• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
то обикновенно в данните на котлите трябва да има дадено "Консумирана ел. мощност: ххх W + ххх W", където първите цифри е основната консумирана ел мощност а след плюса е мощността на запалката.
kuuuuuul - майстор
Питам щото някъде по напред в темата някой беше писал,че с котела му се е вдигнала сметката за ток,а иначе аз съм сложил електромер и на помпата на колекторите :lol: общо за сега са 8бр и всичко се отчита през 15 дни.
batspetar - напреднал
naskov написа:
batspetar написа:
в пепелника няма почти никаква пепел
Правиш ли разлика между скара на горелката и пепелник на котела :?

Добре де може и да не съм се изразил както трябва,но става въпрос за пепелника който е на самата горелка,а не голямата тава където се събира всичката пепел.Ако някой знае защо постояно ми спира горелката с грешка А01 ще съм благодарен да сподели.Благодаря предварително
Bobivan - специалист
Може да има табелка-"Инсталирана ел.мощност",но консумирана енергия-едва ли...а пък тия с модулация на горивния процес само с електромер можеш да ги хванеш колко лапат....
LazarGanev - "Велик майстор"
kuuuuuul, от паспорта на Пелетерма:
[quote]Ел. мощност VA 120 + 250 (при запалване)
Като имаш предвид, че разликата от по-доброто КПД е 1-2кВт в полза на по-добрия котел, тези 120Вт са просто смешни
Последна промяна от LazarGanev на ср ное 02, 2011 7:55 am, променено общо 1 път.
bobi72 - напреднал
Лазаре,как се държат Пелетермите?За Варна какви пелети ще се горят и от къде ще се купуват?Варна е далече от всичко :sad:
LazarGanev - "Велик майстор"
Единият ще е на Шуменски, другите 2 - на Сливенски. Още не са подкарани като хората - времето е меко. Всичко изгарят, почти не остава пепел. Жорето ще каже от първа ръка - той пише тук. Засега кара на камина вечер - това му е достатъчно. Тежката артилерия я пази за по-сериозни битки :)
bobi72 - напреднал
Как трябва да се свърже Пелетерма най-правилно,без да се пести нищо?Ладомат,буфер,стаен термостат,контролер,задвижки?Може да пиша глупости,не съм компетентен :)
filmatoplo - майстор
:) Най правилно -със всичко което изреди , компромис буфера , но ти ще го платиш за 1 сезон.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: