• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
    Дори на 55 гр вентила реално отваря по късно ,така че ще ти гарантира над 55 -58 ,да не кажа 60 градуса .
    georgiev.boyko - напреднал
    filmatoplo написа:
    Когато паля котел на студено винаги има конденз ,и се получава така че когато пусне пелети и запалката загрява те кондензират и понякога може и да не запали .Това съм забелязал се случва в тубусните горелки ,най вече Бурнит ,Фероли .В другите също увлажняват пелетите но камерата е по отворена и се изпарява влагата по бързо и пали на третата минута .
    При мен за 3 часа се беше събрала вода, и беше протекла извън котлето. Където е пепелника се беше напълнило до горе и преливаше.
    Вътре беше като парна баня, затова и прецених да не експериментирам повече докато не си върна вентила :mrgreen:
    VLADO66 - майстор
    Тоя котел да не е на двора?От къде я взима тази влага, за да кондензира? Да не е пробит нещо?
    VLADO66 написа:
    Тоя котел да не е на двора?От къде я взима тази влага, за да кондензира? Да не е пробит нещо?
    Не котела си е в котелното, което е почти подземно. Може би от ниската температура на водата знам ли. Не е пробит и на мене това ми беше първата идея, но налягането на системата е стабилно.
    kalin72 - майстор
    То налягането може да си е стабилно за дни, дори и да сълзи леко, ако е пробит. Пък ако си с автоматична пълначка...
    filmatoplo - майстор
    Виждал съм котел с постоянен конденз , човека го гори на въглища и температура около 45-50 че му било топло горе.Тече конденз от димоотвода ама той си го отвежда с един олук и събира в съд . :lol:
    egomen66 - майстор
    VLADO66 написа:
    georgiev.boyko написа:

При мен за 3 часа се беше събрала вода, и беше протекла извън котлето. Където е пепелника се беше напълнило до горе и преливаше.
    :mrgreen:

Това е правилния въпрос.
    Какво значение има дали котела е топъл или студен.
    Пояснявам , че става на въпрос , за споменатото количество конденз.

:partyman:
    шоп - майстор
    За мен най-вероятно е да имаш пробит котел. Пелетите са с влажност около 10%
    шоп написа:
    За мен най-вероятно е да имаш пробит котел. Пелетите са с влажност около 10%
    Котелът му е нов, но не пречи да е с дефект.
    Имал съм конденз, когато експериментирах подгряване на буфера без помпа, с естествена циркулация на водата. Така се елиминира трипътния, отваря се байпасната клапа, навлиза студена вода и котелът тече яко. Пелетите, обаче, си горяха съвсем нормално.
    След затопляне на къщата, буфера и водата в котела, конденза изчезва.
    Остава борбата с твърдия налеп по котела.
    Здравейте,

Вчера монтирах новия три пътен вентил, направих дозите на по-къси интервали, като увеличих и времето на подаване за да мога да компенсирам ниския дебит на шнека.

В момента смятам, че изгарят нормално в момента, като няма вода в котела и капка.

Изображение

Котела не вдига повече от 63 градуса при зададени 72 но предполагам е нормално вън при нас е -16.

Сега обаче излезе друг проблем :)

Предполагам, че трипътния вентил намалява дебита на системата и в момента най-далечния вертикален щранг не работи. Това е вече така от 30 часа.

Инсталацията е стара и топлата вода първо се качва до тавана и след това тръгва по щранговете.

Намалих където е възможно дебита през радиаторите но без успех.

Има ли някакъв начин да увелича циркулацията?

Ако монтирам по-малка помпа само на този щранг дали няма да стане?

Лятото така или иначе ще преправям, но ще е добре и сега да го подкарам.
    • 1
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13

Тема "Пелетите не изгарят, но защо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: