• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zimel - специалист
Проекта е от лицензирна фирма " ГАЗОВИ СИСТЕМИ ИНЖЕНЕРИНГ".

След като аз, който имам обща представа от отоплителни системи намирам грешки и неточности в проекта ... е.и му майката.

Проектите съм ги платил, колкото са ми поискали, не са ми безплатно.

Благодаря на всички, които се включиха в моята тема.
filmatoplo - майстор
Не може ли да си потърсиш правата , да си оправят проекта , или изготвят нов . :? Grundfos -UPS Seria 200 model 40/120 f .Това е помпа с мощност макс 480 вата :lol: .хиляда и няколко лева струва :wink: .Ако ги пуснеш при теб такива 4 броя -подаващата вода ще е по студена от връщащата :-D .
syncho - майстор
zimel отиди и ги бий по главата с тоя проект и искай да ти направят правилен такъв.
rickk - специалист
А защо не пуснеш проекта тук, да го обсъдим, да видим дали е правилно изготвен. Ако има някакви грешки или несъответствия, може наистина да си потърсиш парите обратно.
А това ще е полезно и за теб, защото всеки ще може да си каже мнението за необходимата мощност, помпи, тръби на основа на чертежите от проекта, а не на приказки. :)
zimel - специалист
филма, далеч съм от мисълта, че ти и Лазар сте вчерашни, ако беше така , нямаше да коментирам във форума , а сигурно има и други кадърни инженери и практици.

...какви права, аз като неразбиращ, как да кажа на лицензираната фирма, че има грешки и неточности в проекта?... ще кажат...като толкова разбираш , що не си го направи сам?.

Рискк, много добро предложение за качване на проекта и неговото публично обсъждане, ама аз като не съм кадърен да го представя...

Другия месец ще ходя в гр. Бургас, при Антон... в него ми е надеждата...
Чаро - Акълия
zimel написа:

... лицензираната фирма...
Цитирай първата или втората страница на проекта, там трябва да пише кой е проектанта и номера на удостоверението за проектантска правоспособност. Ако няма такова, ела, ще ти сметна какво ти трябва и аз, ей така. :roll: И вервай ми ще е по-кадърно и адекватно.

Антон не просто ти е надеждата, а ще ти е спасението!
zimel - специалист
Проектанта е инж. Христо Димитров Балканджиев, регистрационен номер 00176БЧ .

Ограничена проектанска правоспособност.

Диплома сер. ТУ-СФ-АА номер 006887 от I 2001 г. УАСТ гр. София

Утвърдил проекта: Васил Капитански

Главен проектант : инж. Х. Балканджиев

---------------------------------------------------------------------------

Бягайте далече от такава фирма .
Чаро - Акълия
Всичко изглежда наред.
Ходи и ги питай защо е необходима такава мощност за циркулация?
И аз предполагам, че проектите ги правят като ползват някаква бланка - или никой не си е направил труда да копи-пейстне или просто е станало недоразумение.
Отивай на място!
kalin72 - майстор
Антон или е много зает, или не си чете мейлите, защото от два месеца търся контакт с него, игнорирал ме е :) Дано сте се разбрали сериозно...
rickk - специалист
Това, което имах предвид е не да цитираш проекта наизуст, а да го сканираш и да го качиш като картинки тук, за да може да се обсъжда. А колкото за правата - ти си плащаш на инженер - проектант, защото не разбираш ( не си и длъжен ). Но в крайна сметка ако са ти предложили (в случая продали) нещо което не ти върши работа спокойно може да си потърсиш правата - в крайна сметка нали имат някаква смешна организацийка ( без да се обижда никой) наречена КИИП.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15

Тема "Проект за отопление на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: