• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavelari - майстор
tsvetelincho написа:
.....И накрая един съвет(безплатен)към колегата пуснал темата- когато на човек колата му харчи масло поглежда към двигателя, а не пита комшията дали му трябва нов бордови компютър.
Ти що не земеш да бегашш с твоя безплатен съвет към борсата в горубляне например...

Аз много рядко питам в този форум и обикновено ставам ПИШМАН! Нуждая се от безценни а не от безплатни съвети.

Нещата работят, а и отдава - отговор на това, за което питах - вече получих... Казвам го за трети път!!
bonebiker - напреднал
Здравейте , писах и в друга тема, нов съм а явно може би Вие ще ми отговорите или помогнете.

Имам ДС инверторен климатик Хитачи милтисплит с променлив обем от 50 до 130% на фреона-14-16кВт изходна мощност , та как да излъжа контролера му за да го накарам да отдава енергията си в един топлообменник фреон/вода,,,,, ,, или какво мога да ползвам от него за да стане термопомпа вода вода или въздух вода. Нямам вътрешни тела, от който да измъкна само електрониката.
Работи но е малко деформиран от паднало дърво.Има 3 термодатчика(на компресора,атмосфера и но фрос) и датчик по налягяне, високо и ниско.
И краина защита по налагане. Има чек винтил на изхода на компресора (скрул)
Предварително влагодариа за безценните съвети спецовете.
magi208 - специалист
От всичко което прочетох излиза че не се знае мощността на агрегатите . Ами премери си ги . Измери разликата в температурите на външната вода /вход-изход/ , умножи я по кубичните метри вода за час и накрая по 1.17.

Добре е този тест да се прави при поне 40 градуса изход на вътрешната вода.

По-съществения ти проблем е че както ти отговориха и други ти нямаш добра циркулация във вътрешния кръг.

Това вече е много сериозен фактор за висока консумация.

Замери си делтата на вътрешния кръг и ако е по-голяма от 7 градуса по време на работа имаме реален проблем.

Този проблем се решава с буфер но от това замерване се определя какъв точно.

За доподгряване с нагреватели изобщо не си помисляй ако искаш ниски сметки.

пп Смятай си буфера само за хидро-съгласуващо устройство. Термо-акумолаторната му функция при теб е на втори план.

Ще помагаме с каквото можем . Успех!
Energyx - специалист
Маги, скъпа, темата е от 2010 г..........
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Термопомпена система - за професионалисти!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: