Анди, като падне напрежението намаляват оборотите на шнека, но намаляват и оборотите на вентилатора, т.е. все едно че горелката минава на по-ниска мощност, температурата пада и горелката венага реагира като минава на по-висока мощност. Ако си с 1.7/1.4 поискай да ти го ъпдейтват
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
markoscbr
- специалист
Не Трифоне-Варненски аз съм ги тествал старите даже си направих труда да сменя кондензаторите защото си помислих че са вече сухи{не беше така}както и да е без разлика даже по зле.Който и какъвто стабилизатор да вземе по малко от 5% не може да очаква,няма стабилизатор който да кове на вход 220-230V и да очаква на изход пак толкова
andy_forresite
- майстор
Изписва 1.8/1.4. На платката има ли обозначение за версията? Да не би да е 1.7 а само да си изписва 1.8? Ако я снимам ще я разпознаете ли?
По 20 лева за едната проба, да взимам и да връщам... Няма да ставам спонсор на куриерски фирми да возят едни и същи кашони нагоре-надолу.
Всички, пред които съм споменавал промяна с 35 волта, ме гледат учудено и казват или че не знаят или у тях са 5-7 волта общо в двете посоки. Така никой не би забелязал или най-малкото никой не би го споменал. Това с шнека и все едно по-малка мощност ще го приема като форма на загриженост и опит за помощ. Де да беше така.
По 20 лева за едната проба, да взимам и да връщам... Няма да ставам спонсор на куриерски фирми да возят едни и същи кашони нагоре-надолу.
Всички, пред които съм споменавал промяна с 35 волта, ме гледат учудено и казват или че не знаят или у тях са 5-7 волта общо в двете посоки. Така никой не би забелязал или най-малкото никой не би го споменал. Това с шнека и все едно по-малка мощност ще го приема като форма на загриженост и опит за помощ. Де да беше така.
kalin72
- майстор
Абе Анди, виж какво ти намерих, от колега в съседна тема го откраднах
Баш като за теб, перфекционист:
http://www.vitolux.com/details.php?prod ... 0%BD%D0%BE

Трифон П.Трифонов
- майстор
вт юни 26, 2018 10:39 pmandy_forresite написа: Изписва 1.8/1.4. На платката има ли обозначение за версията? Да не би да е 1.7 а само да си изписва 1.8? Ако я снимам ще я разпознаете ли?Кот изписва- туй е.
Лазар искаше да каже, че напрежението е еднакво за вентилатора и за шнековете. Па като се дръпне горенето назад, пада температурата, горелката връща една назад.......и се ше ти е топло. Просто много се вторачваш.
Ето ти едно устройство, дето на книга е с доста "тесен" диапазон.
http://www.technogamma.org/products/pdf ... ochure.pdf
Ползвам такова и се рових в данните му, та се сетих за твоите терзания.
Ненужно свиреп перфекционист си, та чак дразниш. Неска не са заяждам.
шоп
- майстор
ср юни 27, 2018 4:53 pmkalin72 написа: Абе Анди, виж какво ти намерих, от колега в съседна тема го откраднахТова едва ли ще свърши работа:-)Баш като за теб, перфекционист:
инвертор от 12 В прав ток на на 220 В променлив ток

andy_forresite
- майстор
С инвертор 12V/230V е супер. Не знам дали е възможно, както предложи в края на отопл. сезон gnt69, едно зарядно за акумулатор и да съм постоянно на резервно захранване. Откъде да знам колко вата вкарва зарядното. Веднъж започнало горенето става с към 100W. Оборотите са заковани като с пирон +-2 оборота, горенето е само на първа степен. В смисъл тя покрива нуждата от топлина. Махам захранването, прецакват се оборотите, скапва се горенето, минава на втора, там въздухът ако е нисък стават едни дюни като в пустинята Мухаве ... следва лошо горене и увеличен разход. Даже ми е гаснала от задръстване - минала е чак на трета от падането на t° на водата (щот нема пламИк, кво да грее тоя казан). С точните обороти температурата се държи на степен 1 постоянно.
Сигурно 2 страници съм изписал само с "терзания", "вторачване" и т.н. по повод напрежение/горене. Междинна точка са оборотите и понеже по-малко от 1% от хората с такива горелки имат влошаване на горенето, разбирам че това ви дразни, така че спирам. Явно няма стабилизатори за целта. Аз и на предишната горелка ръчках въздуха явно по същата причина. Решението е тягов акумулатор и резервно захранване с цел горене поне 8 часа без да падне акумулатора.
Сигурно 2 страници съм изписал само с "терзания", "вторачване" и т.н. по повод напрежение/горене. Междинна точка са оборотите и понеже по-малко от 1% от хората с такива горелки имат влошаване на горенето, разбирам че това ви дразни, така че спирам. Явно няма стабилизатори за целта. Аз и на предишната горелка ръчках въздуха явно по същата причина. Решението е тягов акумулатор и резервно захранване с цел горене поне 8 часа без да падне акумулатора.
kalin72
- майстор
Анди, Лазар се опита да ти каже, че НЯМА драстично влошаване на горенето заради паднали обороти. И следователно няма смисъл от инвертори, USPи и подобни ненужни в случая неща.
При теб проблма вероятно идва отново, както и на стария ти котел, от прекомерното разбутване и настройване.
При теб проблма вероятно идва отново, както и на стария ти котел, от прекомерното разбутване и настройване.
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср юни 27, 2018 5:13 pmkalin72 написа: Е не ли важното, че на изхода излиза баш 220 волта, нито милимунда нагоре или надолу? Па какво влиза, не е важноКалине, тая откровено китайска евтиния......предлагана от многоцвенто шарен сайт си е чиста цигания. Хубаво и красиво пишат, зимат малко пари.....бе не става, липсват и данни.![]()
Зарових се в КПДто на мойто устройство. Търся аз, ама уж патриотично избрал българското, не намирам такива данни, а не е китайски евтино. Инак.....работи стабилно, само дето ми отчете голяма консумация на празен ход при едни тестове.
Неска са загледах в ТТД на ЮПСа си /на вълна фотоволтаици съм/, разглеждайки го като инвертор и никак не останах очарован.
Ровейки се в тия води, попрочетох за това
https://xpi.bg/invertor-victron-multiplus-500va
ма струва пари.
Изкуството иска жертви, а истинските неща излизат от джоба.
В предният си пост показах на Анди устройство, което ще го удовлетвори като изискване за "константно" напрежение, но .......истината има няколко лица с безброй оттенъци и нюанси.
КПДто няма да му хареса, а и дори не е споменато никъде подобно на китайската измишльотина.
Виктрона на книга е Фърст, ма струва двойно и сигурно пак е с дръпнати LEDове.
.....Анди, преди да постна ,прочетох кви си ги писал.
НЕ се занимавай с тягови мягови.......и тинтири-минтири. Това са пари дето ги харчат ората за кеф. Никога няма да ти се върнат .....по скоро не са оправдана инвестиция.
Просто живей бе, Човек! Заеби неизгладените неща!
Аз ши пия още една, за твое здраве, че не остана каквото и да е и кой както го разбира.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература