• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Възможно е ама за другия въпрос трябва да хвърляме боб. Кой те е посъветвал да сложиш котел 18кВт за 3 радиатора?
HASSEN1488 - помощник
Ето малко подробности:

Радиатор 1
Дължина 60 см
Ширина 10 см
Височина 50 см

Радиатор 2
Дължина 180 см
Ширина 10 см
Височина 60 см
Тези два радиатора са вързани с тръба с алуминиева вложка фи 16

Радиатор 3
Дължина 140 см
Ширина 10 см
Височина 50 см

Радиатор 4
Дължина 140 см
Ширина 10 см
Височина 50 см
До радиатор 3 отива тръба с ал. вложка фи 20, от него до радиатор 4 - фи 16

Лира-фи 16
Бойлер 80 литра- фи 16.
Мисля да разположа камината между радиатор 3 и радиатор 4.
Въпроса ми е трябва ли да вземам допълнителна помпа (моята е Грундфос 45), или директно да връзвам камината към системата?
Каква камина бихте ми препоръчали?
pi6ligara - специалист
Така,сега да допълня за акумулатора.Припадна ми един 74 амперов на една година,един колега си карал колата по таван,а акумулатора имаше само една дупчица отгоре на едната клетка и беше изтекла половината киселина,та долях с дестилирана вода и заредих акумулатора,мерих го с една пипета която имам,тя е за киселина и антифриз та показа почти 100 процента и го сложих на юпс-а.Моят юпс ще работи постоянно през цялата година,респективно и акумулатора ще е закачен за него,та въпроса ми е когато котела не гори юпс-а ще си е включен в контакта,но на какво положение трябва да е копчето междинно или изключено?И друго пречи ли на акумулатора да е постоянно закачен?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не пречи, оставяш го включен
pi6ligara - специалист
Включен,ама копчето как да е на междинно или на off?Благодаря!
pi6ligara - специалист
Ето как ми изглежда котела и юпс-а.Предварително се извинявам за лошото качество на снимките.
Прикачен файл:
IMG_20130920_112622.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130920_112546.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130920_112448.jpg
Прикачен файл:
IMG_20130920_112418.jpg
PCL82 - майстор
Притеснява ме тази гледка-котела върху персийския килим с тази малка подложка и акумулатора ако се разтече върху килима, такава дупка ще стане... Отделно изпаренията от акумулатора не са полезни, за да ги дишаш в стаята-изнеси го някъде в коридора, балкона и т.н.
pi6ligara - специалист
Дъното на котела е на 15 см на горе от подложката и се надявам да няма проблем,по големи подложки имаше само от онези с плочките,а е изобщо не ми харесаха.За акумулатора съм съгласен,за сега е така докато намеря някоя достатъчно голяма пластмасова кутия с капак да го сложа вътре.Мястото му не мога да сменя,това е оптималното място.Ако имате някакви идеи за подобрения кажете,нали за това съм го снимал. :-D
bigdragon - майстор
Газовете които се отделят от оловните акумулатори са водород и кислород...
Такъв тип акумулатори може да се държат в затворено помещение само в сухо състояние (без електролит), геловите акумулатори не са без електролит, иначе БУМ.
За всички други случаи им търсете проветриво място, по възможност със стайна температура. Отделянето на газовете се получава при зареждане и разреждане, това е причината да пада нивото на електролита.
За помещения в които има уреди с открит пламък сами си направете изводите...
pi6ligara - специалист
Ееее колега,моето пак си е много добре,акумулатора е на 2.5 метра окотела,аз съм виждал и на 5 см от котела.Аз ако имах проветрива стая,която да е отделно от тези в които живеем щях да сложа и котела там,а не в хола. :-D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: