• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rdx - специалист
Eko Vimar не е аспирация,значи отпада като вариант.
filmatoplo - майстор
Висмана и Вимара са едно към едно . :wink:Досега видя ли котли на живо тоест монтирани в котелни как работят -толкова лъскав като на колегата едвали ще видиш (не е реклама) , и моите клиенти даже в последствие малко ги мръцка да ги поддържат в такъв вид . :wink: Само така ще видиш какво представляват в действие , няма да се очудя че ще видиш доста пиролизни котли свързани като обикновенни котли . :wink:
vodopada - специалист
2v6 написа:
vodopada написа:
Здравейте, тръбите са Ф28мм. и това ,че вентилът е изнесен встрани
от котела на 1,60м не пречи.Но без помпа мисля ,че ще побърква контролера.Ще тръгва да отваря и веднага дазатваря.Ако има боилер в системата а той трябва да е вързан в този кръг също ще бярка работата.Но мога да го тествам и ще го коментираме.
Котела гори дърва,изрезки от талашит и донбаски въглища.Паля котела ноември и го гася май.Гори 3т въглища и 3т дърва (много сухи).
От талашита близо тон,той е бонус.
Няма проблеми за контролера, дори ще работи по-плавно :wink:
Ако можеш го пробвай и с изключена задвижка - четирипътния на средно положение.
При теб контролера регулира ли температурата на водата към радиаторите?
Същата ли вода влиза в подовото? Каква и е температурата?
При мен контролера регулира температурата на водата към радиаторите и ако изключа задвижката ,край постоянна температура.
При мен ако външната t пада , t на отоплителната вода се покачва и това е задача на 4пътния вентил.Немога да спра и помпата ,защото след нея имам клапан ,който при гравитачно няма да се отвори.
filmatoplo - майстор
Ей на Атмос 70-100 вентилаторите са напорни и това не им пречи .Да де аз казах че на Водопада не е направено гравитачно а със всички джаджи и функции .
rdx - специалист
filmatoplo написа:
Ей на Атмос 70-100 вентилаторите са напорни и това не им пречи .
Има логика като котела е с аспирация да пуши по-малко при дозареждане или се заблуждавам?
filmatoplo - майстор
Неее :) котлите не ги мислим ние двамата сега :) -и котела на Водопада мога да го накарам да пуши като луд и един къде къде идиотски монтиран да мърка без грам пушек .Има си изисквания за експлоатациа и ако се спазват всичко си е в реда на нещата -естествено и роля играе комина да е добър височина сечение .Има котли с напорни вентилатори които вентилатора се изключва при отваряне ,дърпат се предварително клапи за директно издухване на газовете и ред др .Естествено че не е добре по всяко време да се отваря вратичката , примерно докато няма още образувана жар при първоначално палене -отвориш ли щете буфне пушек , абе има си едни навици които за ден 2 се запомнят и така . :wink: Честно аз не лобирам за определен модел котел , всеки обгрижван правилно ще ти се отблагодари , не се ли грижиш за него оле мале -един вид човек се жени за котела :wink: .
rdx - специалист
Тъкмо бях си намерил причина да взема Атмоса и сега пак отначало :roll:За жената си прав,но избора беше по-лесен. :)
filmatoplo - майстор
Сега пък какво те разочарова Атмоса :? :) мерцедес за който има части .
rdx - специалист
А,така Атмос!Това е!Остава да разчепкаме генераторния GS.Струва ми се,че тия отвори в горната камера ще спомагат за изгарянето и на леко по-мокри дърва?Ламарините ги дават от 3 до 6мм.,какво значи това?Къде 3,къде 6мм?При GS има керамика и в горната камера,значи ли това,че кондезата евентуално ще се отлага върху керамиката и ще се запазва ламарината от ръжда?
filmatoplo - майстор
Мислих че ще има питане и за молекулите от които е направен метала на котела ама викам да не изглежда като подигравка ако спомена :-D защо има 3-6 мм ламарина -сега ще се обадя в завода в чехия -Пани Канкаре , цо тое маминки мате сделано ламаринку на 3-6 мм ежеш марио . :-D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: