• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има ,управлението се сменя с такова на Натурела .Горелката става съвсем друга , много по удобна за настройки ,по гъвкава по функции ,даже и по икономична.
Петър76 - специалист
Тези контролери ли имаш в предвид? Аз ще мога ли да го монтирам или ще ми трябва техник? Понеже магазина както виждам се намира във Варна, а аз съм на другия край на България.
filmatoplo - майстор
Да тези са контролерите ,има 2 вида -монохромен дисплей и цветния ,втория е по новата версия .Има си особености при монтажа и при настройките ,но не и невъзможно сам човек да се справи .Да се монтира платката в самата горелка е почти невъзможно от човек който не е правил такива работи ,препоръчвам -платката да се постави в ел табло близо до горелката ,и само към нея да се опънат няколко кабела.
Петър76 - специалист
Ще помисля, може да взема някой от тези контролери.

Появи си нов проблем с горелката. Пали нормално, вдига зададените градуси и се изключва, но като спадне до градусите при които трябва да се включи дава грешка А01. Ако се изчисти грешката се включва, вдига градусите и се изключва, но след това се повтаря същото. Тази грешка се появява обикновено когато горелката се задръства но горелката не е задръстена, затова ме съмнява проблема да не е в платката.
filmatoplo - майстор
Напиши настройките да ги погледна .Кога я дава грешката А01-продухва ли ,пуска ли пелети,нагрява ли запалката ,светлина ли не вижда ,колко време минава от старт .
Петър76 - специалист
Мисля, че открих проблема. Параметъра t04 беше 5 секунди, докато фабричната стойност е 12. Не знам, дали по някакъв начин, сам не се е променил защото този параметър не съм го пипал. Промених стойността на 12 секунди и засега няма проблем.
filmatoplo - майстор
Фабрично е 8 ,по подразбиране се умножава по 4 и фактически шнека пуска 32 секунди пелети първоначалната доза за палене .Съответно ако числото 8 не е достатъчно се променя с 1 единица на 9 ,и се наблюдава дали дозата е достатъчна ,така числото може да достигне и до 10-11 максимално преди да задръсти , баш 12 не съм го виждал но щом при теб работи явно с тези пелети шнека качва по малко количество .
filmatoplo - майстор
Някой ползва ли на Феролито -керамична запалка ,търся отзиви .
brassSob - специалист
вт мар 10, 2020 3:56 pmfilmatoplo написа:
Някой ползва ли на Феролито -керамична запалка ,търся отзиви .
Ами една идея по-издържлив от оригиналния. Няма кой знае колко по-дълъг живот.
filmatoplo - майстор
За издръжливост са почти безпроблемни ,и аз съм с такава на моята камина ,наблюдавам ги и при др горелки.Питам точно за Фероли ,питат ме хора които са поставяли такива и нещо има проблем с паленето ,може и да е от разни неща -първо ниво на пелети,въздух и още нещо .Та ако има някаква особеност споделете.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: