• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
emilvelkov73 - специалист
AntonBM написа:
Излиза, че аз все пак съм познал как работи този вентил. Още в началото предположих, че работи, както го е описал и curkosi.
Вентила става за монтаж на котела. Става и за регулиране на кръг за водно подово. И за бойлер става само, че датчика се слага на бойлера, а не на входящата тръба. Хубав си е вентила, не са пари хвърлени на вятъра.
Филма +1. =D>
Точно си обяснил как да си го сложи на котела. Имам само 1 забележа, да маха тези намаления (преходи) в диаметъра. Най-малките диаметри да са на 3-пътния вентил, а след него веднага да минава на поне 1”.
За котел 23 kW при инсталация с радиатори с водно съдържание около 250 литра стига отворен разширителен съд от минимум 16 литра. С 33 литров няма да имаш грижи.

здравей,
да се включа и аз с 1 въпрос/имам същия вентил за подово го ползвам/
та въпроса ми е следния-този осезател или изнесен датчик къде трябва да се сложи
/след вентила на смесената вода или на горещата от котела/
прилагам и снимков материал
според мен в момента е объркан и трябва да е след вентила но кажете вие

Прикачен файл

photo 3.JPG

Прикачен файл

photo 2.JPG

Прикачен файл

photo 1.JPG
photo 1.JPG (102.95 KиБ) Видяна 2968 пъти
2v6 - майстор
emilvelkov73 написа:
здравей,
та въпроса ми е следния-този осезател или изнесен датчик къде трябва да се сложи
Датчика (осезателя) се слага в потока, чиято температура трябва да се регулира.
От твоите снимки не се разбира точната схема, но може и правилно да е монтиран.
2v6 написа:
emilvelkov73 написа:
здравей,
Сега е монтиран на изхода на котела на топлата вода
Преди смесителния вентил и баипаса
Значи трябва да го преместя след вентила и баипаса
Доколкото разбирам
2v6 - майстор
emilvelkov73 написа:
2v6 написа:
emilvelkov73 написа:
здравей,
Сега е монтиран на изхода на котела на топлата вода
Преди смесителния вентил и баипаса
Значи трябва да го преместя след вентила и баипаса
Доколкото разбирам
Така монтиран, ако потоците са както стрелките на вентила, значи добре е сложен (осезателя е на вход на вентила).
За да работи по този начин трябва помпата да е между изхода на котела и вентила (на участъка където е осезателя).
Можеш ли да начертаеш схема на монтажа?
Така монтиран, ако потоците са както стрелките на вентила, значи добре е сложен (осезателя е на вход на вентила).
За да работи по този начин трябва помпата да е между изхода на котела и вентила (на участъка където е осезателя).
Можеш ли да начертаеш схема на монтажа?[/quote]

Можеш ли да начертаеш схема на монтажа?[/quote]

Привет,
схема ми е трудно но ще напиша по снимката горе долу дано се ориентираш
най горната тръба е изход на котел/гореща вода/,след това се разделя на 3 кръга
/най десния е за камина който не работи сега,средния с трипътният вентил е подово а левия са конвектори/с отделни помпи
тази тръба с червения кран е байпас за подовото като вентила е нормално отворен от горе на долу
датчика е сложен в началото на горещата вода-преди всичко/помпи,вентили,байпас/и там мери винаги топла вода
а доколкото разбирам трябва да го преместя под вентила на подовото и след неговата помпа
/защото преди помпата няма място/

Прикачен файл

photo 3.JPG

Прикачен файл

photo 2 (2).JPG
filmatoplo - майстор
Осезателя се монтира на тръбата която води към водното подово -след вентила и помпата .
2v6 - майстор
emilvelkov73 написа:
Привет,
/най десния е за камина който не работи сега,средния с трипътният вентил е подово а левия са конвектори/с отделни помпи
тази тръба с червения кран е байпас за подовото като вентила е нормално отворен от горе на долу
датчика е сложен в началото на горещата вода-преди всичко/помпи,вентили,байпас/и там мери винаги топла вода
а доколкото разбирам трябва да го преместя под вентила на подовото и след неговата помпа
Да, със сигурност осезателя трябва да е на отиващата към подовото вода.
Възможно е и да заработи, въпреки че потока през байпаса ще е в обратна посока на стрелката на вентила :?
Препоръчвам ти да го обърнеш на 180 градуса - и двата потока ще са наобратно, но все пак ще работи като смесител.
2v6 написа:
emilvelkov73 написа:
Привет,
Да, със сигурност осезателя трябва да е на отиващата към подовото вода.
Възможно е и да заработи, въпреки че потока през байпаса ще е в обратна посока на стрелката на вентила :?
Препоръчвам ти да го обърнеш на 180 градуса - и двата потока ще са наобратно, но все пак ще работи като смесител.
Благодаря,
а така както е няма ли пак да работи като смесител?
Посоката на стрелките мисля не е от значение или бъркам
2v6 - майстор
emilvelkov73 написа:
Благодаря,
Някакви други символи има ли на този вентил? На обратната страна на трите извода може да е отбелязано нещо. Примерно C-M-H (Cold, Mixed, Hot).

Пътя на коя стрелка ще се затвори при температура на осезателя по-ниска от зададената?

В случая (регулиране смесването на вода за подово) е по-добре да се ползва смесителен вентил с вграден осезател. Цената на такъв вентил с размер 3/4" е по-ниска от твоя :idea:
2v6 написа:
emilvelkov73 написа:
Благодаря,
Някакви други символи има ли на този вентил? На обратната страна на трите извода може да е отбелязано нещо. Примерно C-M-H (Cold, Mixed, Hot).

Пътя на коя стрелка ще се затвори при температура на осезателя по-ниска от зададената?

В случая (регулиране смесването на вода за подово) е по-добре да се ползва смесителен вентил с вграден осезател. Цената на такъв вентил с размер 3/4" е по-ниска от твоя :idea:
Много ми е плътно до стената и не мога да видя отзад дали пише нещо
колко струва такъв вентил горе долу
ако трябва да го сменя ако този не е добър
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15

Тема "Относно термостатичен трипътен вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: