• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Имам в предвид възд.възгл. в самата тетка,опитай да обезвъздушиш от манометъра ,на термометъра на ли си има едни пластинчати пружини които осигуряват контакта/аз съм сложил и термопаста/ и пак не казваш колко показва диф.термостат има ли разлика с термометъра?
tyrnokop - специалист
Както бях писал по-горе:
термометърът е съставен от две части:
1) кух цилиндричен фитинг с външна резба, който навивам към тетката
2) скала с плътен меден цилиндър зад нея.
2) се пъха в 1) и между стените на двата цилиндъра остава въздушна междина.

Вчера направих следното:
Извадих 2 и го потопих в чаша с топла вода. Показа 50°.
Явно термометърът работи ... както и системата.
kuuuuuul написа:
и пак не казваш колко показва диф.термостат има ли разлика с термометъра?
Термостатът няма индикаторен дисплей. Само тример, който въртиш надясно за минимална температурна разлика и наляво за максимална.
kuuuuuul - майстор
Е ми тогава има илектронни термометри по 5лв сложи от тях,мерят само до 70гр но на тебе едва ли ще ти трябва повече.
tyrnokop - специалист
Само за протокола да отбележа, че завърши първият месец (юни) с използване на системата.
Равносметката е:
Месец без колектор - 62 лв ток
Месец със колектор - 24 лв ток
Системата се ползва от тричленно семейство от двама възрастни и малко дете. През деня няма никой. От бойлера има разклонения към арматурата в банята, кухнята и към съдомиялната.
fbr - майстор
Хайде сега раздели икономията за един месец, на цената на системата и виж кога ще почнеш да печелиш от нея. Лихви върху цената и пропуснати ползи в студените месеци няма да търсим.
tyrnokop - специалист
Реших да промия системата и да я подготвя за зимния сезон, разбирайте да я напълня с пропилен - гликол.
До този момент в системата циркулира вода като от време на време прокапва на две места. "От време на време" разбирайте една чаена лъжичка на 3 дена. За мен не е проблем - развъртам кранчето и възстановявам налягането. Вчера пренавих всички резбови съединения като ги намотах с LOCTITE 55. Това е нещо подобно на лоена набивка, но по-скоро е като корда, промазана с тефлон. На етикета пише: Найлонова корда с покритие.
В местата, където съм използвал холендри бях сложил клингеритови уплътнения. Когато ги развих, целите бяха изронени и изпочупени, смених ги с гумени и поставих по една кафена чинийка под съединенията за да знам прокапват ли. Еми прокапват!!!. В най -далечния край на терасата са и са 2-3 капки, обаче ги има. Дайте съвет какви уплътнения да използвам.
Благодаря.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Съвет за схема на затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: