• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jamezon - специалист
ср дек 11, 2024 9:23 pmradius написа:
Аз мисля, че Лазар Ганев се изказа правилно по темата, ама тя така се разду, че май няма значение какво е казал.
Т.е че всичко е наред ли?
А защо тогава съм купил "инверторна" машина,а работи он/оф? Нали това се опитвам да оправя,ако трябва да добавям нещо,ако трябва да премахвам.
Не мисля,че е баш да няма какво да се промени...
LazarGanev - "Велик майстор"
Купил си голяма машина с малка модулация и това е резултата. С буфери няма как да се оправи положението. Колкото до дефростите - такъв е софтуера на машината. По-скъпите марки имат и по-съвършен софтуер. Вчера пуснахме машина за 23К - там пък са други притесненията на клиента. Така е - пълно щастие няма😀. Гледай си рахатя и не се занимавай с глупости.
Здравейте,а какво ще кажете за тази схема с 3 буфера?
Прикачен файл:
Screenshot_20241213-134045~2.png
пет дек 13, 2024 3:50 pmivanovbg написа:
Пълна глупост.
Само толкова?
radius - майстор
Само 3, аматьорско изпълнение. Това кога ще се изплати.
jamezon - специалист
пет дек 13, 2024 4:33 pmradius написа:
Само 3, аматьорско изпълнение. Това кога ще се изплати.
Това пък буфера е най-простото нещо,аз сам си го направих моя за 60лв.... Не знам защо всички се плашат от него,може би за това ме караше оня човек да го махам,понеже така е свикнал,защото всеки бяга да даде още едни 8-900лв.
Човека пита дали ще има ефект,и аз подкрепям това да се пита.От питане глава не боли,поне тоя дето пита :-D

А относно схемата,мен ми е чудно какво ще стане ако спре ЦП на ТП,от къде ще минава водата на подовото,а дори и да работи дали няма да си пречат двете.
radius - майстор
И аз си правих буфер , но само серпентината струваше 300лв. Може да видиш в темата ми "Буфер в нискотемпературна система".
Покажи твоя за 60лв, че ми е чудно как си докарал такава цена.
jamezon - специалист
пет дек 13, 2024 7:21 pmradius написа:
И аз си правих буфер , но само серпентината струваше 300лв. Може да видиш в темата ми "Буфер в нискотемпературна система".
Покажи твоя за 60лв, че ми е чудно как си докарал такава цена.
Е да не мислиш,че изглежда като купешките,сега се вижда само една крива ламарина за кожух.
Моята серпентина струваше 40лв-нея не я сложих,значи 100 и няколко ми е излязал,но предвид,че серпентината не е задължителна...

Взех газова бутилка 60л от вторични(20лв),съвсем случайно намерих и парче тръба със същия диаметър(Ф315) (още 20лв),срязах едното дъно на бутилката,вкарах тръбата между двете и така стана 2 метра висок-160л.
Сега ще питаш каква е тази серпентина за 40лв.Много проста.Тръба с алуминиева вложка(pex-al-pex мисля,че беше) - 48 метра ,Ф20 .

Има 10см минерална вата, и нея не сложих в цената,понеже ми остана от ремонта :-D .
Много сгреших с тази вата,трябваше микропореста гума и щеше да изглежда много по-добре,но това ще го направя след сезона.
brum - майстор
Термпомпата ако е свързан през серпентината не е добре работата. Тая серпентина трябва да топлоотдава и да има голям дебит. Нито едното не е изъплнено.

Ако пък е свързана директно към буфера пак не е добре работата. Дано да имаш филтър с магнити за това дето ще плува след буфера.

Това обяснява и защо инсталатора не иска да дойде да види какво става :) . А като дадеш още малко подробности може би ще стане ясно и защо термопомпата не модулира.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 36

Тема "Термопомпа и подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: