• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Петър76 - специалист
Обикновен котел на твърдо гориво.
filmatoplo - майстор
:) Много общо -Дакон , Бош или Виадрус :? стоманен или чугун.
Svezar - специалист
Най-лесния тунинг който може да направиш е,ако имаш клапа за димните газове да я държиш затворена на 50% ! После отваряш линка и си харесваш откъде да вземеш един комплект плочи за да продължиш тунинга :!:
https://www.google.com/search?client=op ... 8&oe=UTF-8
Да не говорим че има цяаааала голяма тема за "Виадрус на пелети" където всичко е написано....ма няма кой да чете !
viewtopic.php?f=10&t=52217
Петър76 - специалист
Мерси за съветите. Имам клапа за димните газове, но трябва да си взема чугунени плочи. Колко плочи трябва да сложа: една, две или повече?
Svezar - специалист
На някой да му се е налагало да сменя мотора на шнека /не знам с един вид ли се окомплектоват/ ? Той всъщност самия мотор е здрав и върти,но се е изяло едно от зъбните колела вътре а доколкото знам това няма как да се рециклира и затова търся информация откъде може да се вземе това чудо. Също така ако някой има такъв с изгорял двигател да се обади,може да измислим нещо, и да го отърва от него на символична цена :wink:
brassSob - специалист
ср мар 13, 2019 7:37 pmSvezar написа:
На някой да му се е налагало да сменя мотора на шнека /не знам с един вид ли се окомплектоват/ ? Той всъщност самия мотор е здрав и върти,но се е изяло едно от зъбните колела вътре а доколкото знам това няма как да се рециклира и затова търся информация откъде може да се вземе това чудо. Също така ако някой има такъв с изгорял двигател да се обади,може да измислим нещо, и да го отърва от него на символична цена :wink:
Резервни зъбни колела за фероли няма. Хора са си ги поръчвали при стругари и са се получавали нещата. Моторите на фероли са се сменяли като дизайн във времето, но са универсални.
Svezar - специалист
Засега единственото място което намерих да предлагат такъв мотор е http://www.enertreid.com 220 кинта оригинален,160 алтернативен :cry: Ето го моторчето:

Изображение
filmatoplo - майстор
В Мотор барбекю има мотор редуктори -90-94 лв ,на Грейко е този Melor 11 оборота .
Svezar - специалист
Този дето го купих е пак на MELLOR модел CA-7025,в барбекю мотора не виждам този модел,но може би има заместител с други букви ?Както и да е вече е монтиран и сега не се чува че нещо работи в котелното,оригиналния още от нов си беше много шумен,та даже подлагах кече под капака за да не дрънчи и той докато работи,може и за това да е изкарал само 6 сезона !?
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: