Намали го разхода -много е в това топло време -предполагам е от кеф си му дал жега. 

oksan написа:Благодаря на syncho за описанието на Slimpel-а.Впечатленията от такъв котел и такава горелка са ми супер засега. Сега през нощта работи на 10% мощност,а през деня я гася, защото е топло все още навън. Първите няколко дни я държах нон стоп без да спира и ми гореше около 2,5/3 чувалчета пелети, но отоплявам около 300м2 и инсталацията ми е стара и с дебели тръби. Според мен и на по малка квадратура ще изхарчи толкова, защото постоянно си работи на 10% мощност, което е икономичния режим. Като работи постоянно на 10% дали оптопляваш 100 или 300м2 разхода би трябвало да е еднакъв (това е моя логика). Горелката я пробвах досега с 3 вида пелети и трите ги гори без проблем. Чистя горивната камера веднъж на 2-3 дни, а тавичката с пепелта я вадя събота или неделя. Досега съм имал опит само с въглища и тази горелка ми се вижда рахат
Сигурно е читав, но нещо ми е много трудно да го събера, а и представителите им в София нещо вдигнаха цените.
Ориентирам се към Bosch Sоlid 2000 с пелетна горелка на IVG.
Тук във форума gizdo имаше такава комбинация. Интересно ми дали вече има впечатления как се държи? Също ме интересува от къде да си взема врата на която да монтирам горелката.
Ще ти бъда благодарен на всички които помогнат.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: