• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hidrazin - майстор
crez написа:
Пак си пролича че никога не си виждал на живо "водната помпа дето си поливаш с нея зеленчука" първо, там салника няма допир с турбината за разлика от автомобилната, преди се използваше лоено-графитна набивка, сега обикновен гумен семеринг....
Дрън, дрън, дрън .... Ами с какво има допир салника? Ако няма допир с турбината и течността, значи може и без него. Да вземем и да го махнем а? :prayer:
Не само че има допир с флуида, ами и се охлажда от него. Имаме триене, имаме загряване, трябва си охлаждане.
Сега се ползвало се семериг във водните помпи??? Ползва се в евтините боклуци дето си купуваш. Я сега да вземеш да ни покажеш къде е семеринга или лоената набивка. :lol: Ако говориш за помпа от пералня - да. Там се използват семеринги.

Изображение

В масовите водни помпи отдавна не се използват салници с набивки а механични челни уплътнения. Същите като във водните помпи на автомобилите.
Ама не само там. Последните години салниците с набивки и семерингите при помпите и на други места се изместват от механи челни уплътнения.
Ей ти да разгледаш и да си повишиш общата култура:
http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=1

До тук разбрахме следните неща:
От автомобилни гуми не разбираш.
От химия не разбираш.
От водни помпи не разбираш.
От отоплителни инсталации - пълна трагедия.
Ми от какво разбираш? Насочи си отговорите и съветите натам.
:partyman:
klintan - специалист
Имам един стоманен котел ДАКОН ДОР който в момента не ми е вързан към системата и няма да стане за този сезон да го свържа.Сега котела е пълен с вода и е на съхранение на място където зимата ще замръзне.Въпроса ми е да го източа ли да стои празен зимата или да го напълня с антифриз или някаква друга течност за да не го яде корозията.
ivanovbg - майстор
Слагай антифриз за коли, може и ползван, но за -35С ако е в някоя външна барака. Иначе в къща и -15 върши работа. От доста години парното ми е така(над 10 със сигурност) и нямам никакъв проблем нито с корозия, нито с течове, нито с утайки. А иначе има хора по набожни от папата :wink:

:partyman:
fox_vt - майстор
klintan написа:
Имам един стоманен котел ДАКОН ДОР който в момента не ми е вързан към системата и няма да стане за този сезон да го свържа.Сега котела е пълен с вода и е на съхранение на място където зимата ще замръзне.Въпроса ми е да го източа ли да стои празен зимата или да го напълня с антифриз или някаква друга течност за да не го яде корозията.
В никакъв случай не го източвай освен ако гарантираш че вътре ще остане абсолютно сух :!: Сложи му антифриз но или си го смеси предварително или по някакъв начин го размеси.
komstiza - специалист
Доколкото мога да прочета заглавието на темата е "Защо не бива да се използва антифриз в локално парно?",а не "Водни помпи"или нещо друго.
Повечето изказвания нямат нищо общо с темата.
Дайте по същество де,за да може човек да се информира "Защо не бива да се използва антифриз в локално парно?".
ivanovbg - майстор
Да обобщя:
Освен опасността да се смеси с питейната вода при евентуален пробив на серпентина в бойлера(ако е монтиран) друго основание не виждам. В колите е в досег с желязо(стомана и чугун), мед, месинг, алуминий, кадмий, никел, цинк, платмаса и гума едновременно, и не причинява корозии. Изгнила водна риза на двигател още не съм виждал. Температурния режим е доста по тежък от всяка локална отоплителна инсталация и няма проблем.

Е има и хора дето искат да се изкарат по набожни от папата, но това е друго :wink:
bigdragon - майстор
ivanovbg написа:
Да обобщя:
Освен опасността да се смеси с питейната вода при евентуален пробив на серпентина в бойлера(ако е монтиран) друго основание не виждам. .......
Другото основание:
При система с автоматично пълнене от ВиК.
Ако ВиК спрат водата и вие имате проблем със системата за пълнене, ще изтровите не само себе си, но и комшиите.
Лошото в случая е, че те няма да знаят от кой "инженер-икономист" им е дошла белята....
Andri01 - майстор
Пропилен-гликола,който си използва в инсталациите за БГВ не е ли също отровен? И евентуален пробив на серпентина да стане същата беля? Но то пък в такъв случай трябва и да спре водата-т.е. налягането в серпентината да е по-голямо от това в бойлера и... Май много станаха съвпаденията :).
bigdragon - майстор
Още един писател....
Преди да попитате нещо, поне в Гугъл го напишете.
Пропиленгликол
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Пропиленгликол
Пропиленгликол
Систематично име Пропиленгликол
Химическа формула C3H8O2
Молекулна маса 76,09 g/mol
Плътност 1,04 g/cm³
Точка на топене -68 °C
Точка на кипене 188,2 °C
CAS номер [57-55-6](рацемат)
SMILES xxxxx
Права и справки
Пропиленгликола (още и 1,2-пропиленгликол или 1,2-пропандиол) е безцветна, вискозна и силно хигроскопична течност. Той е многоваленен алкохол с две хидроксилни групи. Пропиленгликола е хирално съединение и има два енантиомера. Пропиленгликола е сроден с 1-пропанола (въглеродна верига с три въглеродни атома и една хидроксилна група) и 1,2,3-пропантриола (глицерин, три хидроксилни групи).
Смесва се с вода, ацетон и хлороформ, несмесваем е с мазнини. В индустрията пропиленгликола се получава при хидролизата на пропиленов оксид. Възможно е и получаването от глицерин. Използва се в кремове, пасти за зъби и дезодоранти като овлажнител и омекототел. Среща се в хранителните продукти като овлажнител (Е1520) (в тютюна). Някои видове антифриз съдържат пропиленгликол вместо етиленгликол.
По въпроса за съвпаденията, да не ти идва до главата.
Моята инсталация е пълна с това и съм спокоен:
Изображение
kuuuuuul - майстор
Тук пише какви мерки за безопастност се предприемат при работа с безопасния Пропиленгликол :?

http://www.water-technic.com/propilengl ... 5-l-p1208/ :lol:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Защо не бива да се използва антифриз в локално парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: