• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
джеки написа:
gnt69 написа:
Напролет ще броим пилците. Засега съм на 1900кг имам още 2100 слънчогледови по 185 пари. :supz:
Колега през колко дни чистиш котела с тези пелети
2 или 3 зависи от настроението.
джеки - специалист
толкова много пепел ли има. Защото аз моя го чистя на месец и половина два,но съм с дървесни пелети
джеки - специалист
Колко пепел пуска на едно чистене
gnt69 - майстор
джеки написа:
Колко пепел пуска на едно чистене
Ами пепелта е може би половин кофа, почиствам основно димогарните тръби с четка и стените на камерата от налеп, от слънчогледа се залепва едно бяло като брашно. Кюнеца не го чистя. Той налепа е около 2-3 мм . Пълно щастие няма. А иначе почти всеки ден изхвърлям пепелника.
benimm8808 - специалист
джеки написа:
толкова много пепел ли има. Защото аз моя го чистя на месец и половина два,но съм с дървесни пелети
Колега тва за основно почистване ли говориш? :shock:
gnt69 - майстор
benimm8808 написа:
джеки написа:
Колега тва за основно почистване ли говориш? :shock:
Да това е основно почистване, иначе почти всеки ден пепелника. Слънчогледовите пелети запазват обема си при изгаряне и са като пелети ама намалени 10 пъти. Като царевичните пръчки където ги ядат децата. Понякога като не ми се излиза да изхвърлям кофата / имам две каракачанки и като е мокро навън да не ги срещаш че и ти ставаш мокър и понамирисваш на куче/ като вкарам лопатата 4-5 пъти в кофата и става половин кофа ама се дига пепеляк.
achmonek - специалист
gnt69 написа:
Напролет ще броим пилците. Засега съм на 1900кг имам още 2100 слънчогледови по 185 пари. :supz:
Колега,
казваш до тук си на 1900кг. но от кога?
Кога започна да отопляваш? Дай моля те малко повече инфо, защото аз съм със същите котел и горелка и същите пелети.
Каква квадратура топлиш, как управляваш, имаш ли изолация или не и какви градуси "гониш" ? Предварително благодаря!
gnt69 - майстор
achmonek написа:
gnt69 написа:
Колега,
казваш до тук си на 1900кг. но от кога?
Кога започна да отопляваш? Дай моля те малко повече инфо, защото аз съм със същите котел и горелка и същите пелети.
Каква квадратура топлиш, как управляваш, имаш ли изолация или не и какви градуси "гониш" ? Предварително благодаря!
След час ще ти звънна.
s_s1 - специалист
Няма да цитирам последните 10-тина мнения, но ще напиша накратко: писал съм по-горе за конфигурацията ми. От началото на октомври до сега съм изгорил около 860 кг. костилки от вишни и череши, около 300-350 кг орехови черупки и около 350-400 кг пелети направени от талаш на дървообработващи предприятия. Общо около 1600 кг, за около 100 дни, които не бяха студени, дните в които съм ползвал отопление са повече, но ми беше изгоряла запалката, та карах на дърва 2-3 седмици.
Както писа колегата за пилците, аз ще направя окончателната сметка май месец.
А за климатиците не съм много съгласен. Днес сутринта на работа при -8 външна темп. включих климатика, който не бях го включил миналата година. При зададена темп. 25С за 3 часа от 15С в помещението стана 23-23.5С1 като климатика докато не "реши", че е достигнал зададената темп. не е влизал в размразяване. Климатика е стар LG инверторен, на повече от 10 години, "девятка", струваше някоа "майка си и баща си", а отопляемата площ е 20 м2, обем 50 м3 без изолация, само с "оТкачен" панелен таван, без вата в междината. Нямам представа колко е КПД-то на климатика, но топли повече от печка "лъч" и "духалка".
miroki - майстор
Потвърждавам за климатиците.
Понеже вече 2 дена няма ТЕЦ, се наложи да пусна на режим отопление 10 + годишната Мидеа 12 ка, в 7 метра хол. Успя да вдигне на 23 градуса. Не е като парно, но върши работа.
2 дена не е спирана и не вие. Включва и изключва. Нищо, че не е инвертор.
В другата стая една духалка 2 кв. не се усеща, че я има.
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: