• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Не изглеждат никак добре. Дори на снимката има дълги сигурно по 60 мм. Не знам кой шнек ще ги прекара безпрепятствено.
Органичен отпадък значи от растителен или животински произход. В по-добрия вариант са от слънчогледови пити, стъбла и люспи мешано (и то това няма да гори) или в по-лошия - от изсъхнали животински ... го*на :oops:
Калоричността като гледам аматьорското производство е едно към кесим. Изсъхнал бук (дърво, цепеница за печка) с маса 1 кг при 15% влажност дава 4.4 киловатчаса топлинна енергия. Е, КПД е както знаем е 70-80, до 85, 87% с мъъъка за някоя наистина направена горивна камера с първичен, вторичен.... шестичен въздух. Няма начин този отпадък да е 5.4 kwh.
gnt69 - майстор
Къде ги дават тия пелети. :partyman:
andy_forresite - майстор
Не е в онзи сайт с паазарът мьи е ногу по-дубъър от пазаръ тьи, а в другия. Той имаше друго име преди.
gnt69 - майстор
Видях ги не изглеждат добре и на снимка. А за дървата не си прав. Дърва с влажност 15% се постигат със съхраняване 2 години, ама никой не гори такива дърва. :partyman:
klintan - специалист
За размера тези пелети не ме притесняват,защото съм с полска горелка с чугунен шнек и тя ще ги прекара- въпроса е за качествата им.Така или иначе ще ми пратят мостра и ще ги пробвам и остава мострата да не е по различна от една бъдеща доставка.
gnt69 - майстор
Аз не разбирам от пелети ама тия на снимката дори не са раздробени добре. Мисля че материала трябва да се раздроби добре преди да стане на пелети.
Здравейте, и аз се записвам за груповата поръчка на пелетите Швайгхофер. Мога да взема 5-6 тона. Става въпрос за село до Божурище. Миналата зима ги ползвахме вкъщи и сме много доволни. Никола - 0895 25 28 13.
palefaced - специалист
И аз се записвам за поръчката. Между 2 и 3 тона зависимост от цената. Дал съм си кординатите на nikolson.
vs - напреднал
Здравейте.

Ползвам вече няколко години, по препоръка на колеги от форума, пелети бившите Проджето Италиано сега са Пирин Пелет- Разлог, и мога да кажа, че съм доволен за тази цана (330-360 /тон, в зависимост от времето на покупка). Аз обикновено купувам лятото около 5 тона, които ми стигат за цялата година и дори остават. Отоплявам вкъщи и офиса и ги горя с камини Нордика Екстрафлейм. В офиса не е най-удобния вариант на отопление с оглед на това как съм я инсталирал (директно през стената навън) и това, че се налага да я почиствам почти всеки ден... и затова съм опитвал и други производители, за да проверя има ли разлика по отношение на остатъчната пепел и нагара, който се образува по стените на камината. Мога да кажа, че пепелта с рyмънските е същото количество, но нагара мисля е по-малко, следователно изгарянето е по-добро, но цената е 500/тон от Баухаус. Пробвал съм и още едни, пак от Баухаус, кото са произведени в България и са с по-добри показатели от румънските и цената им е около 400/тон, просто не винаги са налични, защото капацитетът на фирмата производител е нисък. Впрочем те произвеждат само за Баухаус. До сега от тях съм най-доволен, най-малко пепел и много добро горене, 100% иглолистни.

Да обобщим:
Вариант 1: Пирин Пелет- Разлог 330-360лв (тази година не съм проверявал цената) смесена суровина
Вариант 2: Швайгхофер 500лв (не мисля, че си заслужават цената)

Тази година имам възможност да опитам пелетите на друг български производител от Тетевен, който работи със суровина 100% бук. http://www.bgpeleti.eu/index.html

Мога да постигна и едрова цена, но за транспорт до София ми искат 300лв. Камиона побира 10 палета, аз мога да взема 5-6. В едно пале има 1050кг = 70 чувала. Трябва ми някой, който иска 4-5 тона, за да си разделим транспорта.
Моля за бърза реакция, искам да поръчам до края на седмицата!

Поздрави на всички.
Виктор
0894484861
Здравейте,
Пирин Пеллет ЕООД- гр. Разлог, произвеждат 3 вида пелети:
Пирин Пеллет- са сертифицирани по стандарта EN plus и са пакетирани в чувалчета по 15 кг, с остатъчна пепел < 0.70% и калорийна мощност ≥ 4800 ккал/кг.
Проджето Еколоджия- са пакетирани в чувалчета по 15 кг, с остатъчна пепел < 1.00% и калорийна мощност ≥ 4500 ккал/кг.
Индустриални - са пакетирани в контейнери тип Биг Бег с тегло нето 1 тон, с остатъчна пепел < 2.5% и калорийна мощност ≥ 4300 ккал/кг.
Едно пале с пелети е с тегло 1.170т/ или 78 чувала*15кг/.

Цената на тон пелети, с ДДС, без транспорт/цена в цеха гр. Разлог/ за периода юли-септември 2016г. е :
Пирин Пеллет пелети 414.00 лв/тон
Проджето Еколоджия пелети 391.00 лв/тон
Индустриални пелети 329.00 лв/тон

email: pirin_pellet@abv.bg

Поздрави,
Надя
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97