• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sorryn - помощник
Здравейте приятели , ако може някой да ми драсне заводските / стойности / настройки на :

P3 - Cycle
Fan

P2 - Cycle
Fan

P1 - Cycle
Fan

Горелката е GREYKO RB20 благодаря предварително .
LazarGanev - "Велик майстор"
Има ги в книжката
Ruseff - специалист
Browning написа:
filmatoplo написа:
Това подозирам и аз, дано чете човека с нагар по м шнек.
Чете той чете. Ама ставали на всеки 3 дни да се гаси горелката да чакаш да се охлади да е почистиш та да тръгне.И то ако си на лов да ти се обадят да се прибереш че е студено и ти трябва да махаш гащи един час до джипа и да се прибереш от лов.Спираш тока и го пускаш така няколко пати е може и бушона да замине и по едно време когато си реши тръгва,и какво трябва да има огняр да чака там,ами аз като бях с дърва не бях така ебати и горелката ебати и системата нямам думи.В неделя ако не беше толкова тежък щях да го изхвърля навън........
Ако вече си решил да я изхвърлиш през прозореца,с удоволствие ще я приема :) А сега сериозно-не се ли замисляш понякога,че причината не е в горелката,а в настройките? Много от колегите в тая тема многократно говорят да се правят настройките така,че да не влиза в съспенд режим.Липсата на пълно изгаряне без вентилатор предполага образуването на нагар.
Browning - помощник
Ruseff написа:
Browning написа:
filmatoplo написа:
Това подозирам и аз, дано чете човека с нагар по м шнек.
Чете той чете. Ама ставали на всеки 3 дни да се гаси горелката да чакаш да се охлади да е почистиш та да тръгне.И то ако си на лов да ти се обадят да се прибереш че е студено и ти трябва да махаш гащи един час до джипа и да се прибереш от лов.Спираш тока и го пускаш така няколко пати е може и бушона да замине и по едно време когато си реши тръгва,и какво трябва да има огняр да чака там,ами аз като бях с дърва не бях така ебати и горелката ебати и системата нямам думи.В неделя ако не беше толкова тежък щях да го изхвърля навън........
Ако вече си решил да я изхвърлиш през прозореца,с удоволствие ще я приема :) А сега сериозно-не се ли замисляш понякога,че причината не е в горелката,а в настройките? Много от колегите в тая тема многократно говорят да се правят настройките така,че да не влиза в съспенд режим.Липсата на пълно изгаряне без вентилатор предполага образуването на нагар.
Да Ruseff прав си за настройките че трябва да се пипат да не влиза в /suspend/ но температурите се менят много бързо вечер падат -2гр. до 11часа е 5гр. показва се слънцето и става 13гр. и по всяко едно време може да падне мъгла и да паднат градусите.Аз сам с изолация от вън от вътре на тавана картон и вата над плочата пак 5см. стиропор и най малкото показване на слънцето и стаите са затоплят и горелката минава в суспенд.Аз трябва цял ден да следя времето и да се прибирам да сменям настройките....
filmatoplo - майстор
в Суспенд е по икономична :lol: ако някой спомене ст термостат не отговарям.
Browning - помощник
filmatoplo написа:
в Суспенд е по икономична :lol: ако някой спомене ст термостат не отговарям.
Знаеш много добре че при мене с ст термостат не става
kalin72 - майстор
Какво й се прави на вратичката на Бош 2000Б, за да стане за горелката? Нужно ли е да имам резервна, ако искам бързо да мина на дърва?
filmatoplo - майстор
друга врата или капаче с форма на фланеца.
kalin72 - майстор
Тоест на същата врата само капачето мога да сменя? Някакви размери или видео, как се прави адаптор?
Evgeniy - майстор
Колко бързо да е :)
И без това скарите и механизма се вадят - инструкция
Какъв размер ти е долната вратичка? Ако се вписва Фи-то на горелката и ако не ти се дават пари за втора врата - ето какво направих аз:

- запазих вътрешната чугунена част на вратата, в която е ватата за изолация цяла.
- Ще сложа плоча от вермикулит, както е при котела на Грейко за изолация.

Така, ако се наложи обратна конверсия, само вадя горелката (1 или 4 болта) и слагам вътрешната оригинална плоча.
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: