kafaka написа:Колега след като си взех моята камина миналата година,се оказа,че и моделите 15 и 23кW също са 2 модела.Едните(като моята по новата) нямат зад пепелника отвори за да пада пепелта(така са решили умниците от Сън систем) предишния модел има.Мисля,че колегата sozi е с такава в началото има снимки.Но пък това което харесвам в по новия модел е,че има капак на димогарните тръби за по лесно почистване,при стария трябва да се сваля целия горен панел.benimm8808 написа:Колега,горил съм миналата година Ахира около 20 чувала към края на сезона и нямаше толкова пепел след 2 чувала.Но имаи предвид,че тази пепел която си снимал,не е толкова много-просто се е събрала доста зад пепелника,иначе долу в кошницата пепелта е малко.Имам чувството,че от настройките ти просто завихря пепелта и я натрупва зад пепелника.Е добре де решетка няма ли там отзад зада пада пепелта в пепелника?Само отстрани ли е решетката?
Поздрави.
Решетка има само отсрани. Абе и аз си мислех че е от настройките ама от2 месеца ги пробвам различни и ефекта е един и същ.
Пепелта в кошницата изглежда малко, но всъщност не е. Зад кошницата и отстрани на нея има още толкова.Тази която е в кошницата седи в двата края защото пада от решетките отсрании неможе да се разтели, а като я извадя и я разтеля си е точно пълна кошница на 90% .
Ще я мъча пак с посилен вентилатор да може да вади повечето през комина.Обаче тука се чудя дали не е по добре да остава пееплта в камерата и да си я чистя отколкото ако се задръстват димоотводните тръби и да трябва да разглобявам скоро?