• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
@Koko_t да разбирам , че камината ти работи в режим на модулация. Ако е така сигурен ли си , че като е в модулация се включва перидодичното самопочистване ? Друга питанка щом премине в модулация колко време държи докато температурата падне и превключи на по-високата степен 2ра при теб като гледам.

При мен като я карах в модулация , работеше около 3-40 минути на степента на модулация и около 5-10 минутки на по-високата степен докато вдигне отново темепературата. Та за тея 5-10 минутки шанса да съвпадне переодичното самопочистване е твърде малък и почти не се пуска. Съответно горелката се задръства много бързо и на 2 дена е препълнена догоре :?

Поздрави !
Как мога да си коригирам изгорелите газове при мен са над 130 стигат до 150 това нормално ли е при положение че съм намалил подаването на пелети и оборотите на вентилатора ???
Orion - специалист
Здравей Koko_t,
Време между две подавания 11.5 секунди.
Къде в настройките на тези камини има такава настройка? При по старите със старото управление PM 23 - ясно, но има ли го при PM 13 и 25 plus?
Поздрави!
Koko_t - напреднал
Orion написа:
Здравей Koko_t,
Време между две подавания 11.5 секунди.
Къде в настройките на тези камини има такава настройка? При по старите със старото управление PM 23 - ясно, но има ли го при PM 13 и 25 plus?
Поздрави!
Има. В ТР01 менюто. Параметър P05
Orion - специалист
Здравейте,

Благодаря колега Koko_t, това със сигурност ще ми е от полза както и на други хора четящи форума! Странно са кръстили настройката или аз поне не бях помислил че е за това...

Ще попитам още нещо:
Тъй като виждам че все още имам пропуски, на PM 23 видях че има настройки и на друг вентилотор - за изходящите газове. При PM 25 не виждам такава. Да разбирам ли че едната е с два вентилатора а другата с един или пропускам пак нещо?

Поздрави и късмет!
grants - специалист
Колеги да попитам и в нащта тема :)
Камината я паля активно по цял ден от началото на м.Декември. До сега съм изгорим максимум 3-40 чувалчета. От няколко дена забелязвам обаче рязкра промяна в поведението на камината. Преди съм пробвал на 4 дена да я чистя и в горелката имаше 1-2 малки бучки втвърдена пепел по крайщата. Сега на 2 дена препълва горелката , направих самопочистването на 30 минути , но ми се струва че отново доста бързо се задръства горелката. Отделно преди вътре всичко ставаше в една сива пепел , а сега всичко е черно и окадено , отделно стъклото ми се зацапва на 6-7 час доакто преди след ден ден и половина започваше леко да потъмнявя :?
Другото което забелязвам , че със същите настройки в момента пламъка е доста по-изразен , а преди се виждаше как само леко тлее , сега е един такъв блудкав пламък дори на най-ниската степен.
Разхода ми обаче е един и същ . Пелетите са Иглолистни от Смолян , взех 2 тона още м.Септември.
До преди няколко дена нямах никакви подобни проблеми , но всичко стана доста рязко.
На мен ми идва на ум да взема от друго място чувалчета (че съм ги разделил на 3 части мойте) , защото може да съм попаднал на някоя кофти партида от чувалчета. Другото е да почистя димоотводните тръби , но за тях само съм чел , нито знам къде са нито знам дали ако са се позадръстили ще дава подобни отражения. В книжката пише , че трябва да се чисти основно на година или на 1 тон , но аз в момента съм изгорил не повече от 400кг :?

Някакви съвети и препоръки да дадете , ще съм благодарен :)

Поздрави !
Orion - специалист
Здравейте,

Подобен проблем забелязвам и аз въпреки че така си поиграх с настройките че почти винаги съм на първа или втора, не влиза в модулация - ако искам 53 градуса вода съм на първа, до там стига а аз и задавам 54. Така винаги си седи на първа и не мърда от 53. Ако искам 61 съответно насройката ми е на втора. Така винаги почистването ми е точно през 20 минути - както съм го задал. Обаче от няколко дни дори и разхода се е вдигнал. В неделя ще си поиграя с други настройки.

grants при теб на C3, U3 и С11, U11 какви са параметрите ако ползваш 11 *ката за модулация де... ако - не, съответно на С4, U4 и C3, U3? И сега пак без да гасне ли си или START/STOP? Aко може сподели и времето между подаване на пелетки през колко S e?

Май ще се наложи по основно почистване :)

Поздрави!
Последна промяна от Orion(стар) на пет яну 08, 2016 1:37 pm, променено общо 2 пъти.
grants - специалист
Това което съм установил , е че при Автоматичния режим камината никога не достига зададената температура , пример - ако си задал 50(в моя случай) камината стига 48 (2ра степен) и така остава да работи докато темепературата не спадне до 47 , тогава минава на 3та степен докато вдигне 48 и мине пак на 2ра. Какво ли не мъчих по настройките - хистерезиси , времена не иска и не иска . Сега просто ако искам дадена температура настройвам на +2/3 градуса повече. Предполагам , че ако се вдигнат времената на шнека на 2 и 3та степен ще има някакво подобрение , но аз не виждам смисъл да се бара нещо изобщо :wink:

Аз я карам на автоматичен режим , защото не успява да се самопочисти добре когато е в модулация. По спомен настройките ми на 1ва степен за шнека са 0.6 , 2ра - 0.8 и 3та степен 1.4сек. Вентилатора духа от 1200 до 1350 оборота. Горивния цикъл по-спомен май ми е на 11 секунди.

Иначе камината ми не гасне , нито има проблем с разхода , но забелязах от няколко дена , че горелката се задръства по-често , вътре всичко е оакдено и пламъка нещо не е както трябва.
andy_forresite - майстор
Grants, струва ми се най-лесно и бързо да вземеш от друга купчинка с чували да сравниш. В случай на липса на промяна, дават затопляне на времето през идните дни и на твое място бих почистил димоотводите, бих погледнал дали около вентилатора на изгорелите газове е чистичко и ако и това е наред, щях да пробвам с увеличено подаване на въздух. Черните налепи и въобще почерняването на местата с досег на огъня говори за горене в условия на недостиг на кислород и/или затруднено изхвърляне на пушека.
Orion - специалист
Настройките на параметрите са едно към едно като изключим че при мен е през 10 S подаването. Начина на работа също е идентичен, нищо че ти ползваш А а аз степени.

Проблема и при мен е такъв с пламъка и прахта, отдавах го на няколкото дни дъжд (влагата).

Ще следя отговорите с интерес...

Послеслов:
Съгласен съм напълно с andy_forresite, мисля че най добрият вариант е да се вземе чист въздух с тръба от вън, но при мен няма как.

Поздрави!
Последна промяна от Orion(стар) на пет яну 08, 2016 2:07 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: