вт дек 05, 2023 12:10 pmДетето написа: Към момента варианта с тройника на топлата вода е най безобиден и лесен за изпълнение.Дано да имаш късмет. Аз съм малко песимист. Глупава вода няма. Тя си търси пътя с най-малко съпротивление. Така, че сложи един кран и дано успееш да направиш баланса.
Събота предполагам ще го реализирам това преправяне и тогава ще видя какво ще се случи.
аз съм убеден, че всички тези усилия са напразни, сигурен съм, че и ти ще го осъзнаеш. Защото не те топли температурата, а пренесената топлина. То ако ставаше да се топлим от температурата, щяхме да си палим по една свещ, чийто пламък развива няколко стотин градуса, но ние предпочитаме да се топлим с 40*С, но няколкостотин литра вода на час, нали? Ако сложиш по-малка радиаторна помпа, в радиаторите ще влиза по-висока температура, но те ще топлят или пак толкова, или по-малко. За тебе е важно, че цялата топлинна енергия, доставена в буфера от ТП, отива в радиаторите и никъде другаде, не е ли тъй? Ас сам прос мъшинен инджинер и мисля тъй, ма ти ш,кайш дъл сам праф.