• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rumeniak - специалист
hidrazin написа:
Ами Румене - ето те и на снимка със същия телефон, контакти и така нататък. В раздела отопление предлагаш от това фолио и даже
има цена за монтаж. И гледай какво намерих там:
- може да се спести повече от 65% енергия

Лъжи, лъжи и пак... Как да ти повярва човек?
:partyman:

Признавам си без бой, това с тези 65% е пълна глупост, но не съм я измисли аз!
Няма икономия! Скъпо е като инавестиция! Изобщо не си заслужава това фолио.
А сега сериозно, наистина не е по икономично от който да било отоплителен уред на ток (освен климатици и термопомпи) Не съм имал за цел да го рекламирам или да го продавам. Споделих с вас само опита си. За пореден път се убеждавам че форума е чесане на езици а не за взаимопомощ. Успех на всички.
hidrazin написа:
Ами Румене - ето те и на снимка със същия телефон, контакти и така нататък. В раздела отопление предлагаш от това фолио и даже
има цена за монтаж. И гледай какво намерих там:
- може да се спести повече от 65% енергия

Лъжи, лъжи и пак... Как да ти повярва човек?
:partyman:
Е, то си беше ясно, че човека се занимава с това, аз лично не виждам нищо лошо. Предполагам, някои(които се изказват против фолиото) пък продават климатици или друг вид термопомпи, и в това няма нищо лошо.Въпроса е накрая да стигнем до вярната информация, което е предполагам целта на форума .
Leon - специалист
rumeniak написа:
Признавам си без бой, това с тези 65% е пълна глупост, .............
За пореден път се убеждавам че форума е чесане на езици ......
Прав си!
Leon - специалист
<StanTheMan> написа:
..........Въпроса е накрая да стигнем до вярната информация, което е предполагам целта на форума .
Това е информацията:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 1%82%D0%B0

п.п. Другото е слухове и клюки!
:wink:
1115 - специалист
Е аре сега и сърдит....
Я админите да погледнат и онзи колегата fu4ko, дето също е много доволен да не пише случайно от същото IP.
Че нещо се регистрирал и веднага ни светнал за туй чудо.
Вярно аз съм доста мнителен и е възможно да греша, но все пак има нещо странно в това.
VLADO66 - майстор
Икономията на въпросното фолио положено в пода важи за всяко подово отопление а именно около 10 процента идващи от 2-3 ґр. по-ниска температура в помещението в сравнение с радиаторно отопление което дава чувство на комфорт.
fu4ko - специалист
1115 написа:
Е аре сега и сърдит....
Я админите да погледнат и онзи колегата fu4ko, дето също е много доволен да не пише случайно от същото IP.
Че нещо се регистрирал и веднага ни светнал за туй чудо.
Вярно аз съм доста мнителен и е възможно да греша, но все пак има нещо странно в това.

Няма нищо странно.Тук си в грешка.Регистрирах се заради отхвърлянето на това отопление на доста места.Наистина с 200 вата фолио не е идеално за обитаване,но пък не е и толко студено.За твое сведение влизам от различно айпи защото ползвам мобилен нет и в нас през рутер :-D :lol:
fu4ko - специалист
не пия.Нито греяна,нито студена :razz:
Leon написа:
<StanTheMan> написа:
..........Въпроса е накрая да стигнем до вярната информация, което е предполагам целта на форума .
Това е информацията:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 1%82%D0%B0

п.п. Другото е слухове и клюки!
:wink:
Благодаря за линка, но не за тази информация питах :) .Разбира се няма как да измислим вечен двигател. Не говорим за теория , а за реален живот и то в дългосрочен план. Явно нямаме във форума човек, който да ни даде данни от дългосрочното използване на този вид отопление.Но досега не срещнах и мнение, което със достатъчно факти да ме откаже да пробвам и аз. Мисля, че ще е най-подходящода се монтира на тавана като се покрие 60-70% от площта, ако имаме 100Вт на квадратен метър, това означава 1.4 Кв потребляема мощност на 20кв помещение.Ако това е достатъчно да се чувствам конфортно, разбира се ,че ще е по-евтино отколкото да използвам 2 кв духалка. Фолиото ще разположа така, че да е над по-обитаваните места в стаята .При полагането на фолиото ще направя изолация на тавана(което е задължително). И ще видим... Какво пък, ако излезе добре , може и аз да сменя бизнеса(или да го раззнообразя) :lol:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: