• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Miro4774, е това нещо не мога да го разбера. Как разхода на гориво ще е един и същ и при + външни температури и при - 10 градуса такава?!?!

Също не мога да разбера и как имаш пари да купиш 10 тона първокачествени дървесни пелети, а нямаш пари за цялостна външна поне 10 см ТИ!

Е, в края на краищата всеки си прави сметка на парите и приоритетите, но ако аз бях на твое място коренно бих променил приоритетите си.
Успехи!
andy_forresite - майстор
Miro4774 написа:
...Много ми е чудно как на някои хора им работи на пауър едно и влиза в съпстент на минимални настройки...
Ти си един от малкото с контрол по t° на водата с такава горелка. Останалите са със стайни термостати.
Ето ти едно обяснение: имаш да кажем 10 еднакви радиатора по 3000 вата всеки. Едно е да поддържаш 60° в 10 радиатора, друго е да поддържаш тези градуси в 5 радиатора.
С термоглавите не става ли? Какви са ти термоглавите?
Miro4774 - специалист
Къщата е на три етажа ако реша да я изолирам цялата ще ми трябва не по малко от 12000 хил. лв Разхода ми е един и същ ако отворя във всички стаи термо главите на 5. Всичките са със 5 степени обикновени. Имам две помпи имам и стаен терморегулатор който не използвам. От скоро време започнах да се занимавам отностно разхода с помощта на преграждане на котела за и усвояване тем. на изгорелите газове. Ако намаля всички термо глави например на 2, термоературата на водата се покачва но радиаторите не са толкова топли за да може да затопли опредени стаи. Сега като се затопли времето пробвам със стайният терморегулатор който съм го сложил в най голямото помещение и всички врати са отворени. Всички радиатори са на 5 да има по малък с терморегулатора но все пак на вън е 17 градуса а в нас е 23градуса. Наблюденията са ми, след използване на стайният термо регулатор, че горелката също работи на пауър 3 когато запали след това на 2 и след това пуска водата в системата и започва да работи на 3 отново докато не достигне температурата на стайният регулатор. Направил съм следното - помпите се пускат на 65 а горелката на 71 разликите между пауърите ми е 8/5/0 по този начин нагрява водата доста в котела и се качва по-гореща за да обърне тем. в стаята по-бързо. За подържам водата в радиаторите 58 или 60 градуса и отворя всички термо глави на 5 разлика в разхода няма. Благодаря много и се извинявам не съм толкова много запознат с отоплението :)
Стоян Петришки - специалист
miro4 аз не съм маистор но от моя опит мога да те посъветвам или да направиш помпата да включва на 60 гр или да вдигнеш температурата на котела до толкова че горелката да работи на трета мошност докато сгрее водата във системата и тогава да минава на втора мошност. Сложи термо главите на 3 за да може да изклчват когато се згрее дадена стая, а там където ти е стаиния термостат е увеличи до краи или е свали
LazarGanev - "Велик майстор"
Не са чак толкова много 10тона пелети за 240м2 неизолирана къща. Това са си 3 средностатистически жилища, т.е по 3.3 тона. Аз изразходих 6.5 тона слънчогледови пелети за същата площ, което прави 1300лв. Тази площ реално са 3 жилищша и сумата се дели на 3 семейства - какво му плащаш :) . Иначе и аз силно препоръчвам да се намери начин за изолация - мисля, че може да стане за по-малко от половината пари от тези, които цитираш. Може да стане на 2 етапа. Който има желание - намира начин, който няма желание - намира оправдание! :wink:
Miro4774 - специалист
Да ще търся начин за изолация. Мисля да остава горелката да с контролира от стайният регулатор. Мисля да си добавя още някой глидер към парното и вече изолация и ще си реша проблема.
Не, засга не добавяй глидери, като направиш изолация ще ти дойдат много
Miro4774 - специалист
Мерси много за информацията много добре ми обесних те че проблема не е котела, а в изолацията. Лазар Ганев може ли да ми напишете вашата настройка за пускане на пелети и през колко сек за да ги сравня с мойте и още нещо стайният термо регулатор към помпите ли да е вързан или към горелката. Ще съм благодарен.
По настройките на горелката не пипай времето за работа (цикъл) и въздух (вентилатор), а само време за подаване - то зависи от наклона на шнека, а той е различен за всеки клиент, тъй като бункерите са различни.Заводските настройки (има ги в ръководството) са добри, но в някои случаи може да искат корекция. Идеята е на трета мощност да се увеличи подаването до толкова, че да не падат неизгорели пелети - увеличаваш докато почнат да падат и връщаш малко, като след всяка корекция трябва да се изчаква, тъй като котелът реагира бавно. След като се настрои трета мощност, втората се прави на половина, а първата - на половина на втората. Въздухът и цикълът пак си остават заводски.
Стайният термостат по-добре към горелката
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21

Тема "разход грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: