• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
Проблемаа е че джиджафките не оскат да се настрояр както искам аз.
Ще изчакам десетина дни и ако регулаатора не се самообичи ще помисля за допълнителен външен датчик.
idealist - специалист
Опитай с ограничаване на макс. мощност на котела. Не е панацея, но току виж помогнало. По спомен кодът беше А1. За всеки случай виж ръководството.
sokolov.91 - майстор
нед ное 25, 2018 5:45 pmidealist написа:
Опитай с ограничаване на макс. мощност на котела. Не е панацея, но току виж помогнало. По спомен кодът беше А1. За всеки случай виж ръководството.
Те още като го палиха за първи път от фирмата казаха че го ограничават на 70%
пет ное 23, 2018 11:57 pmsokolov.91 написа:
Днес си направих експеримент. Изгасих котела от контакта и махнах терморегулатора и сложих мост на клемата на регулатора. Сложих котела на 44 градуса и така като ги достигна остана наад един час без да се гаси и само леко да мъркаа едвам едвам. След един час работа в този режим му смъкнах още един градус и прегря и изгасна. За един час температурата в стаите не е мръднала грам. Чудя се защо с терморегулатор неможе да влезе в такъв режим Свали заданито за водата!. С регулатора слиза до 50 градуса задание и след 5 минути гаси котела.
Възможно ли е да не си му казал да се ръководи по стайната температура?
sokolov.91 - майстор
нед ное 25, 2018 7:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
sokolov.91 написа:
Както казах преди няколко поста в сервизното меню на регулатора има настройка ВИД РЕГУЛИРАНЕ и в подменюто на тази настройка има 4 опции две от тях касаят външен датчик две са за стайна температура. Едната опция късаеща стайната температура в книжката е опоменато, че нетрябва да се задава ако в отоплителната система има самп един итоплителен уред. Автоматично избора ми се свежда до една опция отнасяща се точно до контрол на котелаа по стайна температура. Има още две опции късаеще поведението на регулатора. Едната е PID ПОВЕДЕНИЕ имаща три опции средно бързо и инерционно като в книжката е опоменато, че ако си на радиатори трябва да е на средно. И другата опция е вид итопление, която позволява да си избереш с какво се отопляваш: радиатори подово или конвектори.
нед ное 25, 2018 8:12 pmsokolov.91 написа:
нед ное 25, 2018 7:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
sokolov.91 написа:
Както казах преди няколко поста в сервизното меню на регулатора има настройка ВИД РЕГУЛИРАНЕ и в подменюто на тази настройка има 4 опции две от тях касаят външен датчик две са за стайна температура. Едната опция късаеща стайната температура в книжката е опоменато, че нетрябва да се задава ако в отоплителната система има самп един итоплителен уред. Автоматично избора ми се свежда до една опция отнасяща се точно до контрол на котелаа по стайна температура. Има още две опции късаеще поведението на регулатора. Едната е PID ПОВЕДЕНИЕ имаща три опции средно бързо и инерционно като в книжката е опоменато, че ако си на радиатори трябва да е на средно. И другата опция е вид итопление, която позволява да си избереш с какво се отопляваш: радиатори подово или конвектори.
Ми опитай де!
https://bg.wikipedia.org/wiki/PID_%D0%B ... 0%B5%D1%80
Другата опция е както ти казах- Намаляваш заданието за водата и бачкаш по стаен, както каза, че е единствената...
Въйййй, ни издържам!!!
Дано Новата година ми докара пръднята дома, чи ма сърби мозъка чак, да разкостя един Бош!
sokolov.91 - майстор
нед ное 25, 2018 8:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 25, 2018 8:12 pmsokolov.91 написа:
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=948592 time=1543167674
Ми опитай де!
https://bg.wikipedia.org/wiki/PID_%D0%B ... 0%B5%D1%80

[/quote]
Ама аз знам какво е пид контролер и точно затова съм го оставил на средна стойност. Защото ако съм с конвектори и съм му дал бързо поведение ще се пали котелаа още по-често за по кратко, а ако му дам инерционно ще гори повече, ама и ще надхвърля с доста зададената стайна температура.
Ок.
Ще огранича интереса си в едничкото следене на темата.
sokolov.91 - майстор
нед ное 25, 2018 8:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ок.
Е айде са да не ми се расърдиш, че разсъждавам? Не съм от тия дето като им кажат нещо и се втурват да го правят без да го обмислят. И аз съм малко чешит. Не се мръщи. :partyman:
нед ное 25, 2018 9:00 pmsokolov.91 написа:
нед ное 25, 2018 8:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ок.
Е айде са да не ми се расърдиш, че разсъждавам? Не съм от тия дето като им кажат нещо и се втурват да го правят без да го обмислят. И аз съм малко чешит. Не се мръщи. :partyman:
Неее, просто не мога да помогна. Съкрушен съм.
Шегичка.
Ш'гу настроиш.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: