• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1 - специалист
LazarGanev написа:
krasen1 написа:
тлей е производна форма на тлея (повелително наклонение, ед. ч.).
Точно тъй, прочел си в Гугъл, само не разбрах на кого повеляваш да тлее - на котела ли? :cool:

Ти от къде четеш?Кажи да прочета и аз!Незнам кой какво повелява,но е факт ,че Торч гори ,а Грейко си тлее! :lol: Както искаш го чети, и както искаш го разбирай!
krasen1 - специалист
6osi6 написа:
fox, Торч прави 140-150 при 15 kW. Нормално други котли дават температура 140 гр. при 20 kW.
Смятай колко ще прави на 20 kW, с поставен на правилното място термометър - веднага след фукса.
andy_forresite написа:
термометър на димните газове на 25-30 см от фукса. Засега е 100-110, въпреки че обичайно е 140-150 при 15 кw.

Шоши, разрови се в нета има много известни марки котли с 160-180градуса на фукса и КПД 92% - защо ли? :?

Шоши, дай една графика от твоя котел, че да ги сравним двете :lol: :lol: :lol:
VLADO66 - майстор
Стана грозно вече.Хората които пишат тук са добре информирани в избора си и това че са избрали различни системи за управление на горивния процес в резултат на разбирането си за технологията му, не означава че могат да отправят квалификации към другия избор.Вече съжалявам че писах в тази тема.
kalin72 - майстор
Много гржзно. Не разбирам защо е нужно да се дръгляте за глупости.....двата лагера. А Анди ако си продаде котела, ще направи велика глупост....
andy_forresite - майстор
Грозно е, да. Все едно сме в 8-9-ти клас.

Не винаги високата температура на димните газове е предпоставка за нисък КПД. Например:
котел 1 - температура в горивната камера 450 градуса и димни газове 100°С;
котел 2 - температура в горивната камера 750 градуса и димни газове 160°С;

Доколкото знам само един човек във форума има информация за температурата в горивната камера. Не става въпрос да се измерва на върха на пламъка. Огънчето на една по-тънка от молив свещ ще отчете висока стойност, но какво ли може да се сгрее с него.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Много гржзно. Не разбирам защо е нужно да се дръгляте за глупости.....двата лагера. А Анди ако си продаде котела, ще направи велика глупост....
Ам не топли ва Калине. Какво да прави човека. Лятото се разправяхме в една съседна тема гори ли Торча евтини пелети с високо пепелно съдържание. Ама никой не каза. Ако не те бъркат парите добре Торча е хубав котел ама иска хубави пелети, ама хубавите пелети струват скъпо, по добре на ток поне нямаш грижи пали чисти само сметка на края на месеца. Пък тия пичове от Торч да вземат да си вдигнат задниците и да отидат да си видят системата. От написаното аз виждам че всички ползватели са доволни само Анди е недоволен, може пък при него само да има нещо сбъркано по системата ли е или по котела.
:partyman:
Staio1 - специалист
Не е проблема че има 160 или 200 градуса на димните газове, има и други хубави марки както казахте с високо кпд, с толкова високи димни газове, проблема е ,че го рекламират с 130 градуса максимум на 20 киловата, а това реално не е така. Но това сме избрали и това ще ползваме за сега. Пък като решим смяна и така. Вие се опитвате да разубеждавате Анди, да не го продава, но не забравяйте, човека живее в доста беден район на страната. Щом е преценил, че не му е рентабилно той си знае. Има тук колеги на които неизживяното детсво си проличава. То небяха колажи, афиши и темподобни глупости, а на човека хич не му е смешно. Иначе и мен не ме устройва разхода и за това наслагах 10 см.стереопор на аустротерм на таванската плоча и разхода падна от 40-45 на 30 кг за 24 часа. Това лято въвшна изолация с вата и така, ама имам възможност, а не всеки я има. И за това ако можете да помогнете на някой, помогнете му, но незнам какво ви прави кеф да се ебавате с човек който е претиснат от доста обстоятелства. Всеки прави сметки там най различни но както и да смятате и да го гласите, ако не се гори слънчоглед с пелените си е по-скъпо от дърва. То иначе за да имаш малък разход слагай изолация, ма чакайте бе аз ако я имах нази изолация и преди на дървата пак нямаше да ми е такъв разхода и така. Аз лично от към хамалогия съм доволен няма да се върна на дърва, но там където заплатите са по 300 лв. няма какво да си говорим. Иначе Весели празници на всички , да сте живи и здрави и да си помагаме , кой с каквото може, че то работа с хора се върши или по точно по рано се вършеше когато хората бяха задружни и си помагаха.
LazarGanev - "Велик майстор"
andy_forresite написа:
Грозно е, да. Все едно сме в 8-9-ти клас.
Според мен също е грозно да чета словесен спор с лош правопис и не знам защо участвах :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Staio1 написа:
То небяха колажи, афиши и темподобни глупости, а на човека хич не му е смешно.
Стайо, извинявай, аз не съм възприел колажите на 6osi6 като лична подигравка с Анди или с теб, а по-скоро като бъзик с марката. За мен тази система не блести с нищо повече от Даконера или Ватерланд - топлообменник копиращ Бош/Дакон и горелка, работеща добре, но с качествени дървесни пелети, с една дума конфекция, предлагаща се на це, неотговаряща на съдържанието.
6osi6 - майстор
krasen1 написа:
Лазаре,когато нямаш вече какво друго да кажеш за" така прехваленото ГРЕЙКО",започваме да се занимаваме с правописа на хората.Типично в твой стил! :lol: Ти също имаш пропуски с него ,.
Ганев с пропуски :?
Красене, за твоето ниво си меко казано нагъл :-D
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: