• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Лазаре, сега виждам малки разлики от това, което си мислех, че има вътре и това което ми разказаха на панаира за този котел и това което ми показваш на схемата. На панаира го огледах доста внимателно, но не ми свалиха капаци, за да го видя отвътре и останах с впечатлението, че просто са присадили обикновенна горелка със самопочистване и са я покрили с капаци. Сега виждам, че е малко по-различно в дясната част на котела. Въпреки това съм силно резервиран към такъв тип котли с подобна горелка... те на практика ми се струва, че са взели една горелка, направили са я по-голяма по размери и са я прикрили зад по-големи капаци :). Шегувам се разбира се. Би ми се искало да видя такъв работещ, за да мога реално да го оценя, защото така на хария всички изглеждат много добре. М/у другото изходящите газове на всички могат да се докарат под 100С в зависимост от това на коя мощност работи и къде е сложен датчика, така че това за мен не е абсолютно никакъв показател.
filmatoplo - майстор
Синчо на коледа може ли да ми подариш един ЛП 14 :santa:
syncho - майстор
filma, ако си бил послушен през годината :) и си монтирал 10-тина такива бройки защо да не :)
naskov - майстор
batspetar написа:
в пепелника няма почти никаква пепел
Правиш ли разлика между скара на горелката и пепелник на котела :?
naskov - майстор
syncho написа:
. М/у другото изходящите газове на всички могат да се докарат под 100С в зависимост от това на коя мощност работи и къде е сложен датчика, така че това за мен не е абсолютно никакъв показател.
Само информативно-котела работеше на максимална мощност, термометъра марка FAR (със сонда) беше сложен непосредствено след фукса на котела, на иноксово коляно.
syncho - майстор
naskov благодаря за информацията, но ще потвърдя това което казах, че това не е сериозен показател за мен. Щом са под 250С значи всичко е ОК. Почвам да се притеснявам единствено, когато ги мине или е около тях.
bobi72 - напреднал
За Пелетерма ,нещо разбрахме.За Propel-нищо?Като ще ги продавате,кажете нещо!Нито схеми,нито снимки.Външно-прилично,вътре-табу!
syncho - майстор
bobi не е табу, защо да е табу. Просто чакам да ми изпратят тия схеми за да ви ги покажа. Не ги внасям аз, така че не зависи от мен.
bobi72 - напреднал
Ще чакам с интерес :)
syncho - майстор
Така... получих ги нещата. Качил съм ги на нашия сървър поради прекалено много рестрикции от страна на администраторите на форума. Линковете са както следва:

1. Данни за котел на пелети Propel 1стр.
2. Данни за котел на пелети Propel 2стр.
3. Данни за котел на пелети Slimpel

Хайде дерзайте деца :) :rtfm: :)
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: