• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 34
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
idakieff написа:
за знаещите ако може да обяснят и тая схемичка това два компресорали са :?
Никъде по схемата няма два компресора. Това си е един обикновен климатик само ,че тук има воден топлообменник. На схемата. компресор, масло отделител, кондензатор, ресивър, филтър дехидратор, ТРВ, изпарител. Тези 7 неща са.
naughty - специалист
тези красоти с графиките и статистиките в реално време как ги правиш? плс сподели хардуера и софтуера :)

искам да направя нещо подобно
2v6 - майстор
naughty написа:
тези красоти с графиките и статистиките в реално време как ги правиш? плс сподели хардуера и софтуера :)

искам да направя нещо подобно
Случайно видях това съобщение :?
На този линк има информация:
http://cache.automation.siemens.com/dnl ... Info_e.pdf

Тази нощ валя сняг и термопомпата се блокира за дълго с лед.
Сутринта като се затопли успя да се разскрежи на 100% и направи един цикъл до новото заскрежаване:
Прикачен файл:
fullsize2.JPG
fullsize2.JPG (68.87 KиБ) Видяна 5564 пъти
http://sofia.hobby-site.com/tp/index.html

Прикачен файл

fullsize.jpg
fullsize.jpg (72.21 KиБ) Видяна 5564 пъти

Прикачен файл

fullsize1.JPG
fullsize1.JPG (31.31 KиБ) Видяна 5564 пъти
2v6 - майстор
Започнах подсилване на отоплението с това:

Прикачен файл

06032011274s.JPG
06032011274s.JPG (40.31 KиБ) Видяна 5179 пъти
denuchi - специалист
Към съществуващата инсталация ли ще е прикрепен, или изцяло наново всичко. Кога да очакваме включването в експлоатация. Вътрешното тяло ще участва ли в работата.
STO-YAN - специалист
Честита нова придобивка! :rock:
kuuuuuul - майстор
Честито,инвертор ли е?И аз съм се насочил към една с почти същите параметри.Няма ли да ти е голяма,досегашната ти беше по малка,ще правиш ли промени в инсталацията?
2v6 - майстор
Засега съм монтирал външното тяло и съм свързал топлообменника към фреоновите тръби:
Прикачен файл:
14022012623_.JPG
14022012623_.JPG (23.23 KиБ) Видяна 4796 пъти
Продаваше се самостоятелно външно тяло. Не е инверторно, но компресора е трифазен и мисля да пробвам с някъкъв инвертор. Целта е да се ползва при температури под 0 градуса, когато 18-ката замръзне...

Има вградена доста сложна платка. За съжаление нямам описание и не и знам функциите :?
Ако някой е запознат ще е добре дошъл за помощ!

Прикачен файл

06032011276_.JPG
denuchi - специалист
Не бързай да слагаш всичко. С инвертор трудно ще е подкараш. Дори бих казал че няма да стане. Инвертора ще е с захранване 230 волта. На изхода му ще са 3х230в. Двигателя ще трябва да е свързан в триъгълник, а в момента е в звезда.. Ако го пробваш на празен ход ще завърти, но когато ще трябва да вдига налягане няма да го бъде.
P.S. А м/у другото трифазен ток. Ако има проблемите са решени "почти". Ако не е сложно.
Последна промяна от denuchi на вт фев 21, 2012 10:31 pm, променено общо 1 път.
stan_slav - специалист
2v6 написа:
Засега съм монтирал външното тяло и съм свързал топлообменника към фреоновите тръби:
Прикачен файл:
14022012623_.JPG
Продаваше се самостоятелно външно тяло. Не е инверторно, но компресора е трифазен и мисля да пробвам с някъкъв инвертор. Целта е да се ползва при температури под 0 градуса, когато 18-ката замръзне...

Има вградена доста сложна платка. За съжаление нямам описание и не и знам функциите :?
Ако някой е запознат ще е добре дошъл за помощ!
Едната функция на платката би трябвало да следи реда на фазите и при неправилно свързване да не включва компресора. Термисторите означени на схемата къде се намират? На единия от кабелите за връзка с вътрешното тяло има маркировка SV. Предполагам че по него се командва 4 пътния вентил. По другите два сигурно се пуска компресора и вентилатора.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 34

Тема "Термопомпа от нов климатик, радиатори и подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: