• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 136
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
Въпроса е ако ДС е с по малък остатъчен обем за въздуха при загряване. Обезвъздушаването-то си става при пълненето с помпата.
dradonov - напреднал
Ами то при мен малко на проба грешка ги правя нещата, както писах 1.5л ми остана свободно за въздух и се оказа достатъчно да поеме налягането , прозрачния маркуч който съм сложил освен, че не се изхлузи , при натиск почти няма разлика в студено и загрято положение. Иначе се бях подготвил, ако налягането е голямо щеше да закрепя една допълнителна бутилка през отвора на защитния клапан за повече свободно пространство.
Обезвъздушаването го направих като на стар руски трактор :) развивам леко свръзките преди помпата една по една докато започне да тече антифриз без балончета въздух. Беше се получил голям въздушен джоб преди помпата. Нямам представа защо помпата не е успяла да изхвърли този въздух въпреки, че работеше доста време на режим обезвъздушаване.
Andri01 - майстор
Предполагам,че помпата ти е цетробежна,нали? Буталните помпи има т.н. "сухо засмукване", но те се използват в БГВ.
Iliarashev - помощник
Чудесна тема!
Как издържа системата теста на втрмето до тук? Може ли малко снимки от изпълнението?
Тъй като още не съм купил бойлера и колектора, какви ще ми препоръчате? Аз съм в район Сандански.
Двуумя се между система с бойлер с 1 серпентина дрейн бек за солар и камина с водна риза с превключване на ръка с кранове, кое да се ползва или със бойлер с две серпентини една над друга, ниската за солар, високата за камината или един бойлер с една серпентина за камината и една термосифонна система с бойлер на покрива. Вие кой вариант бихте ме посъветвали да избера, та да е най-прост технически, най-сигурен и да няма проблем с прегряването.
Като казах прегряване, какво се случва като слънцето напече въздуха в един празен колектор? Температурата не се ли вдига в стотиците 200-300 градуса като във фурна? И това не съсипва ли тръбите ако са пп или пе с ал вложка? На тях пише до 95 градуса мисля. А не съсипва ли и самият колектор да се нагрява като е празен?
Споделете мнения по тези чуденки моля.
Andri01 - майстор
Мога да ти кажа впечатленията си от моята система. DB с-ма,с 2 бойлера по 80л. /все пак сме само 2 души тука/,камината е със серпентина за топлене само на бойлер/ в един друг"професионален" форум един многознайко-Академил ме уверяваше,че няма да стане,но...то взе ,че стана :)/ и кранове за ръчно превключване. Използвам доп. съд на DB с-та като разширителен за камината. Двете системи за свързани,няма как да се наложи едновременна работа на СК и серпентината на камината.
П.С.: в по-горен пост съм писал за буталните помпи,но съм пропуснал едно"НЕ"-те НЕ се използват в с-те за БГВ. Sorry,грешка :( .
profy - специалист
Andri01 написа:
...в един друг"професионален" форум един многознайко-Академил ме уверяваше,че няма да стане,но...то взе ,че стана :)...
Не виждам такова нещо, т.е. въпросната личност г-н академикът Академил да ти е дал някакъв съвет...Ако има съвет, то е даден от друга личност,
признат професионалист във Варна...Всъщност доставчик, навярно и монтажник на камината ти...МАРМОДОМ.
Там Академил те е разшифровал, че си "направисамковец", самоволно ще усъвършенстваш съдове под налягане,
и те е отпратил към андронния колайдер, сиреч за зелен хайвер...
Ти си издигаш по този начин, с клевети и лъжи, чувството за собствено величие ли ? Може, може...Щом ти е нужно...
Ама много ти е ниско ЧСВ-то, вече две години и половина го вдигаш, и все не можеш...
Това се вижда от темата "Водна риза,ама само за бойлер" с автор(к)а alex63 на Нед Авг 12, 2012 11:34 pm на "професионалния" форум.
Ето го линка, всеки може да се увери...
http://www.bgremonti.com/forum/viewtopi ... %80#p41557
Andri01 - майстор
Не съм Алекс! Админа изтри постовете, с които се сдърпахме с Академил! Не те разбирам за чий се заяждаш,но с-та която уж не можеше да стане ,вече 2-ра година работи безупречно! Камината ми НЕ Е Мармодом, а е френска! Този "професор" там има голямо самочувствие/ може много да знае/ ,но и прекалено много обижда. Разшифровай това "ЧСВ" и ако обичаш избягвай обидите! Ако не можеш-здраве да е! :)
profy - специалист
Andri01 написа:
... ако обичаш избягвай обидите! Ако не можеш-здраве да е! :)
В темата няма неща като потвърждение на приказките ти...
Затова ти, ако обичаш, избягвай лъжите и клеветите. Ако не можеш ще получаваш по едно изобличение всеки път.
Andri01 - майстор
Там бях с друг ник! И ти казах: админа изтри!!! написаното при спора ни с този индивид,тъй като в него форум го имат за корифей и никой няма право да има мнение,което да му противоречи!! Даже се направи и на приятел на Емил Станчев,но като попитах кой от двамата-професора ли или адмирала...и млъкна! Тъй като по една или друга причина познавах и двамата.Чувал ли си термина"трюмен моряк"? Имаше наглостта да обижда,а даже такава професия във флота НЯМА! Айде стига толкова спам в темата-глупаво е хората да четат тъпотии! Ако има нещо-пиши на лични-по коректно е!
П.С.: Между впрочем,прегледах постовете ти и ми направи впечатление,начина на излагане и многознаенето по почти всички теми. Защо си мисля,че ти си въпросния Академил? :) :)
Iliarashev - помощник
Мале... Човек да не попита нещо. Празници са бе! Обичайте се!
Ха сега някой да разчопка и моите чуденки става ли? Погледнете поста ми по-горе за чуденките.
Благодаря.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 136

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: