• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
i.i.ivanov - напреднал
Лошо. Ще търся някой пак да видим.
i.i.ivanov - напреднал
Дойде майстор и замери , налягането на газта е добре , 210-220 милибара. Замери входящата вода с темп 3-4 градуса (както и аз замерих) и при делта 30 на котела обясни че няма как да загрее повече. Общо взето решението ми явно е да намеря някой да върже бойлер както е направил brum или ако не намеря такъв човек да сменям с едноконтурен с бойлер. Но ако се наложи смяна ще поизчакам , да видим какво ще стане с газта с тази воина , да не минаваме на дърва.
speka_rs - майстор
съб фев 26, 2022 10:51 ami.i.ivanov написа:
Дойде майстор и замери , налягането на газта е добре , 210-220 милибара. Замери входящата вода с темп 3-4 градуса (както и аз замерих) и при делта 30 на котела обясни че няма как да загрее повече. Общо взето решението ми явно е да намеря някой да върже бойлер както е направил brum или ако не намеря такъв човек да сменям с едноконтурен с бойлер. Но ако се наложи смяна ще поизчакам , да видим какво ще стане с газта с тази воина , да не минаваме на дърва.
В такъв случей помисли за някой или 160 или 200 л седящ бойлер да си има вход за рециркулация, със една помпа и някакво просто управление да се нормализират нещата и да се приключва с тая мъка.
i.i.ivanov - напреднал
Мерси , бойлера и помпата са ясни , проблема е кой да го изпулни правилно. Ако някой тук се сети за такъв човек , моля да ми пише.
Поздрави и благодара на всички.
feikot - специалист
съб фев 26, 2022 10:51 ami.i.ivanov написа:
Замери входящата вода с темп 3-4 градуса
Каква е тази вода ?
i.i.ivanov - напреднал
студена , явно много
feikot - специалист
То и аз това казвам...Ти нали се сещаш, че приетото е 12 градуса
brum - майстор
При мен беше 8 в студените дни. Мерих я, че ми правеше конденз по кранчетата под чешмата, та реших да видя колко студена е все пак. Говорим за село след околовръстното на София.

12 градуса от къде идва като прието?
feikot - специалист
То е мое заключение, че е общо прието, в следствие на проведени разговори с няколко техника свързани с газовите котли. Всички приемат 10-14 диапазон за входяща в зависимост географското разположение на обекта.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Свързване на бойлер към двуконтурен газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: