• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
kafaka написа:
benimm8808 написа:
Колега,горил съм миналата година Ахира около 20 чувала към края на сезона и нямаше толкова пепел след 2 чувала.Но имаи предвид,че тази пепел която си снимал,не е толкова много-просто се е събрала доста зад пепелника,иначе долу в кошницата пепелта е малко.Имам чувството,че от настройките ти просто завихря пепелта и я натрупва зад пепелника.
Поздрави.
Е добре де решетка няма ли там отзад зада пада пепелта в пепелника?Само отстрани ли е решетката?
Колега след като си взех моята камина миналата година,се оказа,че и моделите 15 и 23кW също са 2 модела.Едните(като моята по новата) нямат зад пепелника отвори за да пада пепелта(така са решили умниците от Сън систем) предишния модел има.Мисля,че колегата sozi е с такава в началото има снимки.Но пък това което харесвам в по новия модел е,че има капак на димогарните тръби за по лесно почистване,при стария трябва да се сваля целия горен панел.
zlatev2000 - специалист
Решетка има само отсрани. Абе и аз си мислех че е от настройките ама от2 месеца ги пробвам различни и ефекта е един и същ.

Пепелта в кошницата изглежда малко, но всъщност не е. Зад кошницата и отстрани на нея има още толкова.Тази която е в кошницата седи в двата края защото пада от решетките отсрании неможе да се разтели, а като я извадя и я разтеля си е точно пълна кошница на 90% .
Ще я мъча пак с посилен вентилатор да може да вади повечето през комина.Обаче тука се чудя дали не е по добре да остава пееплта в камерата и да си я чистя отколкото ако се задръстват димоотводните тръби и да трябва да разглобявам скоро?
Orion - специалист
Здравейте колеги,

Аз съм потребител на PM 25 +.
Тъй като ми се иска да направя някои съпоставки между новия и стария модел, искам да помоля ако някой има възможност да ми изпрати книжката с инсталаторските настройки за PM 23 на gib@mail.bg. За моята ги имам. Предварително благодаря!
Поздрави!
Orion
adesio - специалист
zlatev2000 написа:
zlatev2000 написа:
Абе момчета Вие убихте всичко детско в мен с това почистване на 4-5 чувала.... Аз чистя всеки ден , ама напоследък ме мързи и чистя през ден. За 2 дена горя 2 чувала АХИРА в часове на работа 6:00 - 8:20 и после от 18 -1:00 . Камината влиза в модулация за около 20-30мин работа . Т на водата 62 градуса.
За 2-3 часа стъклото потъмнява а на втория ден вече не се вижда през него. Пепел колкото си щеш. Дори и на първия чувал изгорен камината си е за чистене според мен, доста пепел се събира в горивната камера. Не ми се мисли ако я оставя 4-5 дена или 4-5 чувала да не я чистя...
Ще Ви пусна тея дни една снимка да кажете при Вас същото ли е.

Ето това е резултата от 2 чувала ахира на горния режим на горене.При Вас така ли е ? На мен ми се струва че е доста. Разхода ми е някъде към 1,5кг/час

Изображение

Изображение

Изображение
kafaka - специалист
benimm8808 написа:
kafaka написа:
benimm8808 написа:
Колега,горил съм миналата година Ахира около 20 чувала към края на сезона и нямаше толкова пепел след 2 чувала.Но имаи предвид,че тази пепел която си снимал,не е толкова много-просто се е събрала доста зад пепелника,иначе долу в кошницата пепелта е малко.Имам чувството,че от настройките ти просто завихря пепелта и я натрупва зад пепелника.
Поздрави.
Е добре де решетка няма ли там отзад зада пада пепелта в пепелника?Само отстрани ли е решетката?
Колега след като си взех моята камина миналата година,се оказа,че и моделите 15 и 23кW също са 2 модела.Едните(като моята по новата) нямат зад пепелника отвори за да пада пепелта(така са решили умниците от Сън систем) предишния модел има.Мисля,че колегата sozi е с такава в началото има снимки.Но пък това което харесвам в по новия модел е,че има капак на димогарните тръби за по лесно почистване,при стария трябва да се сваля целия горен панел.
Като гледам пепелника в сравнение с по-стария модел на камината ,че той не е и на половината по обем.Как ще събере повече пепел?И при мен скарата е с отвори и в задната част ,а тук липсва.Проблема с капака за димогарните тръби го имам и аз,но ще го реша след изтичането на гаранцията,като го изрежа .Поздрави!
kafaka - специалист
zlatev2000 написа:
Абе момчета Вие убихте всичко детско в мен с това почистване на 4-5 чувала.... Аз чистя всеки ден , ама напоследък ме мързи и чистя през ден. За 2 дена горя 2 чувала АХИРА в часове на работа 6:00 - 8:20 и после от 18 -1:00 . Камината влиза в модулация за около 20-30мин работа . Т на водата 62 градуса.
За 2-3 часа стъклото потъмнява а на втория ден вече не се вижда през него. Пепел колкото си щеш. Дори и на първия чувал изгорен камината си е за чистене според мен, доста пепел се събира в горивната камера. Не ми се мисли ако я оставя 4-5 дена или 4-5 чувала да не я чистя...
Колега по-назад в темата съм снимал моята камина след 4 чувала пелети погледни я и сравни .
chungata - специалист
zlatev2000 написа:
zlatev2000 написа:

Ето това е резултата от 2 чувала ахира на горния режим на горене.При Вас така ли е ? На мен ми се струва че е доста. Разхода ми е някъде към 1,5кг/час

Колега това за мен е много пепел и още повече сажди и нагар по стените на горивната камера и по стъклото. Аз моята камина я чистя на 6 изгорени чувала и имам по малко нагар и сажди по стените и горе долу двойно на тази пепел от снимките.
benimm8808 - специалист
Това е след 3 дена и 6 чувала.

Прикачен файл

DSC_0576.JPG

Прикачен файл

DSC_0575.JPG
Orion - специалист
Здравей колега benimm8808,
Да помоля ако има възможност за инсталаторските настройки на PM 23 и кратко обяснение как се влиза в тях. Аз съм с 25 + . Имам ги за нея и всичко там е ясно. Искам да съдействам на приятел.
Не мога да пусна ЛС...
gib@mail.bg
Поздрави и Благодаря!
benimm8808 - специалист
Orion написа:
Здравей колега benimm8808,
Да помоля ако има възможност за инсталаторските настройки на PM 23 и кратко обяснение как се влиза в тях. Аз съм с 25 + . Имам ги за нея и всичко там е ясно. Искам да съдействам на приятел.
Не мога да пусна ЛС...
gib@mail.bg
Поздрави и Благодаря!
О, можеш можеш-имам бая лични през една минута от теб.

Пуснал съм ти я!
Прегледай темата назад,има го ключа за достъп.Щом имаш подобна-ще се оправиш бързо.

Поздрави
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: