 лева и переспективата ми харесва засега:)
Да добавя само, че таваните на баните още не са направени и са на бетон, а капандурата в коридора към тавана я няма:( и съм затворил отвора с плексиглас, залепен със силикон.

Продължавам да се трудя за общото / и за моето:)/ благо и ще публикувам резултатите след всяка промяна на обстоятелствата.

Дано съм бил полезен на някой.
filmatoplo - майстор
2000 лв за сезона нормално ли е , щото аз съм на 600 лв сезона . :shock:
syncho - майстор
filma как ги сметна 2000лв?? Аз му ги сметнах 1200лв при запазване на сегашното статукво при 5 месеца сезон при 360лв цена на тон за пелети... мисля си че 1200лв г/д идва приемливо. Аз миналата зима за 90м2 съм платил около 1300-1400лв за ток и ми беше студено...
deyanyovkov - специалист
Ами какво да кажа:

filmatoplo: миналата зима в апартамента платих над 2200 лв. / за 80 кв./ и умрях от студ - на ТЕЦ, та тези суми които се очертават ми се струват приемливи. Ще подскажеш ли как я постигна ти цифрата 600 лв., щото ако съм объркал концепцията да я сменям докато е време:)

Апропо, към резултатите по-горе:
1. Реших да опитам с други пелети / не знам дали е удачно да пиша фирмата тук/ и стана страшно - не горят, димят, не можах при стандартни настройки да вдигна 50 градуса. Това ми е трети опит с български пелети:(, за съжаление отново неуспешен.
2. Защо ли за поредн път се убеждавам, че "Избери Българското" е равносилно на "Скочи в кереча". С УБЕЖДЕНИЕТО СИ, ЧЕ СКАПВАМ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА, ВИ ПРИЗОВАВАМ : БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕЛЕТИ / освен ако не искате да спонсорирате некадърността, далавераджийството и гьонсуратлука / извинявам се за изразите, но наистина съм афектиран/.

:) Е, всеки сам си взема решението в крайна сметка. Ако все пак някой ми подскаже за читави български пелети, бих опитал отново и ако наистина са добри ....
filmatoplo - майстор
Моля да бъда извинен , 600 лева ми са дървата а 2000 лева са средно артметично при минус 10 гр .
laki1968 - специалист
вие да не греете цела кооперция бе,на мен от 10м3 дърва даже ми хартисват -грея къща на 1 етаж с камина и въздуховоди около 90 м2. тая год. ми докараха дървата на 45лв. :wink:
deyanyovkov - специалист
Благодаря filmatoplo. Аз съм правил сметките си при средна температура за сезона / 6 месеца / 3 градуса. Т.Е. средни минимални -7, средни максимални +10.
syncho - майстор
Деяне кажи по-добре коя е тая фирма дето прави лоши пелети за да се знае. То вече куцо и сакато почна да прави пелети...
bili&steki - специалист
syncho, ми то не е само една фирмата дето прави некачествени пелети :lol: :)
deyanyovkov - специалист
Ами склада и е в Дружба до Тих труд, в Института по заваряване.
Апропо - опитах пак с чамовите пелети на ЕкоПлам - произведени са в Омуртаг според доставчика, и резултатите са задоволителни засега. Малко са скъпи обаче - 20 кг. за 8 лева. или 0,40 лв. на килограм.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: