• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Намали го разхода -много е в това топло време -предполагам е от кеф си му дал жега. :)
gizdo - специалист
oksan написа:
Благодаря на syncho за описанието на Slimpel-а.
Сигурно е читав, но нещо ми е много трудно да го събера, а и представителите им в София нещо вдигнаха цените.
Ориентирам се към Bosch Sоlid 2000 с пелетна горелка на IVG.
Тук във форума gizdo имаше такава комбинация. Интересно ми дали вече има впечатления как се държи? Също ме интересува от къде да си взема врата на която да монтирам горелката.
Ще ти бъда благодарен на всички които помогнат.
Впечатленията от такъв котел и такава горелка са ми супер засега. Сега през нощта работи на 10% мощност,а през деня я гася, защото е топло все още навън. Първите няколко дни я държах нон стоп без да спира и ми гореше около 2,5/3 чувалчета пелети, но отоплявам около 300м2 и инсталацията ми е стара и с дебели тръби. Според мен и на по малка квадратура ще изхарчи толкова, защото постоянно си работи на 10% мощност, което е икономичния режим. Като работи постоянно на 10% дали оптопляваш 100 или 300м2 разхода би трябвало да е еднакъв (това е моя логика). Горелката я пробвах досега с 3 вида пелети и трите ги гори без проблем. Чистя горивната камера веднъж на 2-3 дни, а тавичката с пепелта я вадя събота или неделя. Досега съм имал опит само с въглища и тази горелка ми се вижда рахат :)
oksan - напреднал
Въпрос към gizdo: кой ти преработи вратичката за твоята горелка? Всички разбирачи и фирми които съм питал ми предлагат варианта с горелка на Ерато GP 20+, а на мен нещо Waterland IVG ми е хванала окото.
filmatoplo - майстор
Аз също ви казах че Ватерланд ми хвана окото ,заради електрониката и че физически копира горелка струваща 8-9000 лв :wink: .
Привет на всички!
Имам едно питане относно наскоро закупения котел Ерато Пелетерм 30 в.2.
Значи след като го монтираха представители на Ерато за нашия град с малки проблеми по първоначалното пускане котела си работеше добре около десетина дена. После се появи грешка "Почистване". Обадих се и на следващия ден дойдоха хора от фирмата, монтирала котела. Естествено аз направих почистване на буклуците, но стигайки програмата до момента в който трябва да си направи самопочистване и дава тази аларма. След като дойде едно момче на следващия ден направи основно почистване на горелката, махна един горен капак, обаче вечерта каро се прибрах и пак светеше аларма за почистване. Пелетите са закупени от Ерато.
Та ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще съм благодарен!
syncho - майстор
didog най-добре да си дойдат пак хората от ерато, които са ти го монтирали, защото те са най-наясно от всички със ситуацията на котела. Пък и нали все пак си е техен котела те най-добре трябва да знаят как да го оправят.

Не за друго ти го казвам, ами ако тръгнеш да ровичкаш най-много да ти отпадне гаранцията.
filmatoplo - майстор
По принцип -поради какво се изписва -грешка самопочистване ,в нормални условия . :?
turistak - специалист
Ето я и моята инсталация

Прикачен файл

DSC00993.JPG

Прикачен файл

DSC00992.JPG

Прикачен файл

DSC00991.JPG

Прикачен файл

DSC00990.JPG

Прикачен файл

DSC00999.JPG
turistak - специалист
забележки / предложения към това дето са сътворили майсторите?
интересното е, че когато котелът не топли радиаторите дълго време, темпетатурата в котелът се изравнява с бойлерът??? Май е нужен възвратен клапан някъде?
бях споменал, че излишната топлина се вкарва принудително в бойлерът. за това съм нагласил помпата към бойлерът да вкл, под 40 градуса/иначе топлата вода се нагрява до 85 градуса и ми се види опасно за домочадието.

Прикачен файл

DSC00995.JPG

Прикачен файл

DSC01003.JPG

Прикачен файл

DSC01000.JPG
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100