• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
mtodorov написа:
turistak каква площ отопляваш с него и какво управление на котела сте направили.Стайни термостати термовентили ? И аз се колебая за пелетерма :).
2 x 80 квадрата:
Външните стените имат следните параметри:
8 см изолация EPS, тухла 4-ка.
I-ви етаж - изолация под гранитогрес - фибран 2 см, всички стени са с гипскартон от вътрешната част, таван 5 см минерална вата над гипскартон.
II-ри етаж - всички външни стени и таван - 5 см минерална вата зад гипскартон.

Дограмата е 3-камерна PVC - стъклопакет 32мм "бяло - бяло - Ка"

Още подробности довечера или утре
mtodorov - помощник
Аз имам реално да отоплявам около 300 квадрата. Lazar Ganev каза че ще ми стигне пелетерма :). Ще се радвам да споделиш и разхода на пелети и по какъв начин ти е управлението на котела.Имаш листаен термостат?
kuuuuuul - майстор
Честито,чакаме с нетърпение да споделиш разхода. :partyman:
filmatoplo - майстор
Разхода е мн относителен :wink: , който гори 4-5 тона Домбас с колко тона пелети ще го замести :? .
kuuuuuul - майстор
При тази изолация ако гори повече от две кила на час няма да ми хареса :?
turistak - специалист
mtodorov написа:
Аз имам реално да отоплявам около 300 квадрата. Lazar Ganev каза че ще ми стигне пелетерма :). Ще се радвам да споделиш и разхода на пелети и по какъв начин ти е управлението на котела.Имаш листаен термостат?
Има - COMPUTHERM Q7 RF, захранвам и 200 л бойлер татрамат с 2 серпентини, поради липса на соларни панели, 2-те серпентини са свързани към котела. Бойлерът се ползва да обира и пиковите моменти, когато котелът не може да отдаде топлината през радиаторите. Май като мине 85 градуса се включва помпата към бойлера за да охлади котелът.

Понеже има и термостатни глави/остатък от първоначалната инсталация, те трябва ли да се оставят отворени? Все пак помещенията са 6 с изложения от запад, юг, юг югоизток, няма как да се регулира централно една и съща температура навсякъде.
След време ще сложа стайни термостати свързани към задвижки в колекторното табло.
LazarGanev - "Велик майстор"
Айде честито и добре дошъл в клуба! Термоглавите си ги ползвай, те вършат абсолютно същата работа като тези задвижки, които искаш да слагаш. Колко радиатора са с термоглави?
filmatoplo - майстор
Без да спорим -по комфортно е когато контрола на стайната температура се усъществява от прицизен стаен термостат -цепещ градуса на полувина , който е поставен на такова место където се намираш ти .От колкото стайната температура да я мери някаква си термоглава на самия радиатор -много ясно че до него е по топло отколкото в другия край на стаята :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Съгласен съм, ама готова работа да я правиш наново не виждам смисъл. Кой е този, дето усеща половин градус с тялото си :) ? Миналата седмица пусках една инсталация с газов котел и стаен термостат с програматор и докато правим първоначалните настройки на програматора възникна спор със собственика. Понеже досега са се отоплявали на климатик, той държеше да настроим дневна температура 26*С, а аз предлагах макс. 22*С (заводската настройка е на 21*С). Накрая стигнахме до споразумение и си стиснахме ръцете на 23*С. След 2-3 дни като отидох настройките вече бяха на 21*С :-D .
turistak - специалист
разходът за 24 часа е 20 кг, в едната стая бях забравил термоглавата отворена и като влязох - Сахара :-)
На всякъде, дори и в баните има термоглави.
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: