• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
Супер мн яко .Одрала кожата на Фероли .
Кажи как работи ,плюсове минуси .
Е чак па на Фероли..

Ми добре работи за сега..Тази пали сравнително бързо с горещ въздух.Не мога да я тествам по дълго време,щот имам малко внуче в къщи.
Пелети не падат отпред,нали е с втори шнек..Не съм махнал функцията за междинно продухване и падат тези отпред дето са почти изгоряли.

Ако имате нерви,ето още едно клипче..

Бутнах шнека без да искам и паднаха пелети,точно преди да зареди първата доза.
Не ми се занимаваше да ги вадим,и затова запали малко по късно. Иначе пали до третата минута..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n8r_mm_C6DM[/youtube]
filmatoplo - майстор
:) Супер още веднъж ,сега трябва котел да правиш ,този ми изглежда много лишен от ходове.К олко е фито на тръбата ,въздуха пробва ли го нагоре надолу .Иде ли ти на ум горелка за печка Прити ,знаеш бях със гравитачка но няма кой да регулира процеса автоматично.
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
:) Супер още веднъж ,сега трябва котел да правиш ,този ми изглежда много лишен от ходове.К олко е фито на тръбата ,въздуха пробва ли го нагоре надолу .Иде ли ти на ум горелка за печка Прити ,знаеш бях със гравитачка но няма кой да регулира процеса автоматично.
Котелчето си е мноо убаво. Три хода /водни/ и се справя чудесно.

Тръбата е Ф 130.Реглаж по натам,сега е жега и няма достатъчно тяга.А може и да ям дървото от снахата.Ще уморим детето от жега..

Имам си работеща горелка,ма пусто обичам джелезото и се ме човърка..
filmatoplo - майстор
Да сега е топло за проби ,дали ще може да изкара малка мощност тоест нали всеки търси горелката да гори по 1 кг на час минимално ако може и по малко .
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
Да сега е топло за проби ,дали ще може да изкара малка мощност тоест нали всеки търси горелката да гори по 1 кг на час минимално ако може и по малко .
Така е...но за три етажа нема как да стане с 1кг.на час.
mityom - специалист
каква запалка ползваш бай Гого,че ми писна да сменям свещи от дизел
Бай Гого - специалист
mityom написа:
Ползвах много време една и съща запалка от дизел,но беше направена да нагрява на импулси и нямаше проблеми. Не нагряваше до макс,изключи и пак включи и така докът запали.
От две години ползвам патронен нагревател 220 волта 250 вата.Много качествен излезна.
filmatoplo - майстор
Щом не изгаря ,ако е евтин и си купиш за резерва ,към са дават 100 лв за японски керамичен това са 100 бири . :wink:
andro440 - майстор
Бай Гого написа:
mityom написа:
Ползвах много време една и съща запалка от дизел,но беше направена да нагрява на импулси и нямаше проблеми. Не нагряваше до макс,изключи и пак включи и така докът запали.
От две години ползвам патронен нагревател 220 волта 250 вата.Много качествен излезна.
аз пък правих проба с един магнетрон от повредена микровълнова -пали пелети и черупки по бързо от японски керамичен
plamenmaistora - специалист
Ако може малко повече инфо а може и клип.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: