• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dundurma - специалист
марио,хората ги сменят по-често(е не на 5 месеца)не че са много богати,а защото ДЪРЖАВАТА СТИМУЛИРА ТОВА.ЕДИ знае,че съм малко луд(свалих нови гаранционни ДАЙКИНИ),но не съм съжалил и за секунда ако ще и 1000 лева печалба да имат,за мен е важно че на ЗМИЯТА и е топло :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
mariochakra - напреднал
Chefo77.Всичкото техническо оборудване от всевъзможни категории и под категории,което се произвежда за Япония и ВЪВ Япония струва колкото един хляб карина нарязан за самите тях.Японците не се занимават с пушене на цигари пиене на бира излизане по митинги,срещи безмислени от всякъкъв вид прослойки на обществото в който се говори за кой кво ебал и как се напил или други висшестоящи чиновници който уточняват колко да е заема за 20 или 30 милиона от Еврофондове.Там нема пазарлъци тука тва и онова.В техническо отношение произвежданите японски стоки са възможно най-евтините за японците.Американците не са така там си държи цена.В Европа пак има некъв стандарт но и цените са пак по високи,в България нищо нямаме и са високи цените.Там отиваш на магазина да купиш за Събота и Неделя нещо(храна) и спокойно другата събота вместо да влизаш в магазина за храни - влизаш в магазина за техника и земаш я усилвател я телевизор я климатик я печки хладилници.Не така да събираш по 4 месеца за битови уреди.А отделно тия втора ръка климатици дето ги продават те пък си ги менкат или щи го даде за да знае че и той се е отървал от нещо или щи го подари.Ми за 3000 йени кво за 1200 йени кво да не е далавера да прави.Така е техниката им излиза кът нарязан хляб в гаража за хранителни стоки.Там си ги правят там си ги експлоатират :supz:
mariochakra - напреднал
dundurma тия daikini чешки ли?
mariochakra - напреднал
Майстори като го наглася клима на 22 градуса а термометъра ми показва 24 и понякога стига до 25.РЕДНО ЛИ Е?Става дума за охлаждане
mariochakra - напреднал
И искам само да сравня че както тука има над 75 марки производители на кисело мляко(може и да са много повече) и киселото мляко е направено да е достъпно за 97% от българското население,така в Япония всичките видове категории техника(бяла и черна) са в ИЗОБИЛИЕ и са направени да са достъпни за 97% от населението.Тука не всеки има по 4,5 климатика,но на японеца това му е съвсем познато.Така че тея машинки им струват на тях не повече от 50 до 100лв на машина по БДС.Няма го това 999лв с включен монтаж.50 + 25лв монтаж.Тва е.Това е високия стандарт,това е водеща икономика,това нация която не допуска изцепки,това е да си горд че си японец.Имаш си заплата задоволителна,с която си позволяваш всевъзможни удобства и лукс и колкото си искаш броя климатици.Аз пак казвам имам 4 япончета но съм ги взел в продължение на 1 година от август 2015 до юли 2016.Там са им достатъчни 4 седмици и си имат 4 народни охлаждащо/отоплителни съоръжения =D>
mariochakra - напреднал
Още малко по темата:Една година има 52 седмици аз си купих 4 клими за 52 седмици,японеца купува 4 клими за 4 седмици.Изваждаш 4 от 52 и получавш 48.Това означава че тука 48 пъти трябва да живеем по добре от това както живеем за да може да се мерим с японците.Незнам как ви звучи но 48 пъти по-добре (като стандарт на живот) означава точно еднопосочен билет Bulgaria-Japan.Цар Симеон-Велики може да завиди.Но все пак тука си е хубаво и занищо на света не бих предприел промени в живота ми за да го подобрявам.Да сме живи и здрави пък като се преродим 10-12 пъти може и да сме ги стигнали :partyman: :prayer: :supz:
mariochakra - напреднал
Аиде да не е 48.Но 52 делим на 4 и получаваме 13.Трябва 13 пъти по добре да живеем да се мерим с тях.Умножаваш заплатата по 13 и става ясно,това което,не ще ни е известно.TOKYO LIFESTYLE :drinkers:
mariochakra - напреднал
А какво е Tokyo Lifestyle:Aз нищо не правя,не работя,получавам инвалидна пенсия в размер на 120 лв.Баща ми ми дава 3 лв всеки ден.С малко помощ от пенсията изпивам няколко бири на ден,ям пици,през деня слушам музика,пуша по 30 цигари(купувам си от мангалите 1кг тютюн за 20 лв карам с него по 1 месец) и гледам тенис.Спокойно мога да си заделям тези 120 лв(пенсийката) и да карам с 3-те лева които ми оставя баща ми.Та какво искам да кажа:като си спестявам по 120лв(пенсийката) и умножа тази сума по 13(такъв е стандарта в Япония според наблюденията ми както писах в предходните мнения) ще получа 1560лв месечно.Такава ще е сумата която ще взимам на месец от инвалидността.Ония в Япония който са като мен толкова взимат.Един апартамент струва 70000лв аз за 4 години ще си взема един БЕЗ ПРЪСТА ДА СИМ СИ МРЪДНАЛ.Брат ми бачка в Англия от 2003 и още не е спестил достатъчно за да си земи къща.13 години бачкане и няма и няма.Аз ако бях японец и съм на същото положение както съм сега за 4 годинки взимам апартамент.БЕЗ УСИЛИЯ,БЕЗ СТРЕС,БЕЗ НЕРВИ,БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ и през тия 4 годинки правене на неща които едно от друго по вдъхновяващи душата - Щастие и спокойствие и пушене и пиене и жени и музика и какво ли още не,защото това сега правя.Това е то - TOKYO LIFESTYLE,и не може друго да е =D> :rock: :partyman: :supz: :-D :mrgreen: :drinkers: :rolleyes: :weedman: :heart:
mariochakra - напреднал
И все пак вкъщи всичко е Френско,Китайско,Малайзийско,Таиландско,Немско и Корейско(като климатиците са ми китайски за японския пазар).Имах само един ЯПОНСКИ усилвател-продадох го,е тук таме се среща нещо Чешко,Полско,Словашко и Турско.Но Lifestyle-а в Tokyo ми е ясен
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: