• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Май работата отива на Фероли горелка,офертата е,че човека е монтирал 82 в района и има денонощна поддръжка,което е определящо в случая.По-калпава ми се вижда от ИВГ-то,ама...дано да е безпроблемна.Само,че ми обяви някакви 4-5 тона пелети на сезон.... :? май нещо има грешка или се презастрахова или за кофти пелети или за настройка нещо,връзва си гащите един вид,ако нещо не е наред и избива на разхода,да има оправдание.
iceheart - специалист
Много е лесно от 82 къщи все няколко са билизки или подобни на твоята. Маистора ти казва, ти отиваш и питаш собствениците на тези къщи, те те посрещат или с усмивка или ядосани. Разхода и вякаква друга информация ще получиш директно от тях, дори и за подръжката за която говориш. За това коя е по-калпава, човек първо трябва да отвори и двете, за да види как са направени, второ е хубаво да се види как работят при почто равностоини условия и тогава може да се каже коя е по по най. :) Бива да се поглесне и цената дали саответства на това което има вътре........
feikot - специалист
Мен ме притеснява,че ми разказва как тая горелка била толкова умна,че като достигнела температурата,плавно падала до минимална мощност (модулност) и после се гасяла,като паднела температурата,се запалвала сама.А аз точно това не искам,палене гасене като луда,защото както и той каза,запалката не е гаранционна и е 100 лв.,а горят като бенгалски огин.И ми каза някакъв диапазон на работа-4-40 КВ,ква е тая горелка с такъв обхват не ми е ясно.
feikot - специалист
Ужас,става въпрос за Р7 горелка,но тук всички казахте,че колкото е по-малка долната граница на мощността,толкова по-добре.А тази е 14 киловата ?!? То това е повече от нужната ми като цяло.Наистина съм затруднен,помагайте,моля.

Фероли не ми харесва-отвратително малък и ужасен дисплей,долна граница 14 киловата,италианска.
плюсове - денонощна поддръжка,1333 лв.

Уотърленд - няколко човека казвате,че не е хубава,на мен лично няма нещо,което да не ми хареса
плюсове - ниска минимална мощност,хубав изнесен високо дисплей,струва ми се по-дурашка.

Офертата им не ми харесва и ще търся друг вариант,но имам нужда от мнение,наистина.Не се карайте кой е с по-добра горелка и кое какво е.Конкретно питане имам.
VLADO66 - майстор
Тази http://www.greyko.com/wp-content/uploads/2013/04/10.jpg Лазар ще ходи да я гледа на панаира.Мен ми е интересно/а и също смятам че е удачно/обдухването на горивната камера.
filmatoplo - майстор
Феролито също може да си намали мощността под 14 -нали затова са настройките .
feikot - специалист
Филм,да се доверя ли на фероли,хич не ми се иска,интуицията ми ме дърпа към ивг-то...
iceheart - специалист
Първо нека ти обесня как работи горелката Фероли на модулиращ режим, че са ти дали едно обеснение направо нямям думи. Горелката е 13,8 - 34,7 кв. минималната мощност можеш да си я направиш и 5-6 кв. ако искаш. Когато горелката е на модулация работи така: ако си нагласил 70 гр. и 3 тепен примерно, когато запали минава на 1-ва след няколко минути минава на 2-ра и след още наяколко на 3-та, продължава да работи на 3-та докато достигне 60-61 гр. след което минава на 1-ва и започва да подържа на 1-ва. Ако температурата бавно се покачи нагоре и стигне до зададените от теб градуси горелката гасне и почиства след което чака да падне температурата с 10 гр. и пали отново след което започва да следва същите стъпки. Ако когато горелката е минала на минимална мощност и температурата не се повишава, а примерно падне с няколко градуса горелката отново вдига мощноста до зададената от теб степен и когато покачи температурата пак минава на минимална и това се повтаря като ти подържа температурата около 60 гр. и така работи няколко часа след което спира за да почисти и пак продължава. Мощноста на горелката е съотношение м/у количество гориво и въздух така, че можеш да си я направиш колкото киловата смяташ, че ти трябват. Диапазона на настроики е достатачно гъвкав за да правиш каквото си искаш аз моята съм я намалял лично до 6-7 киловата, защото толкова са ми трябвали. По отношение на изработка вземи и отвори капаците на двете горелки виж как е вътре после погледни цените и пак ще си говорим. По отношение на дисплея за управлвние той е на 2 винтчета които се свалят и с две кабелчета удължаваш колкото искаш и ако искаш може да си го монтираш върху котела или на стена в кутиика или дори във вкъщи. Аз имам достатъчно горелки зад гърба си от тази марка за твърдя, че са си много хубави. Запалката не е чак толкова кекава за да се притесняваш кой знае колко, но всичко си е късмет все пак, не вярвам на другите да не им горят запалкие въобще. Части има и ако майстора е с акъла си няма да имаш проблем. Ти като си купиш кола не ти ли се налага да ходиш в сервиз? Аз също не съм съгласен до някаде, че стана така ама........ Която и горелка да си вземеш трябва да ти е ясно че електроните части не са като механичните и по-някога си правят проблеми, а ако някой тук или някаде другаде с чиста съвес ти каже, че като си купиш еди коя си марка ще ходищ усмихнат и доволен цял живот, значи те е излугал ама много. Избора и последствията са си твои, ние само даваме информация и помагаме с каквото можем и колкото можем. От личен опит и клиенти, мои и чужди няма марка горелка за която не съм чул и хубаво и лошо. Затова пуснах специална тема за Фероли за да може всеки да се информира, да разгледа и да пита. Нядявам се да съм бил полезен.... с нещо.
Последна промяна от iceheart на чет сеп 26, 2013 6:32 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
iceheart написа:
Фероли решиха да извадят запалката от гаранция, защото дефектноста и е под 1% на производственото количество на горелки.
Ей, Ледено сърце, това си е за "Бисери на форума" бе. Ти вярваш ли в това или просто се присъединяваш към рекламата (заблудата):) ? Че кой е тоя луд, дето ще свали гаранция от нещо, което не се разваля? Според мен истината е точно обратното - поради гонитба на ниска цена се влагат некачествени материали (в случая говорим за нагреватели), търпят се едни големи загуби от гаранционна подмяна, които загуби не могат да се покриват от ниската цена. Ама това си е мое мнение, вероятно ти си прав :wink:
iceheart - специалист
LazarGanev написа:
iceheart написа:
Фероли решиха да извадят запалката от гаранция, защото дефектноста и е под 1% на производственото количество на горелки.
Ей, Ледено сърце, това си е за "Бисери на форума" бе. Ти вярваш ли в това или просто се присъединяваш към рекламата (заблудата):) ? Че кой е тоя луд, дето ще свали гаранция от нещо, което не се разваля? Според мен истината е точно обратното - поради гонитба на ниска цена се влагат некачествени материали (в случая говорим за нагреватели), търпят се едни големи загуби от гаранционна подмяна, които загуби не могат да се покриват от ниската цена. Ама това си е мое мнение, вероятно ти си прав :wink:
Казвам това което е извадено като официална иформация, никаде не споменах, че е така на 100%. Най вероято си прав, но това е като новините, кои както му отърва...... :) Но дали е така или не не ми се спори, аз също смятам, че не трябваше да го правят, но е факт и запалката не е гаранциона, нали така. Това е положението. Това дали ще имаш проблеми или не е друга работа, не мислиш ли?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: