• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaptagona - специалист
Добър вариант ли е да я направа да чисти през 15 минути по 2 минути. А не както е сега през 45 минути по 60 секунди.
segaseu4i - напреднал
Здравейте, колеги,
Имам един въпрос.
Предстои да свържа външен безжичен стаен термостат, към камина Alfa plam commo 15 kw.
Когато термостатът каже стоп и режимът standby e на on, камината изгасва напълно и се пали отново, когато температурата падне според зададения хистерезис. Това е добре, когато температурите навън са по-високи. Ако греша, моля, поправете ме, защото температурата пада бавно и камината стои изгасена 5-6 часа, може и повече.
Въпросът ми е, какво се случва, когато термостатът каже стоп и режимът standby e на off, защото градусите в стаята са достигнати.
Задавам този въпрос, защото, когато застудее трайно, може би, режим на пълно изключване не би бил удачен, а по-скоро някаква степен на поддържане, докато термостатът подаде сигнал старт.
velislav07 - помощник
Здравейте имаме камина алфа плам комо 21 от миналата година и сега я пуснахме пак за новия сезон, но не иска да дигне повече от 51 градуса на водата на какво може да се дължи това, благодаря предварително.
Здравейте за първа зима имам парно на пелети със котел commo compact 23kw. Интересува ме значението на температурата на димните газове струва ми се че е ниска на 3-та степен или на 2-ра 75-90 градуса а мисля че трябва да е по висока?
съб ное 02, 2019 9:14 pmI.iliev написа:
Здравейте за първа зима имам парно на пелети със котел commo compact 23kw. Интересува ме значението на температурата на димните газове струва ми се че е ниска на 3-та степен или на 2-ра 75-90 градуса а мисля че трябва да е по висока?
КПД на системата е добро, но дано нямаш проблеми с димохода и комина!
Изключвам изцяло инксов, двустенен и с кондензно казанче.
bmahob - майстор
пет ное 01, 2019 11:45 amkaptagona написа:
Добър вариант ли е да я направа да чисти през 15 минути по 2 минути. А не както е сега през 45 минути по 60 секунди.
През 15мин по 60сек :-D
bmahob - майстор
съб ное 02, 2019 9:14 pmI.iliev написа:
[/quote

Компакта е добър котел, мисле по добър от камината, свиркай се и се кефи, мисля че при тебе заводски турболаторите са хем пружина хим зиг заг ламарина,
bmahob - майстор
Това на х'авто или на коя степен.... Да не си я спънал, пипал ли си нещо по сервизното меню
velislav07 - помощник
Не сме я пипали както си е настроена, само си сменяме температурата на водата и тази за стаята(не смея да я ръчкам, че не и разбирам много и да бе разваля нещо)
bmahob - майстор
пон ное 04, 2019 8:57 amvelislav07 написа:
Не сме я пипали както си е настроена, само си сменяме температурата на водата и тази за стаята(не смея да я ръчкам, че не и разбирам много и да бе разваля нещо)
колко сет задали на водата и на въздуха?
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: